פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מאפה גוזלמה טורקי עם תרד וגבינות

      מאפה טורקי חם עם בצק שעשוי משני מרכיבים בלבד

      12 מדרגים / 3.23 כוכבים

      מאפה גוזלמה טורקי של מירב שיינר (נמרוד סונדרס)
      מאפה גוזלמה טורקי של מירב שיינר (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-4 מנות
      • בצק:
      • 250 גר? קמח רגיל
      • 200 גר? יוגורט
      • מלית:
      • 70 גר? תרד קרוע גס
      • 100 גר? גבינת פטה מפוררת
      • 40 גר? גבינה צהובה (מכל סוג) מגוררת
      • 1 כפית שבבי צ?ילי מיובש
      • גיוונים: עגבניות מיובשות קצוצות, זיתי קלמטה, אנטיפסטי חציל/גמבה וכו?

      אופן ההכנה

      • 1. לשים את הבצק (אפשר ידנית או במיקסר) כ-5 דקות. מכדררים ונותנים מנוחה של כ-10 דקות. מחלקים לארבע חתיכות שוות (אפשר להיעזר במשקל) ומרדדים לצורת עיגול, דק דק עד כמה שניתן. הבצק נוח ונעים לעבודה ואפשר לתת גם לילדים לרדדו בהנאה.
      • 2. על מחצית העיגול מניחים את הגבינות והתרד (או התוספות לפי טעמכם), סוגרים וצובטים בדפנות היטב.
      • 3. על פלטה חמה (מחבת טפלון רחבה/ מחבת לקרפ/ תבנית אפיה שטוחה/ סאג?) מורחים מעט שמן זית ומניחים את המאפה. מטגנים כשתי דקות מכל צד עד שנוצרים כתמים חומים כהים.
      • 4. כשהמאפה מוכן מניחים אותו על קרש מעץ וחותכים מיד (ריבועים או משולשים, לפי טעמכם) ומגישים.
      • תנו לאחרים לאפות לכם קישים ועוגות גבינה מורטות עצבים והפתיעו עם המאפה הקליל, הפשוט והטעים הזה!

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -