מתכונים חמים

מאפה גוזלמה טורקי עם תרד וגבינות

מאפה טורקי חם עם בצק שעשוי משני מרכיבים בלבד

מתכון מאת: מירב שיינר דנצ'נקו, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

מאפה גוזלמה טורקי של מירב שיינר (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 מנות
  • בצק:
  • 250 גר? קמח רגיל
  • 200 גר? יוגורט
  • מלית:
  • 70 גר? תרד קרוע גס
  • 100 גר? גבינת פטה מפוררת
  • 40 גר? גבינה צהובה (מכל סוג) מגוררת
  • 1 כפית שבבי צ?ילי מיובש
  • גיוונים: עגבניות מיובשות קצוצות, זיתי קלמטה, אנטיפסטי חציל/גמבה וכו?
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. לשים את הבצק (אפשר ידנית או במיקסר) כ-5 דקות. מכדררים ונותנים מנוחה של כ-10 דקות. מחלקים לארבע חתיכות שוות (אפשר להיעזר במשקל) ומרדדים לצורת עיגול, דק דק עד כמה שניתן. הבצק נוח ונעים לעבודה ואפשר לתת גם לילדים לרדדו בהנאה.
  • 2. על מחצית העיגול מניחים את הגבינות והתרד (או התוספות לפי טעמכם), סוגרים וצובטים בדפנות היטב.
  • 3. על פלטה חמה (מחבת טפלון רחבה/ מחבת לקרפ/ תבנית אפיה שטוחה/ סאג?) מורחים מעט שמן זית ומניחים את המאפה. מטגנים כשתי דקות מכל צד עד שנוצרים כתמים חומים כהים.
  • 4. כשהמאפה מוכן מניחים אותו על קרש מעץ וחותכים מיד (ריבועים או משולשים, לפי טעמכם) ומגישים.
  • תנו לאחרים לאפות לכם קישים ועוגות גבינה מורטות עצבים והפתיעו עם המאפה הקליל, הפשוט והטעים הזה!

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully