

הגל השקט
הגדרת ישובים להתרעה
הגדרת צליל התרעה
נושאים חמים
פברואר 2013 - כל הכתבות
- תבשיל פיג'ואדה ברזילאי של בקר ושעועית
מנת הדגל של הברזילאים היא הפיג'ואדה תבשיל קדירה בסיסי ומנחם. השפית אביבית פריאל ממסעדת אוזריה בתל אביב מלמדת איך מכינים אותה נכון
- פוסט פורים: מאפינס שוקולד, פרג ותפוזים
נשאר לכם פרג טחון מפורים? במקום להניח לו להתקלקל בארון, אורלי פלאי-ברונשטיין מתקתקת מאפינס נהדרים, שהם גירסה משודרגת לעוגת השוקולית המיתולוגית
- הבילוי הוא במילוי: עוגות בחושות לפורים
למה להסתפק באוזני המן אם אפשר לקחת את המילויים המסורתיים שלהם, ולהפוך אותם לעוגה מעולה? קבלו עוגות בחושות מפרג, תמרים וחלבה מהקונדיטור של לחם יין ביהוד
- ארוחה משפחתית: טראפלס תמרים ושוקולד לפורים
סובלים ממחסור באנרגיה? השפית אביבית פריאל-אביחי מכינה טראפלס תמרים ושוקולד, שיתנו לכם כוח לעבור בין כל מסיבות החג
- עוגיות אוזניים לפורים
מעוניינים לשדרג את משלוח המנות ולהוסיף לו כוכבות אמיתיות? אורלי פלאי-ברונשטיין מכינה עוגיות, שהתחפשו לאוזניים מתוקות. ויש גם גרסה מלוחה
- מדריך האפייה: עוגות בחושות עם פירות
הדרך היחידה להרגיע את פחדני האפייה היא להציע להם להכין עוגה בחושה. לאורך כל החודש נגיש לכם מתכונים לעוגות מצוינות ופשוטות לביצוע. והשבוע: מתכוני בחושות עם פירות
- ארוחה משפחתית: פריכיות אורז עם סלט גזר
חשבתם שאי אפשר להכין קרקר בבית? טעיתם. השף יוסי שטרית מלמד איך מכינים פריכיות אורז מתוצרת עצמית, מלווה בסלט גזר, כנשנוש מושלם לאירוח
- פאייה זוגית לכבוד הוולנטיינס
לטובת הזוגות שמתכננים לחגוג את יום הוולנטיינס בבית, מציעה אורלי פלאי-ברונשטיין מתכון לארוחה רומנטית, שאפשר להכין בחצי שעה
- מדריך האפייה: פאי שוקולד ועוגת גבינה עם שוקולד
את חודש השוקולד ינעלו שתי קלאסיקות: פאי על טהרת השוקולד, ושילוב מושלם של עוגת גבינה ושוקולד. ברי סייג מטאטי לחם ודודי אדניה מביסקוטי מעניקים מתכונים עם הזהב השחור
- ארוחה משפחתית: חצילונים ממולאים באורז
השף יוסי שטרית משלב את טעמי המזרח הרחוק ואלה של המזרח התיכון, ומכין חצילונים ממולאים באורז עם ניחוחות אסייאתים
- ז'ארקויה - תבשיל בקר ותפוחי אדמה
אורלי פלאי-ברונשטיין מכינה השבוע תבשיל קדרה מסורתי מרוסיה, המשלב תפוחי אדמה רכים ובשר בקר שהתבשל באיטיות שסודו בפשטותו
- מדריך האפייה: עוגות שוקולד עם פירות
פירות משתדכים באופן מושלם לשוקולד, ומוציאים ממנו את המיטב. ברי סייג, שף קונדיטור ראשי "טאטי לחם" מעניק שני מתכוני עוגת שוקולד נהדרים בשילוב תפוזים ושזיפים