

הגל השקט
הגדרת ישובים להתרעה
הגדרת צליל התרעה
נושאים חמים
מרץ 2018 - כל הכתבות
בסימן התחדשות: תוספות אביביות לשולחן הסדר
המטבח של המסעדנית רמה בן צבי בנטף מתעורר שוב לחיים אחרי השריפה שהחריבה אותו לפני שנה וחצי. עד שייפתח שוב במתכונת חדשה, היא נהנית מההתחדשות ומכינה לחג שלוש תוספות פרחוניות שילוו את המנות העיקריות עם הרבה צבע וטעם
מזל טלה
האביב הוא גם עונת הטלה הטרי, בשר שממש לא שמור רק למסעדות. השף אסף שנער ותומר צוק מחוות צוק מסבירים איך מטפלים בחלקיו השונים בבית ומה מכינים עם המעדן של ארוחת החג
בזרוע נטויה: שוק טלה במילוי בשר וצנוברים
ארוחה מרשימה לא בהכרח דורשת להגיע לשולחן החג עם הלשון בחוץ. יש לנו טיפ מנצח ומתכון חגיגי ובלתי נשכח אבל גם יאפשר לכם להגיע רגועים ונינוחים לקריאת ההגדה
10 טיפים להכנת רביולי בבית
לכבוד יום הרביולי הבינלאומי מסעדת רוסטיקו שמתמחה בהכנת פסטות טריות, משתפת ב-10 טיפים להכנת הכיסון המושלם בבית. ויש גם מתכון לרביולי במילוי תרד וריקוטה בחמאת עגבניות ומרווה
סרט בורקס: מתכונים טבעוניים של אורי שביט
ספר הבישול החדש של אורי שביט מביא שלל מתכונים צבעוניים וטבעוניים תחת המוטו 'זה חייב להיות גם טעים'. מצורפים מתכונים לבורקיטס כרובית ושבלולי פילו במילוי ארטישוק
מתכון: תפוחי אדמה קראנצ'יים בתנור
רוצים להכין תפוחי אדמה קראנצ'יים, פריכים ומתפצפצים בפה? המתכון הבא מראה לכם את הדרך הכי קלה וכיפית להכין תפוחי אדמה מושלמים
אבי מפרגן סנדביץ' קציצות בטעמי ילדות
במהלך ביקורו בעכו מגיע אבי ביטון לדוכן הסנדביצ'ים עזיז'ס ונחשף לכריך מלחם טרי ממולא בקציצות ברוטב, עם הרבה חריף ולימון כבוש. נוסטלגיה בלחם
הסיר של שלישי: קוסקוס עם מרק תוניסאי
בספר בישול חדש שנקרא יא אמנא, מגלה הבשלנית שושנה כהן-לברן את הסודות להכנת קוסקוס ביתי מושלם ואת המתכון הנלווה למרק ירקות עשיר
כתום היום: מוציאים את הדלעת מהמרק
השף עומר אבישר ממסעדת קלארו נותן טיפים לבחירת הדלעת הנכונה ועושה אתה שני קסמים: גראטן ים תיכוני בשילוב גבינת ג'יבנה וזעתר וממלא דלעת יפנית בתבשיל לחי עגל וירקות שורש
שומרים את החורף בצנצנת: ריבת תפוזים ומרווה
רגע לפני שהתפוזים יוצאים לחופשה והטמפרטורות נוסקות, מומלץ לקנות כמה שיותר מהפרי הכתום ולהכין ריבה מתוקה וסמיכה
לחלה של שבת: שני סלטים שדורשים ניגוב
הבלוגרית חגית ביליה מהבלוג לייזה פאנלים מוציאה ספר מתכונים חדש ולנו כבר יש שני מתכונים ממנו שכל אחד מהם מורכב מהחומרים מהם עשויים חלומות שטובלים בחלה טריה. מחר ערב שבת, אז למה אתם מחכים?
שיר פרידה: מנצלים את התותים עד הסוף
תות שדה מוסיף גם המון טעם וגם צבע מפתה לכל קינוח, קערת בריאות ואפילו סלט. רגע לפני שניפרד ממנו עד לשנה הבאה, זה הזמן ל-6 מתכונים שחוגגים את שדות התותים לנצח
פרח העונה: עושים כבוד לברוקולי
בסוף החורף ותחילת האביב תפרחת הברוקולי נמצאת בשיאה כמו גם בן דודה, הברוקומיני. השף עומר אבישר ממסעדת קלארו מעניק מתכונים רעננים
פרחים בצלחת: מרק כרובית צלויה
כשרעבים בעונת מעבר, מרק כרובית קליל עם שום וכרישה הוא הפתרון הכיפי והאידיאלי. כדי להסמיך אותו לא חייבים חלב או שמנת, אורלי פלאי שולפת עוד טריק מהשרוול
רגע לפני עונת בגדי הים: מתכונים לניקוי אביבי
חודש מרץ כבר כאן ורגע לפני פסח מתחילים לנקות את הגוף מכל מה שנכנס אליו במהלך החורף. משייק ירוק, דרך דייסה ועד לתבשיל אורז - כל המנות שיעזרו לניקוי אביבי