

הגל השקט
הגדרת ישובים להתרעה
הגדרת צליל התרעה
נושאים חמים
מרץ 2013 - כל הכתבות
- מסעדות כשרות לפסח בתל אביב
שומרים על כשרות ובכל זאת לא רוצים לוותר על יציאה למסעדה? הנה המקומות בתל אביב, שבהם תוכלו למצוא תפריטים כשרים לפסח
- מסעדות לא כשרות לפסח מחוץ לתל אביב
לא שומרים על כשרות בחג ובכלל? הנה המסעדות הפתוחות במהלך החג, שיגישו לכם את כל המנות, ממש כמו בימות חול רגילים
- מסעדת שף חדשה בשוק מחנה יהודה
JACKOS STREET אמנם תשכון בשוק, אבל תפעל במתכונת של מסעדת שף, לטובת מי שמחפש קולינריה גבוהה במחנה יהודה. כן, מדובר במטבח כשר, אבל המנות המוגשות פה עדכניות ומפתיעות
- סגירת הרסטובר בירושלים: מוכרים אותנו לחרדים
מסעדנים ירושלמים המומים וכואבים אחרי סגירת הרסטובר ברחביה. בעלי הצ'אקרה: "זה אחד הדברים הכי מצערים שקרו בעיר בשנים האחרונות. תהליך מסוכן שבו מוכרים את העיר לחרדים"
- חדש ביפו: מסעדת זיגל הגדול
השף אריאל כהן סגר את פויקה הדרום אפריקאית. במקומה פתח, יחד עם שותף, מסעדה שתספר את סיפור הפיוז'ן של הקולינריה היפואית: אוכל ערבי, בולגרי, רומני, פולני ומרוקאי
- טאפאס בנמל נסגרת. במקומה: אייל לביא
שמועות מרובות בקשר לסגירת טאפאס בשוק הגיעו לסיומן: האחים ירזין מכרו לאייל לביא את הלוקיישן בנמל תל אביב. המסעדה תיסגר ב-1 באפריל, ולביא יפתח שם מקום חדש, ים תיכוני, אחרי שיפוץ קצר
- פותחים שבוע: קאווה בשקל במסעדת שולחן
שולחן חוגגת שנה ורבע עם קאווה בשקל, הערב הצמחוני-טבעוני חוזר להרבט סמואל, ובפראג הקטנה חוגגים את יום סנט פטריק. אירוע האוכל המעניינים של השבוע
- ממשיכים לנסות: מסעדה מולקולרית חדשה
במקומה של מסעדת ושתי ביפו תיפתח N-7. השפים הירושלמים שחר דבח וגיא בן סימון חברו לשפית הצעירה מרב דוידסון, ויחד יפעילו מקום שהם מגדירים כ"מטבח פרוגרסיבי"
- גראפה: המסעדן הירושלמי רוני כהן פותח בת"א
כהן, בעליהם של המקומות המיתולוגיים משנות ה-90, גראפה ושונקה, עובר לאידלסון בת"א ומצהיר: "אני מאמין גדול באוכל נטול פלצנות, ובמסעדות פשוטות ולא מתחכמות"
- אוטואוכל: אסף גרניט מארח במשאית
השף הירושלמי אסף גרניט יסתובב בקיץ במשאית בין שכונות ואתרים בבירה, ויציע תפריט קטן במחיר מוזל. בכל יום יארח ב"אוטואוכל" שלו מפורסם ירושלמי אחר, שיגיש עמו את המנות
- פותחים שבוע: קינוחי תות מושחתים במקס ברנר
במקס ברנר מצרפים לתפריט קינוחים על טהרת התותים, מרגרט תייר מתארחת ברונימוטי, ובתמול שלשום הירושלמית מקיימים פסטיבל שקשוקה. כל אירועי האוכל של השבוע
- מסעדת כתית תיסגר בעוד כחודשיים ותעבור כתובת
המסעדה, שכבר עברה 3 מקומות ברחבי הארץ, תנעל את שעריה ביוני ותעבור ליעד אחר, שטרם נקבע סופית. השף מאיר אדוני: "בכל פעם שהחלפנו מקום, המסעדה רק השתפרה"
- נפתחה אל נור במקום אל באבור
הכל נשאר במשפחה: חוסאם עבאס סגר את סניף אל באבור סמוך לקיבוץ מזרע, ובמקומה פתח אחיו, בילאל, מסעדה בשם אל נור, שמגישה אוכל דומה, אך קצת שונה
- מצלמים ותורמים
הגלריה האינטראקטיבית הראשונה בישראל השיקה אתמול תערוכת צילומי אוכל של שפים בולטים, וההכנסות ממכירתם יועברו לרכישת סלי מזון לנזקקים
- משק ברזילי הצמחונית עוברת לנווה צדק בתל אביב
בשורה משמחת לצמחונים ולטבעונים: המסעדה, שפעלה עשור במושב ירקונה, מעבירה את פעילותה לתל אביב, ותתמקם על חורבות טאצה דורו, שסגרה דלתות
- פותחים שבוע: בראנץ' ספרדי אצל רושפלד
בראנץ' ספרדי בטאפאס אחד העם של רושפלד, קרנבל ניוקי בבליני ומסעדת משק ברזילי הצמחונית עוברת לתל אביב. המסעדות והאירועים שיעשו לנו שבוע
- חדש: מסעדה סינגפורית לאחים ירזין
השבוע תיפתח להרצה אנג סו, הנקראת על שמו של השף הסינגפורי, אליו חברו הירזינים. המסעדה, בבוגרשוב תל אביב, תגיש מנות, שיעניקו לישראלים הזדמנות להיחשף למטבח המיוחד הזה