

הגל השקט
הגדרת ישובים להתרעה
הגדרת צליל התרעה
נושאים חמים
דצמבר 2013 - כל הכתבות
- איך לאפות? טארט פטריות
בעונת הגשמים הפטריות במיטבן ומציפות את השוק. אורלי פלאי ברונשטיין מנצלת את המומנטום ומכינה פשטידת פטריות על בצק פריך - ארוחה נפלאה בחורף
- ארוחה משפחתית: ריזוטו פטריות
ערבוב מתמיד, הוספה איטית של נוזלים וטיפה סבלנות, זה המתכון למנת האורז המנצחת השף אמיר קרונברג מלמד להכין ריזוטו עשיר עם 3 סוגי פטריות, חמאה וכרישה
- איך לבשל? נזיד דגים
ציר דגים עשיר וסמיך לא חייב לגזול שעות מזמנכם. אורלי פלאי-ברונשטיין מלמדת להכין נזיד דגים ריחני עם ירקות שורש שמוכן תוך פחות משעה
- מסע עולמי: מתוקים מהודו
בשבוע המסכם של הביקור בהודו מגיש השף נועם קורן קינוחים שהם בגדר קלאסיקה הודית אהובה במיוחד על מטיילים ישראלים: עוגת בנופי עם בננות וכדורי גולאב ג'מון
- ארוחה משפחתית: מרק עדשים זריז
השף אמיר קרונברג מחמם את האווירה עם מרק עדשים זריז. לצד העדשים מתארחים בסיר גם מנגולד ודלעת שתורמים למרקם עשיר במיוחד
- איך לבשל? מרק מינסטרונה
מרק יכול להיות נהדר גם כמנה עיקרית אורלי פלאי ברונשטיין מכינה מרק מינסטרונה איטלקי עם שעועית, עגבניות, ירקות שורש ואטריות
- מסע עולמי: צ'יקן טיקה ופלאק פניר
אין מחמם טוב יותר מאוכל הודי מתובל כהלכה - השף נועם קורן מקייטרינג גנגה מלמד להכין שיפודי צ'יקן טיקה, תבשיל פלק פניר וקציצות גבינה נימוחות ברוטב מעושן
- ארוחה משפחתית: קדירת בקר חורפית
אמיר קרונברג לא מתרגש מהגשם ומכין קדירת בשר מחממת ומלאה כל טוב עם חומוסים, ירקות ותבלינים והרבה ארומה
- איך לבשל? חמין פתיתים
כדי להתחמם קצת מכינה אורלי פלאי ברונשטיין טייק על חמין מקרוני ספרדי-ירושלמי: קדרה חורפית שחומה ומתקתקה עם עוף , גזר ופתיתים
- מסע עולמי: טאלי ארומטי מהמטבח ההודי
נועם קורן מקייטרינג גנגה ממשיך את המסע ברחבי הודו ומכין טאלי הודי מסורתי מחמם ומלא בתבלינים. מתכונים לדאל תבשיל עדשים מתובל ואלו גובי ירקות מבושלים ביוגורט
- ארוחה משפחתית: לביבות ריקוטה ועדשים
מחפשים לרענן את הלביבות שלכם לנר השמיני? לאקורד הסיום של חג החנוכה מכין השף אמיר קרונברג לביבות עדשים עם מנגולד וגבינת ריקוטה
- איך לטגן? לביבות ארטישוק ירושלמי
הארטישוק הירושלמי נמצא כעת בשיא עונתו. אורלי פלאי ברונשטיין מחליפה את תפוחי האדמה המסורתיים בירק השורש המתקתק ומכינה לביבות ממכרות