חילופי משמרות: סאני דרעי עוזבת את טוטו
לאחר שנפרדו דרכיהם של ירון שלו וטוטו עזב לפני שבוע גם השף בפועל רז סלע. הערב הודיעה גם הקונדיטורית המוכשרת סאני דרעי על דרך חדשה
לאחר שנפרדו דרכיהם של ירון שלו וטוטו עזב לפני שבוע גם השף בפועל רז סלע. הערב הודיעה גם הקונדיטורית המוכשרת סאני דרעי על דרך חדשה
מי קבע שליום הראשון ללימודים צריך לקחת סנדביץ'? אורלי פלאי שוברת את הכללים ובבוקר של היום הראשון לשנת הלימודים החדשה ממלאת את הבית בניחוחות מהפנטים של מאפינס
תפריט כשר עונתי וקליל במסעדת אוליב ליף, יום העצמאות הווייטנאמי במסעדת וונג בת"א וארוחה חגיגית לצד בירות במסעדת שלו ביער בקרית טבעון. איפה כדאי לאכול השבוע?
שמנוניות, עסיסיות וקראנצ'יות - אין כמו כנפיים חמות ברוטב. בקרוב יפתח בר כנפיים חדש בת"א שיציע שלל וריאציות למאכל האמריקאי הפופולרי וגם כנפיים פטנט שלא דורשות ללכלך את הידיים
שניה לפני הצלצול של פתיחת שנת הלימודים, מציעים רינת צדוק ואורי שפט ממאפיית לחמים רעיונות ל-6 סנדביצ'ים שהילדים לא יוכלו לעמוד בפניהם
הן לא פחות מאגדה בארצות הברית, ומפיצות ריח ממכר של חמאה, שוקולד קמח וביצים כמעט בכל מטבח באמריקה. איך הומצאה עוגיית השוקולד צ'יפס ומתכון לעוגייה המקורית
האיטלקים לא נלחצים מהמצב בארץ, להיפך. 2 פיצריות של עולים מאיטליה כבר משגשגות כאן, ועוד אחת שעומדת להפתח. אז למה פיצה מלבנית מעצבנת את האיטלקים ועד כמה קשה לאפות פיצה כשרה?
בשורת לחמי הבוטיק מגיעה גם לאילת - מאפיית לחם ברויטמן נפתחה לאחרונה בעיר הדרומית ומציעה לאילתים לחמי שאור מקמח כוסמין, שיפון ומאה אחוז חיטה מלאה
למי שלא שש לארח ולהתארח, ומעדיף שמישהו אחר יעשה כלים - מציעות המסעדות ארוחות חג משוקעות ברחבי הארץ
ארוחת הטעימות הנדיבה והאיכותית של המטבח של רמה העניקה לאבי אפרתי חוויה אחרת: אוכל משתלם שמתכתב עם הטבע המקומי, בשרים טובים באמת ובילוי שהוא כולו יציאה מהשגרה
היקבים כבר מתחילים להתכונן לחגים ואבי אפרתי לוגם יינות מיקב רקנאטי ומיקב הבוטיק המיוחס קסטל. במבחן התוצאה מתגלים יינות שמעניקים תרומה משמעותית לתעשייה המקומית
תכירו את חאן מנולי - מסעדה חדשה בשוק הפשפשים ביפו, המתמחה באוכל מקומי וטרי. השף פליקס רוזנטל מביא אתו השראה מאייל שני ושאול אברון ומאיים לשנות את הדרך שבה התרגלתם לאכול חומוס
אדומות, צהובות, כתומות או מנומרות - איפה היינו בלי עגבניות? מסעדת ויקי כריסטינה מייבאת ארצה את פסטיבל טומטינה שנחגג בספרד מדי שנה ומגישה 5 מתכונים קלים ומעולים
לשבוע הראשון של תחילת הלימודים שולחת מירב שיינר את הילדים לבית הספר עם מאסלו בוצ'טי - לחמניה צ'כית רכה ומתוקה במילוי שוקולד או ריבה
מה לא אמרו עליו? שהוא חסר טעם, במרקם של גומי, ואוכל של טבעונים. מסתבר שכל זה ממש לא נכון, אינספור סודות ואפשרויות שיעניקו לטופו טעמים נפלאים ומפתיעים
יוסי שטרית צולה חסה עם חמאה שמעניקה לה טעם מתקתק ופריכות ממכרת. כל הטוב הזה מצטרף לסלט אורז מתובל וססגוני, שמתאים מאוד לימים של סוף הקיץ
הדלי האסיאתי היא מסעדת שף שיושבת על פינת ברחוב בהוד השרון. עם תפריט רחב שכולל מנות מגוונות מכמה ממדינות אסיה, כל אחד יוכל למצוא כאן מה לאכול
מעדן מילקי הנוסטלגי יוצא בטעם חדש ומסקרן בשילוב פסיפלורה, ממרח לוטוס חדש ומושחת שטומן בחובו סכנת התמכרות קשה, ותכירו את המורינגה - צמח הודי שבדרך להיות הקייל הבא. כל מה שחדש על המדף
השף מושיק רוט הצטרף לטרנד ואיתגר את מיכל אנסקי למען אגודת ה-ALS. אנסקי לא היססה להירטב ואיתגרה מצדה את אייל שני וחיים כהן
