- 1. מניחים בקערה של מעבד מזון (עם להב פלדה) את הקמח, הסוכר, המלח וקליפת הלימון ומערבבים כמה שניות. מוסיפים את החמאה, ובאמצעות לחצן ה-pulse מערבבים בפעימות קצרות, עד שמתקבלת תערובת פירורית.
-
- 2. בקערה קטנה טורפים את החלמונים עם היין.
-
- 3. מפעילים את מעבד המזון שוב, ויוצקים את תערובת החלמונים והיין, ומערבבים כמה שניות עד שהבצק הופך לכדור ונפרד מדפנות הקערה. חשוב מאוד לא לעבד את הבצק יותר מדי, אחרת מתחיל להתפתח הגלוטן, ובמקום בצק פריך תקבלו לחם.
-
- 4. הופכים את הקערה על השיש, מחלקים את הבצק ל-8 חלקים, ומעצבים כל חלק לצורת דיסק שטוח (ולא כדור). צורת הדיסק תאפשר לרדד אותו לעיגול בקלות. עוטפים כל דיסק בניילון נצמד ומכניסים אותם למקרר לפחות לחצי שעה. (אם מתכוונים לאפות רק טארט אחד, אפשר עכשיו להקפיא את שאר הדיסקים. הם יישמרו בהקפאה, עטופים היטב, כשלושה חודשים. כדי לאפות אותם, יש להפשיר אותם במקרר במשך לילה). גם כאן חשוב לעבוד בזריזות, כדי שגושי החמאה הזעירים שבבצק לא יימסו מחום הידיים שלכם, ואז הבצק לא יהיה פריך.
-
- 5. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלסיוס.
-
- 6. מוציאים את דיסק הבצק מהמקרר. מסירים את הניילון הנצמד. מקמחים קלות את משטח העבודה, ומרדדים את הדיסק לעיגול מעט גדול מקוטרה של תבנית טארט אישית.
-
- 7. מניחים את הבצק בתוך התבנית (אם התבנית מצופה בטפלון, אין צורך לשמנה). כדי להיפטר משאריות הבצק שגולשות מעבר לדפנות, פשוט מעבירים את המערוך על שפת התבנית, והן נושרות החוצה.
-
- 8. בקערה קטנה שמים את הריבה. מוסיפים מים רותחים, חצי כפית בכל פעם, ומערבבים, עד שמתקבלת משחה חלקה ומבריקה. מתבלים במעט פלפל שחור.
-
- 9. מורחים את המילוי על הבצק.
-
- 10. אופים את הטארט בתנור כ-18-20 דקות, עד שהמילוי מבריק והבצק זהוב.
-
- 11. מצננים על רשת צינון. הטארט הכי טעים בטמפרטורת החדר, אבל גם כשהוא קר הסועדים לא יחוסו עליו.