מה אנחנו רוצים משולחן החג שלנו? שיהיה הכי טעים, מיוחד, איכותי וכמובן - הכי טרי שיש, בדיוק מה שאפשר למצוא ביינות ביתן ובביתן מרקט. אז כדי לוודא שהשנה תהיה לכם ארוחת חג בלתי נשכחת, ביקשנו מהשפים לתת את מתכוני החג שלהם. בתיאבון ושנה טובה!
לרכישת המצרכים בביתן אונליין>>
פרגיות עם שעועית ירוקה בלימון ודבש
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ½ק״גפרגיות
- 2כוסותשעועית ירוקה קפואה
למרינדה:
- ¼כוסמיץ לימון
- מעטגרידת לימון
- חופןכוסברה קצוץ דק
- חופןפטרוזיליה קצוץ דק
- מעטרוזמרין או טימין, קצוצים
- 1כףדבש
- 1כפיתחרדל
- 2כפותחומץ בלסמי
- ½כוסשמן זית
- מלח
- פלפל שחור
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים פרגיות עם שעועית ירוקה בלימון ודבש?
- 1פרגיות טרי חתוך
פרגיות טרי של יינות ביתן/אלון מסיקה - 2מערבבים היטב את כל מרכיבי המרינדה.
- 3משרים את הפרגיות במרינדה לפחות 3 שעות.
- 4במחבת עמוקה ולוהטת עם מעט שמן זית צולים את הפרגיות, כ-2 דקות מכל צד עד להשחמה.
- 5מוסיפים את השעועית הירוקה, את שאר המרינדה וחצי כוס מים וממשיכים לבשל על אש קטנה כ-10 דקות עד שהשועועית מוכנה ורוטב עדין מצפה אותה ואת הפרגיות. מגישים לצד אורז לבן.