

הגל השקט
הגדרת ישובים להתרעה
הגדרת צליל התרעה
נושאים חמים
אפריל 2013 - כל הכתבות
- מיתולוגיה ירושלמית: טעמון נמכר לבעלים חדשים
בית הקפה פועל כעסק משפחתי בבירה כבר יותר מ-50 שנה, אבל ילדי הבעלים החליטו עכשיו למכרו. הקונה: יהודה אסלן, בעליה של מסעדת לינק הוותיקה. המקום עובר שיפוץ וייפתח מחדש בעוד חודשיים
- רפאלו: מסעדה איטלקית חדשה בחיפה
בעליה של מסעדת מינה טומיי החיפאית החליטו לפתוח בסמוך מסעדה איטלקית חדשה, בשם רפאלו. בעוד כשנה-שנתיים הם מתכוונים להקים רשת שלמה, עם סניפים בכל רחבי הארץ
- פותחים שבוע: סרדיניה ברוסטיקו
במסעדה האיטלקית רוסטיקו מקדישים את השבוע לטעמי סרדיניה, בקפה ג'ו מוזילים את הקפה ביום כדור הארץ, ובמסעדת האחים שוברים שוק ומורידים מחירים לאלכוהול. איפה נאכל השבוע
- אדום הירושלמית עוברת למקום חדש
בקרוב ייפתח בירושלים מתחם בילוי חדש - התחנה הראשונה, בשכונת בקעה. הסנונית הראשונה בין המסעדות ובתי האוכל שיפעלו בו היא אדום, שתעתיק את מיקומה מחצר פיינגולד
- כשהאמנות מתערבבת בצלחת
האמן והשף התאילנדי רירקריט טיראווניג?יה חבר לצלם ואיש הסלואו פוד הישראלי רפרם חדד, ויחד הם יעלו במתחם ארטפורט בת"א מיזם פתוח לקהל, של ארוחה שיתופית. בואו רעבים
- אייל לביא פותח את רוקח שוק
אייל לביא פותח מסעדה שלישית בשוק הנמל בתל אביב תחת השם רוקח שוק, ומציע אוכל שוק בניחוחות איטלקיים-ספרדיים, סחורה טריה, עטופים באווירה קלילה ובלתי מחייבת
- פותחים שבוע: תפריט בטעמי מרוקו
המאסטר שף אבי לוי משיק תפריט בהשראה מרוקאית במסעדת המוציא בירושלים, יאיר פיינברג מעביר סדנת בשרים בת"א ובסיטארה חוגגת יום הולדת 9. האירועים הטעימים של השבוע
- השפים של מחניודה מתארחים במסעדת נובו
השפים של מחניודה, אסף גרניט ואורי נבון, נבחרו לייצג את הקולינריה הישראלית במסעדות מפורסמות בלוס אנג'לס. אסף גרניט מספר על ההכנות וההתרגשות
- זכאים: מסעדה טבעונית חדשה בתל אביב
בהמשך לטרנד הטבעוני הרותח, פתחו שלושה אחים את מסעדת זכאים בלב תל אביב שבה מככב תפריט ללא מוצרים מהחי עם הרבה קטניות, פירות וירקות
- חוגגים את יום העצמאות במסעדות
עשרות מסעדות ברחבי הארץ מוציאות את פלטות הבשרים ומתחילות לנפנף במבצעים מיוחדים ומנות על האש - חוגגים עצמאות
- השף מיכאל גרטופסקי פותח ביסטרו בצפון
בזמן שמרבית השפים בוחרים לפתוח עוד מסעדה בתל אביב, השף מיכאל גרטופסקי עוזב מסעדה משגשגת בעיר ללא הפסקה ופותח ביסטרו מקומי במושב לימן שבגליל
- פותחים שבוע: המטבח הפלשתינאי מגיע לתל אביב
מנות טבעוניות בהשראת המטבח הפלשתינאי במסעדת 44, חגיגת שפים במוסקט שבמצפה הימים, ערב בשר במרינדו בתל אביב, יומולדת 3 לסושיאל קלאב האירועים הטעימים של הימים הקרובים
- קפה בהמתנה: האם היוזמה תעבוד בישראל?
יוזמה שהחלה בנאפולי והתפשטה למקומות נוספים בעולם נוחתת גם אצלנו: קפה בהמתנה. קונים כוס למעוטי יכולת, שמקבלים אותה בלי שאלות וחקירות. האם זה יצליח גם אצלנו?
- טרנד: מסעדות שמגישות הרבה יותר מאוכל
הולכים למסעדה כדי לאכול? מסעדות מהדור החדש יקרינו לכם וידאו ארט, יציגו תערוכות אמנות, יקיימו ערבי פרוזה וימכרו בגדי מעצבים. האם כל אלה לא גונבים לאוכל את ההצגה?
- מסעדות כשרות חדשות לשף מאיר אדוני
קבוצת כתית תפתח בקרוב מסעדת שף חלבית, על גג מלון קרלטון בתל אביב, וטברנה ים תיכונית, על חוף הים, אף היא של המלון. אדוני: "היום, יותר מתמיד, המטבח הכשר נגיש מאוד"