פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מאפה פאנטונה איטלקי

      עונת החגים האירופאית מביאה אתה גשם של עוגות חג חורפיות בהן גם הפאנטונה. מירב שיינר אופה עוגה איטלקית גבוהה ובחושה, שאפשר לאכול כקינוח, כארוחת בוקר או ליד הקפה.

      6 מדרגים / 3 כוכבים

      פאנטונה של מירב שיינר (יח
      פאנטונה של מירב שיינר (יח"צ , שרה ליברמן)

      מצרכים

      • לכיכר בקוטר 18/20 ס"מ (אפשר להשתמש בתבנית קראנץ או קוגלהוף גבוהה/ רינג גבוה/ סיר קטן לקובנה):
      • 110 גר' חמאה בטמפ' החדר חתוכה לקוביות (1/2 כוס)
      • 2 ביצים
      • 3 חלמונים
      • 500 גר' קמח (1/2 3 כוסות + 2 כפות)
      • 230 מיל' חלב פושר (1 כוס)
      • 200 גר' סוכר (1 כוס)
      • 1 כוס (מדידה) פירות מיובשים קצוצים מושרים כחצי שעה במים חמים ויבשים מנוזלים (אני השתמשתי בתמר בקעת הירדן, משמש מיובש, צימוק כהה קטן, צימוק בהיר, חמוציות ותפוז מסוכר)
      • גרידה מתפוז בינוני או שתי קלמנטינות
      • 1 כפית תמצית תפוז או ליקר תפוזים
      • 2 כפיות מחוקות אבקת קרם טרטר (בעלת גוון לבן עז מבריק. להשיג בחנויות המתמחות לצד אבקות ההתפחה. שימושי גם לקבלת קצפת יציבה ומרנג חזק)
      • 1/2 1 כפית סודה לשתיה
      • להגשה:
      • אבקת סוכר /סירופ סוכר/ סירופ אלכוהול

      אופן ההכנה

      • 1. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקרימים את החמאה, הביצים והחלמונים למסה בהירה ותפוחה.
      • 2. מחליפים לוו גיטרה ומתחילים להטמיע בהדרגה ולסירוגין את הקמח והחלב (שעורבב עם ליקר התפוזים) בשתיים-שלוש פעימות. לשים כדקה.
      • 3. מוסיפים את הסוכר לתערובת ולשים היטב כשלוש דקות עד לקבלת בצק אחיד במרקמו שמתנתק קלות מן הדפנות.
      • 4. מוסיפים את אבקות ההתפחה (קרם טרטר וסודה לשתיה) בפיזור אחיד ולשים כחמש דקות במהירות בינונית.
      • 5. מוסיפים את הפירות המיובשים ולשים עד לפיזור שווה בעיסה.
      • 6. משמנים את התבנית על דפנותיה בחמאה ומפזרים קמח לכדי כיסוי דק מאד.
      • 7. יוצקים את הבלילה אל תבנית האפיה ואופים בשליש התחתון של התנור כ-45 דק' בחום של 210 מעלות עד למבחן קיסם יבש (השתמשו בשיפוד עץ מאחר והעוגה מאד גבוהה).
      • 8. בתום האפיה מחלצים את הפאנטונה בזהירות מן התבנית החמה (ע"י הפיכה מהירה) ומצננים על רשת כרבע שעה לפחות לפני שפורסים.
      • 9. בוזקים מלמעלה אבקת סוכר או סירופ סוכר, המהדרין מספיגים את כיפת הכיכר בסירופ אלכוהול.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -