פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מאפה שמרים ריחני ומלא גבינות

      לחם נתלש בסגנון איטלקי עם גבינות, שום ושמן זית

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      לחם נתלש (דרור עינב)
      לחם נתלש (דרור עינב)

      מצרכים

      • לתבנית אינגליש ארוכה 30 ס"מ אורך מסוג פיירקס/ טפלון/ נירוסטה/ אלומיניום
      • לבצק:
      • 30 גרם שמרים טריים (10 גרם יבשים)
      • 500 גרם קמח (1/2 3 כוסות + 1 כף)
      • 80 גרם סוכר (4 כפות)
      • 180 גרם חלב (3/4 כוס)
      • 60 גרם חמאה מומסת
      • 120 גרם ביצים (2 ביצים מידה L)
      • 1 כפית מלח
      • למלית:
      • 150 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת דק
      • 150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת דק
      • עשבי תיבול מיובשים: אורגנו, בזיליקום, רוזמרין
      • 2-3 שיני שום כתושות
      • מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
      • 50 מיל' (1/4 כוס) שמן זית

      אופן ההכנה

      • 1. לתוך קערת המיקסר מכניסים את החומרים רטובים: חלב, ביצים וחמאה מומסת ומקציפים קלות (ידנית).
      • 2. מוסיפים את החומרים היבשים: סוכר, שמרים מפוררים וקמח ומתחילים ללוש עם וו גיטרה כ-10 דקות על מהירות בינונית.
      • 3. מוסיפים את המלח ולשים עוד 2-3 דקות עד שהבצק נפרד לחלוטין מן הקערה ומרקמו אחיד ומבריק. הבצק רך ונעים למגע.
      • 4. מעבירים את הבצק לקערת פלסטיק גדולה, מכסים ניילון נצמד או מגבת ומניחים לשעתיים עד להכפלת הנפח.
      • 5. 'מנחיתים' את הבצק התפוח על משטח עבודה מקומח קלות. חוצים לשניים ומרדדים כל חצי לעלה בעובי 5-7 מ"מ.
      • 6. מערבבים היטב את השום ושמן הזית ומורחים על יריעת הבצק. מפזרים מעל את הגבינות, התבלינים ועשבי התיבול (משתמשים רק במחצית הכמות). מכסים עם יריעת הבצק השניה. פוחסים קלות וחוצים לאורך, לשני חלקים שווים.
      • 7. מכל חלק חותכים מלבנים באורך 5 ס"מ (אפשר להיעזר בקלף אופה או בסכין שף). מעל כל מלבן מורחים מעט מתערובת השמן שום שנותרה ומפזרים מעט גבינות, תבלינים ועשבי תיבול מעל.
      • 8. משמנים את תבנית האפייה במעט שמן ומתחילים לסדר:
      • את המלבן הראשון מצמידים לדופן התבנית 'בעמידה' כשהצד החלק הוא הגב וצד הגבינות פונה אלינו. ממשיכים כך הלאה כמו דומינו עם כל שאר המלבנים, כך שהצד של הגבינות תמיד פונה אלינו. את המלבן האחרון לא מצפים והוא בעצם סוגר את המאפה כולו.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -