

הגל השקט
הגדרת ישובים להתרעה
הגדרת צליל התרעה
נושאים חמים
ינואר 2013 - כל הכתבות
- ארוחה משפחתית: מרק דלעת בניחוח הודי
לכבוד מזג האוויר החורפי מכין השף יוסי שטרית מרק דלעת עם חומוס וכוסברה, שייחמם לכם את היום וימלא את הבית בניחוחות קארי
- תבשיל זריז של מג'דרה פרגיות
החזאים מבטיחים שהחורף יחזור בימים הקרובים. בדיוק לשם כך מכינה לכם אורלי פלאי-ברונשטיין תבשיל מהיר ומחמם לעצלנים, בתוך פחות מחצי שעה
- מדריך האפייה: עוגות שחומות עם אגוזים
אחד השילובים הקלאסיים בעולם הקונדיטוריה הוא שוקולד עם אגוזים. ברי סייג, שף קונדיטור ראשי "טאטי לחם", מעניק שני מתכונים לעוגות שוקולד-אגוזים, שבאות
- ארוחה משפחתית: פירות יבשים ממולאים
ט"ו בשבט הגיע - הזדמנות מצוינת לתת כבוד לתנובת העצים. השף יוסי שטרית מציג מתכון מבית אמא, של פירות יבשים ממולאים בבשר
- מדריך האפייה: רוגלך שוקולד
אין אכזבה גדולה יותר מנגיסה ברוגלך תעשייתיים. אין אושר גדול ממפגש עם רוגלך איכותיים מבצק שמרים פריך וחמאתי. רוסלה יונה מקונדיטוריית ביסקוטי חושפת את התורה כולה
- אופים עם ארז קומרובסקי: עוגת קקאו וסוכר חום
פירות ההדר הם מהסימנים הבולטים של החורף. ארז קומרובסקי מנצל את העונה ומכין לכם עוגת קקאו עם ניחוח תפוזי של פרדסים רטובים
- ארוחה משפחתית: גראטן בטטה אישי
במאפים, בפשטידות ואפילו בקינוחים - בטטה היא פקעת שימושית להפליא. אורלי פלאי-ברונשטיין מנצלת את העונה הקרה, ומכינה גראטן בטטה שנאפה בתוך עצמו
- מדריך האפייה: עוגות פאדג' שוקולד ועוגת בראוני
הסוודרים הגדולים של החורף מאפשרים לנו לנגוס בחטאים מתוקים בלי חשבון. והשבוע: עוגת הפאדג' של רביבה וסיליה מרמת השרון, וסוד הבראוניז של מאפיית מרגוזה ביפו
- אופים עם ארז קומרובסקי: לחם זיתים שטוח
מזג האוויר הסוער משאיר אותנו בבית - הזדמנות מצוינת להתנסות באפיית לחם. ארז קומרובסקי מכין לחם זיתים עם קרום עבה וניחוח מושלם לימות הגשם
- מדריך האפייה: לחם בירה בלגי ולחם בצל אנגלי
אחרי שגילה את הסודות הקטנים לאפיית לחמי בריאות, חושף הקונדיטור אסף לוי, מאסף ארטיזן בייקרי, מתכונים לסוגים שונים של לחם מרחבי העולם
- ארוחה משפחתית: סלט בריאות לשנה החדשה
לכבוד השנה החדשה מכין השף יוסי שטרית סלט צבעוני, מהיר וטעים. ההבטחה לדיאטה בשנה החדשה מעולם לא היתה כייפית יותר