פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      אוסובוקו בסיידר תפוחים

      נתח אוסובוקו עסיסי בסיידר תפוחים מתובל במרווה, רוזמרין וטימין

      7 מדרגים / 3.35 כוכבים

      אוסובוקו בסיידר ותפוחי עץ לראש השנה של אורלי פלאי (יח
      אוסובוקו בסיידר ותפוחי עץ לראש השנה של אורלי פלאי (יח"צ , נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-8-10 מנות
      • 8 פרוסות אוסובוקו בקר עם עצם (כ-350 גרם כל אחת)
      • 1/4 כוס שמן זית
      • מלח ופלפל שחור גרוס
      • 3 תפוחי עץ ורודים חתוכים לרבעים
      • 8 בצלים קטנים חצויים
      • 8 שיני שום שלמות
      • צרור עשבי תיבול (טימין, מרווה ורוזמרין)
      • 1/2 ליטר סיידר תפוחים אלכוהולי (או חצי כמות סיידר וחצי כמות יין לבן)

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור אפייה ל-150 מעלות.
      • 2. חורצים את האוסובוקו משני צדי הפרוסות (למניעת התקפלות הבשר). צריך לדקור את הבשר שמסביב לעצם בכמה מקומות, אחרת רקמות החיבור גורמות לו להתעקל.
      • 3. מחממים שמן זית בסיר כבד ורחב מעל להבה גבוהה. מטגנים את פרוסות הבשר 2-3 דקות מכל צד לקבלת גוון זהוב- חום.
      • 4. מוסיפים לסיר פלחי תפוחים, בצל, שום, מלח ופלפל, יוצקים סיידר (ו/או יין לבן) ומביאים לרתיחה.
      • 5. מעבירים לתנור, ואופים מכוסה שעתיים וחצי-שלוש עד שהבשר רך מאוד והנוזל סביבו הופך לרוטב. מורידים את הכיסוי ואופים עוד חצי שעה לצמצום הרוטב.

      עוד מתכוני בקר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -