פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      ספרינג רול במילוי דג ועשבים

      לאירוח קייצי לא מבלי להתאמץ, מתקתקת רות אוליבר ספרינג רולס - ומגלגלת תוך דקות ספורות דפי אורז במילוי פריך של דג בשפע עלים טריים.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      ספרינג רול דג (נמרוד סונדרס)
      ספרינג רול דג (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-6 מנות:
      • 6 דפי אורז עגולים
      • 1/4 חבילה אטריות אורז דקות
      • לדג:
      • 3 כפות שמן
      • 2 שיני שום
      • 2 כפות סויה
      • 3 כפות מירין
      • 3 כפות מיץ לימון
      • 1/3 כוס מים
      • 300 גרם פילה דג לבן (דניס, מוסר ) או סלמון
      • כף סילאן/דבש (לא חובה)
      • למילוי:
      • 1 צרור תערובת עלים ירוקים (פטרוזיליה כוסברה בזיליקום)
      • 1/2 צרור אורוגולה
      • 2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
      • 1 מלפפון חתוך לרצועות דקות
      • 1/2 צרור עירית
      • לרוטב:
      • 2 כפות מיונז
      • 3 כפות צ'ילי מתוק
      • 1/4 כוס מיץ לימון
      • 2 כפות סויה

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים שמן במחבת מוסיפים שום, סויה, מירין מיץ לימון ומים מביאים לרתיחה, מניחים את הדג. מכסים ומבשלים כ-8-10 דקות עד שהדג משנה צבעו ומוכן.
      • 2. מוציאים את הדג מהנוזלים (אפשר להוסיף לנוזלים כף סילאן או דבש לצמצם מעט ולהשתמש גם כרוטב) מקררים ומפוררים לחתיכות גדולות.
      • 3. מערבבים את כל העלים בקערה.
      • 4. משרים את אטריות האורז במים פושרים לריכוך מסננים.
      • 5. מרטיבים דף אורז במים פושרים לריכוך, מניחים על מגבת ומסדרים בשליש התחתון רצועות דג, מעל חופן איטריות אורז, עלים ירוקים, פלפל אדום, מלפפון ועירית.
      • 6. סוגרים ומגלגלים לסיגר. מערבבים את חומרי הרוטב ומגישים עם הרול.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      ספרינג רול במילוי דג ועשבים
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -