כשמדובר על ארוחה רבת משתתפים ומן הסוג שמצריך בישול מראש, לא מתחכמים ולא עושים ניסיונות, בוחרים בנתח בטוח או במילים אחרות, אוסובוקו. נתח האוסובוקו אוהב צלייה ממושכת ולכן אין שום בעיה ל'שכוח' ממנו ולחשוש מבישול יתר. חוץ מזה טעמו רק מתעצם ביום המחרת ולכן הוא כל כך מתאים לבישול מראש. הפעם, לכבוד החג, נשכר אותו בסיידר אלכוהולי ונצלה עם תפוחים.
עוד מתכונים לראש השנה
אוסובוקו בסיידר תפוחים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 8פרוסותאוסובוקו עם העצם (כ-350 גרם כל אחת)
- ¼כוסשמן זית
- מלח
- פלפל שחור
- 3תפוחים ורודים חתוכים לרבעים
- 8בצלים קטנים חצויים
- 8שיני שום שלמות
- 1צרורטימין מרווה ורוזמרין, אפשר לערבב את שלושתם יחד, או אחד או שניים מהם
- ½ליטרסיידר תפוחים (או חצי כמות סיידר וחצי כמות יין לבן)
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים אוסובוקו בסיידר תפוחים?
- 1מחממים תנור אפייה ל-150 מעלות.
- 2חורצים את האוסובוקו משני צדי הפרוסות (למניעת התקפלות הבשר). צריך לדקור את הבשר שמסביב לעצם בכמה מקומות, אחרת רקמות החיבור גורמות לו להתעקל.
- 3מחממים שמן זית בסיר כבד ורחב מעל להבה גבוהה. מטגנים את פרוסות הבשר 2-3 דקות מכל צד לקבלת גוון זהוב- חום.
- 4מוסיפים לסיר את פלחי התפוחים, הבצל, השום, מלח ופלפל, יוצקים את הסיידר (ו/או יין לבן) ומביאים לרתיחה.
- 5מעבירים לתנור, ואופים מכוסה שעתיים וחצי-שלוש עד שהבשר רך מאוד והנוזל סביבו הופך לרוטב. מורידים את הכיסוי ואופים עוד חצי שעה לצמצום הרוטב.