מתכון גאוני לעוגת בננות מעולה, עם שילוב מוצלח ביותר של בננות וקינמון. ציפוי השטרויזל (פירורי בצק מתפצחים) שעל העוגה משדרג אותה מסתם עוד בחושה לעוגה הרבה יותר מרשימה. מי שממש אוהב קינמון, יכול להוסיף עוד רבע כפית לתערובת השטרויזל.
לבלוג של חן מזרחי - חן במטבח
עוד מתכונים קלילים של חן מזרחי:
חזה עוף צלוי ברוטב מתקתק
ארוחה בתבנית אחת: עוף עם בטטות בתנור
פתיתים עם ירקות
עוגת בננות בחושה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
לשטרויזל
- 50גרםחמאה קרה חתוכה לקוביות
- ½כוסקמח ((70 גרם)
- ¼כוססוכר (50 גרם)
- קורטמלח
לעוגת בננות
- 3בננות קטנות/בינוניות
- 2ביצים
- ¼כוססוכר (50 גרם)
- ¼כוססוכר חום כהה (50 גרם)
- ½כוסשמן (100 גרם)
- 1כפיתתמצית וניל (3 מ"ל)
- 1כוסקמח (140 גרם)
- 1שקיתאבקת אפייה (10 גרם)
- ½כפיתקינמון (3 גרם)
- קורטמלח
- מחשבון המרות
אופן ההכנה של עוגת בננות
איך מכינים עוגת בננות בחושה?
- 1מכינים את השטרויזל: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- 2מעבירים לקערה את כל מרכיבי השטרויזל ומערבבים היטב עם אצבעות הידיים, עד שמתקבלת תערובת פירורית.
- 3מכניסים את פירורי השטרויזל למקרר.
- 4מכינים את העוגה: מועכים את הבננות בקערה גדולה (אפשר עם מועך תפוחי אדמה).
- 5מוסיפים את הביצים, הסוכר, הסוכר החום, השמן ותמצית הווניל וטורפים עם מטרפה ידנית לתערובת אחידה.
- 6מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון והמלח וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה ולא יותר מזה.
- 7שופכים את תערובת העוגה לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה ומפזרים מעל הבלילה את פירורי השטרויזל המקוררים.
- 8מכניסים לתנור ל-40-45 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- 9מצננים את העוגה ומחלצים אותה מהתבנית.
עוגת בננות פשוטה וגאונית/דרור עינב,דרור עינב