מרוץ החיים מקשה עלינו לוודא שתמיד יהיה אוכל טעים שהוא גם מזין עבור המשפחה. קציצות הבשר האפויות עם שפע הירקות שבתוכן הן פתרון מצוין למתכון שאפשר להכין בכמויות גדולות יותר ולהקפיא. הקציצות יוצאות עסיסיות ומעט מתוקות בזכות הבטטה, ואפשר גם להוסיף להן ירקות ועשבי תיבול נוספים שאתם אוהבים כדי לגוון בטעמים.
קציצות בקר, הודו וירקות בתנור
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 250גרםבשר הודו טחון (אפשר גם רק בשר בקר)
- 250גרםבשר טחון בקר
- בטטה גדולה (מרוככת ומעוכה במזלג לפירה)
- חבילהתרד מאודה וקצוץ (אפשר לאדות יחד עם הבטטה)
- 3שיני שום כתושות
- ½בצל מגורר
- ביצה
- 2כפיותמלח
- מעטפלפל
- ¼כפיתכמון
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים קציצות בקר, הודו וירקות בתנור?
- 1מכינים את הקציצות: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- 2בקערה גדולה מערבבים את הבשר עם הבטטה המעוכה, התרד הקצוץ, השום, הבצל, הביצה, המלח, הפלפל והכמון.
- 3מערבבים ומעבדים היטב את העיסה בידיים עד שכל הרכיבים מתערבבים ונוצרת עיסה אחידה ככל האפשר.
- 4יוצרים קציצות בידיים ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
- 5מכניסים לתנור לחצי שעה. אחרי חצי שעה הופכים את הקציצות ואופים עוד 10 דקות (לא נורא אם שוכחים להפוך) ומגישים חם.