על המצה: כבד קצוץ רומני ביתי
בשוק הצבעוני של באר שבע מסתתרת המסעדה הרומנית של סמי וסוסו. אבי ביטון קופץ לביקור ומכין בהשראתה כבד קצוץ בסגנון רומני שישדרג כל מצה
בשוק הצבעוני של באר שבע מסתתרת המסעדה הרומנית של סמי וסוסו. אבי ביטון קופץ לביקור ומכין בהשראתה כבד קצוץ בסגנון רומני שישדרג כל מצה
הן אווריריות, מהירות, מזינות ומתאימות לכל רגע ביום - כך תכינו בלי מאמץ את קציצות הירק המרוקאיות של סוליקה ממסעדת אווה סאפי
לרוב מכינים את האסאדו בתנור או על המנגל, הפעם הנתח האהוב נכנס לתבשיל בסגנון איטלקי עם עגבניות, יין לבן וירקות שורש למנה עיקרית עשירה וחגיגית שאפשר גם להכין מראש
כשפסח, חג השחיתות בפתח, ועונת בגדי הים גם היא מעבר לפינה, לא נותר אלא לאזן במעט אוכל בריא. אוהד קורי, השף של רשת קפה לואיז, מעניק מתכון לסלט ים תיכוני עם טוויסט מזין
קובה פיסרה מזכירה בצורתה תקליט, וכוללת בשר לא רק במילוי אלא גם במעטפת. פנינה צבאג חושפת עוד נדבך טעים במטבח הכורדי
מנה אביבית שאפשר להכין לשולחן החג גם ברגע האחרון- נתחי סלמון צרובים על תבשיל מהיר של כרישה ויין לבן עם פולים ירוקים ופריכים. ויש גם טיפ למי שמעדיף להכין מראש
אחת המסעדות האהובות ביותר, קפה איטליה של האחים ירזין, מוציאה ספר בישול חדש. זה הזמן להגיש לכם את המנה המנצחת - חציל עם פרמזן ויש גם מתכון לרוטב עגבניות ביתי
לאירועים חגיגיים, ארוחת שישי או סתם כשמתחשק תבשיל בשרי מושקע יותר - דליה היילפרין ממסעדת סופרה מכינה את הגולאש הגרוזיני
הבריק הצפון אפריקאי הוא מאותן המנות שמתאימות לכל שעה של היום - מתכון לעלי סיגר דקיקים במילוי אגדי של מסעדת לוקה ולינו שאפשר לאכול בוקר צהריים וערב
יש מנות שתמיד מצליחות ואין מי שלא אוהב אותן - בדיוק כמו קדירת העוף הזאת, שכל ירק שיש לכם במקרר יישמח להיכנס אליה ולספוג אליו את טעמיו של העוף
האביב הוא זמן טוב לעשות איתחול מחדש לכל המערכות - השף אוהד קורי מרשת קפה לואיז מכין עבורכם מוזלי פשוט, המשלב בתוכו שני חומרי גלם שהם סופר פוד החיוני לגוף
מסעדת מלגו ומלבר הפכה לאחד המקומות האהובים בשדרות רוטשילד. אבי ביטון קופץ לפרגן, מקבל השראה לפולנטה ומכין ארוחה מהירה ב-10 דקות
המנה הבאה היא פינוק של ממש לחובבי חלקי הפנים. במסעדת אווה סאפי מגלים את האופן בו מכינים שקדי עגל, ומגישים אותם באהבה עם פלפלים, הרבה שום וקוסקוס דק
למקומות רבים באסיה יש את הגרסה המקומית שלהם לתבשיל האושפלאו, על שמותיו השונים, בדגש על אזור הקווקז. הבשלנית דליה היילפרן ממסעדת סופרה עושה קסמים עם אורז, גזר ובשר ומכינה סיר שהוא ארוחה שלמה
תשכחו מכל מה שידעתם על פסטייה - את המנה המיוחדת שומרים בעדה המרוקאית לאירועים חגיגיים באמת. מתכון לסוד השמור של מלך מרוקו
הבעיה הכי גדולה עם תבשיל הריזוטו המפורסם היא שאי אפשר לחמם אותה מחדש. אז מה עושים? מכינים כדורי ארנצ'יני זהובים ופריכים
לא רק שזה יותר בריא להכין פסטרמה בבית, זה גם מאפשר לכם לשלוט על המרקם שלה ולא, זאת ממש לא משימה בלתי אפשרית. אורלי פלאי מגלה כמה זה פשוט ומעניקה טיפים למרקם צמיגי או בשרני ואפילו לטעם מעושן
לרגל פתיחת חודש האוכל הכורדי חושפת הבשלנית פנינה צבאג את הסוד של צמח הבר המסתורי של העדה: צמח הנ?ו?א?ה מככב במדור ומשובץ בקובה סולת כורדית וגם באורז
עגלגלות, שזופות וכאלה שקוצרות מחמאות מכולם: מאמא סוליקה ממסעדת אווה סאפי מעניקה את המתכון המנצח שלה ללחמניות מתוקות במילוי בשר מתובל
עונת התותים בעיצומה, ועם נתקעתם עם שלל גדול, זה הזמן להפגין כישורים במטבח: לירן גרודה מכין מרשמלו עם ריבת תות, שיהיה פגז במשלוח מנות
לירן גרודה עושה קסמים עם הקסם של העונה ומכין מוס תות ורדרד שעם החומרים הנכונים יהפוך כל בשלן מתחיל למקצוען של ממש
מחירי התותים צנחו ומציפים את הבסטות והחנויות. זה הזמן להסתער, לקנות תות שדה בכמויות ולהתחיל לבשל ולאפות. בואו לקבל השראה
40 שנה של טיפול בבשר לא הולכים ברגל - אבי ביטון מבקר במסעדת רובינשטיין בנתניה, ומקבל השראה לתבשיל טלה עם אורז וירקות שורש
הגשם חזר, ואם אתם מרגישים שמיציתם את רפרטואר המרקים השגרתי, אתם מוזמנים להכין חרצ'ו - מרק בשר ועגבניות גרוזיני שעשיר בתבלינים