

הגל השקט
הגדרת ישובים להתרעה
הגדרת צליל התרעה
נושאים חמים
יולי 2016 - כל הכתבות
- מהים לצלחת: הפלגה קולינרית עם זוכה משחקי השף
אור גינסברג, זוכה משחקי השף, משיק קונספט ייחודי של הפלגות קולינריות במהלכן זורקים חכות וזוללים מנות גורמה דגים נאים טריים שאך נמשו מהים
- סנטה רוזה: מסעדת בוסר שלא הבשילה
התמחור הוגן, ההמבורגר מצוין, והאווירה עושה חשק לפרגן. אבל המטבח הסתמי של מסעדת סנטה רוזה החדשה בת"א זקוק לניעור, מיקוד ועידון
- המונה טועם: הבורקס של רפי המחייך
כבר שנים שהמונה זולל בקביעות בבורקס של אבא בדרום תל אביב. תכירו את הפנינה שפועלת מתחת לרדאר ומגישה בורקס קריספי מושלם במחיר מצחיק
- חולם באיטלקית: הצצה למסעדה החדשה של חמודי ממשחקי השף
לאחר שעזב את מגדלנה ליד הכנרת מגיע השף חמודי עוקלה ממשחקי השף לחיפה ופותח את מסעדה איטליאנו. בתפריט: מטבח פתוח, פיצות ונוף משגע לים
- חדש באשדוד: כל הקינוחים ב-5 שקלים
מהפיכה באשדוד: במקום להוציא הון בכל יציאה מהבית עם הילדים, תוכלו לקנות קינוחים צבעוניים ב-5 שקלים בלבד, כמו גלידות, פרוזן יוגורט, קרפים ואפילו וופל בלגי. תכירו את הקופיקס של הקינוחים
- "אני רוצה להיות ה-BOOKING.COM של אירועי האוכל בעולם"
פרויקט 'מסעדות פתוחות' של מרב אורן יתרחב בחודשים הקרובים ללונדון ואמסטרדם. לכבוד המאורע היא מספרת על האופן בו הופכים מיזם קטן לחובק עולם ומסבירה את הבעייתיות בשף שהוא גם מנהל מסעדה
- מונא: התפוררות שיטתית
אבי אפרתי מגיע למסעדת מונא הירושלמית מלא ציפיות, שהתנפצו להן ביס אחר ביס ככל שהתקדמה הארוחה. לסועדים הירושלמים, ולא רק להם, מגיע הרבה יותר
- בולסים את החופש: מסעדות מומלצות לאכילה עם הילדים
בתקופת החופש הגדול יש פוטנציאל אדיר לעוגמת נפש בבחירת מסעדה לכל המשפחה. בדיוק בגלל זה, אספנו עבורכם המלצות למקומות מוצלחים שיסבו נחת לקטנים ולגדולים
- המונה טועם: הבאגט שתקע אותי
מעורב ירושלמי קצוץ דק עם שפע תבלינים, שנדחס בלי סוף לתוך באגט טרי, ומגיע עם צ'יפס בחינם. המונה מוצא את האושר במרכז מסחרי קטנטן בראשון לציון במחיר ידידותי
- להגביר את הווליום: האם השף החדש של הסרווסריה עומד במשימה?
לפני מספר חודשים, עזב עינב אזגורי את המטבח של הסרווסריה, עליו ניצח מיום הפתיחה. אל נעליו הגדולות, נכנס השף רוברט קלוגר שהגביר את הווליום והוסיף יותר רוקנ'רול לתפריט. האם זה עובד לו?
- טעימות ירושלמיות: 7 מקומות בירושלים שכדאי שתכירו
למרות השנים הקשות שהיא חווה, ירושלים מסרבת להפסיק לעשות לנו טעים וגם נעים, אז אם אתם בביקור בעיר הבירה יש לנו בשבילכם המלצה למסעדה לכל מאורע
- המרענן של הקיץ: האם זהו המלבי הכי טעים בארץ?
כנראה שזהו הטעם של גן עדן: המונה טועם חושף את המרענן הרשמי שלו לקיץ בעשרות השנים האחרונות, וקובע שככל הנראה מדובר במלבי הכי טעים בארץ. והמחיר? 12 שקלים
- כמו במקסיקו סיטי: דוכן קטן כובש את הכרמל
גילטי פלז'ר: סצנת אוכל הרחוב בארץ ממשיכה לצמוח, והפעם מדובר בדוכן קטנטן בתוך ההמולה של שוק הכרמל, אותו פתח עולה חדש ממקסיקו. בתפריט: מנה אחת בלבד, לוהטת במיוחד
- מדוע לעסקים בבני ברק אין תעודת כשרות?
האם דווקא החרדים בבני ברק הם השותפים של המחנה החילוני במאבק במוסד הרבנות? בעיר בה המוסד נתפס כבדיחה, עסקים רבים כלל לא טורחים לשלם על תעודת כשרות, אלא מקסימום על השגחות פרטיות, ומסתמכים בעיקר על סולידריות חברתית
- אמריקה אחרת: מסעדה קליפורנית חדשה נפתחת בצפון ת"א
למסעדה החדשה סנטה רוזה בצפון תל אביב יש בשורות מסקרנות: תשכחו ממה שחשבתם על המטבח האמריקאי השמן והמוגזם, והכירו את המטבח הקליפורני הרענן והשמח שמתבסס על מטבחי המהגרים באזור
- נמצאה סיבה קולינרית לרדת לאילת
לא פחות: אבי אפרתי הגיע לסעוד במסעדת לוויתן האילתית ומצא את מי שעתידה להיות עמוד האש של הסצנה הקולינרית במפרץ ים סוף. מה הרשים אותו כל כך?
- נוטף בסטייל: הפופ אפ של מגנום בנמל ת"א
בעקבות ההצלחה בשנה הקודמת, גם השנה החליטו במגנום להקים פופ-אפ מלא סטייל בנמל תל אביב שבו המבקרים יכולים להרכיב לעצמם את הארטיק הפוטוגני שלהם. השנה הצטרף אל המיזם גם השף מאיר אדוני עם קולקציית גורמה מטריפה
- זול וטעים, אבל האם משביע?
אחרי טרנד הקופיקס המציע תפריט בית קפה ב-5 שקלים, הגיחה לעולם רשת 8 המציעה מנות בשריות במחיר של 8 שקלים בלבד. המונה טועם נתן לה מספיק זמן להתאקלם ונסע עד לסניף הראשון בטכניון בחיפה כדי לבדוק האם זול זה גם טעים ומשביע
- השמש של ת"א: הבייקרי החדש של סאני דרעי
ביייקרי חדש מבית ניטן תאי, תחת הקונדיטורית המוכשרת סאני דרעי, נפתח ברחוב הארבעה והוא מגשים את כל החלומות הכי פרועים שלנו - ממקופלות צבעוניות ועד מאפה של בננה רוטי