פיליס גלזר מנצלת את עונת הליים הקצרצרה, מסבירה על סגולותיו ומעניקה פטנט שישמור את פצצת הבריאות גם מעבר לעונה. ויש גם מתכונים לסביצ'ה זריז ועוגת קי ליים פאי אמריקאית
כדורי פלאפל עצומים וזהובים מוצא המונה ברחוב שונצינו בתל אביב אצל ענק הפלאפל, במחיר ללא תחרות של 10 שקלים. והטעם? כמו של פעם
הם הצליחו להראות שאוכל ערבי זה לא רק חומוס צ'יפס וסלט ולמרות המצב הפוליטי להפוך לאימפריה של ממש המונה שלושה סניפים. כיצד הפכה מסעדת אל באבור תוך 17 שנה לנושאת הדגל של המטבח הערבי ולמקום פופולרי בקרב יהודים, ערבים ופוליטיקאים
בגבעתיים מסתתר גן עדן לטבעונים חובבי הקישים: מגוון מאפים אישיים יפים ומושקעים שאפשר לאכול במקום או להגיש כמתאבנים במסיבה טבעונית - רשמים מהקישרייה
מסעדת סלבדור נפתחה לפני פחות משנה בשכונה שהפכה למעוז הטבעונות. התפריט רובו מבוסס על בישול ביתי ובריאותי, ומציע מנה של חריימה טבעונית- לאלו מכם שמתגעגעים לטעם הדגים
סוף הקיץ הוא הזדמנות מצוינת לזמן איכות עם הילדים שבסופו יוצאת מהתנור פיצה טעימה עם התוספות שאוהבים - אורלי פלאי מבשלת עם הבנות מנה שהיא גם הפעלה
מסעדה חדשה שנפתחה ברחוב סלמה בתל אביב מציעה מדי יום תבשילים חמים בקונספט של מסעדת פועלים מודרנית: מגוון מאכלי עדות - אוכל מצרי, עיראקי, מרוקאי ועוד
השף אוראל קמחי מתקתק תוך דקות ספורות ארוחה מפנקת של קיץ: פסטה רחבה ברוטב ארטישוקים, יין לבן וגבינת מסקרפונה
עוד רגע החופש הגדול יהיה רק זיכרון עמום, ועז תלם מכין מחווה לכריכים של ארוחת עשר: סקירה של היכל התהילה האמריקאי לסנדביצ'ים מפורסמים
סוף השבוע לא שלם בלי עוגה טובה בתנור. מתכונים ל-3 עוגות מנצחות - עוגה כושית של קארין גורן, עוגת שחיתות שוקולד של רוני ונציה ועוגת גזר טבעונית של ציונה מלמן
בעוד הישראלים חלוקים בדעתם לגבי אוכל פולני מסורתי, הפולנים מצדם מתלהבים בטירוף מהמטבח הישראלי. כיצד הפכו החומוס, הפלאפל, סלט החצילים והכנאפה ללהיט בפולין?
ענן כבד של דיכאון פוליטי ומלחמתי ירד על חומוסיית אבו מרואן המיתולוגית ביפו וגם הבלאגן סביב חתונת האחיין מחמוד עם בחירת לבו מורל, לא תרם. החומוס לעומת זאת, ממשיך להיות משובח וייחודי
אבי אפרתי מגיע לקופי בר בעקבות שיפוץ ושינוי בתפריט. אם הארוחה הנוכחית אכן משקפת את מצב המטבח, הרי שהשינוי היחיד שם הוא שהאוכל פחות טוב עכשיו
אבי אפרתי טועם את יינות לה ז'אמלה מלנגדוק ונפעם מהתמורה שרובם מספקים ל-55 שקלים. אל תחכו אתם לימים הקרים
מסעדה בטייוואן חצתה גבול חדש כשהעניקה למנת פסטה גרמנית את השם " יחי הנאצים". בעקבות ההדים והסערה שעוררו הפרסומים המסעדה התנצלה והחליפה את שם המנה
סופר טבעוני, ספרי בישול - פרויקטים של מימון חברתי כבר לא שמורים רק עבור מוזיקאים או סופרים ומפלרטטים גם עם עולם הקולינריה. איך גורמים לזה להצליח והאם בקרוב תיפתח מסעדה שתמומן על ידי הסועדים?
עם אפרסקים, פירות יער או ענבים - הקונדיטור ענר צלאל מקונדיטוריית דלאל מלהטט עם הפירות של סוף הקיץ ומשלב אותם בקינוחים רעננים ומענגים
במקום עוד טאבולה צפוי מכין יוסי שטרית סלט בורגול מרענן עם פטה, צנוברים, ורוטב פטנט: צזיקי מיוחד עם יוגורט ומלפפונים טחונים
רשת המסעדות ג'קו שנפתחה לפני כמעט יובל, המציאה את הקונספט שהיום אפשר למצוא בכל מסעדת דגים: מבחר מנות פתיחה וסלטים לצד מנה עיקרית. אז מה בכל זאת אפשר לחדש?
כמתאבן לאירוח קיץ קליל או כאנטיפסטי רענן - אוראל קמחי משדרג את הדלעת ומוסיף לה עניין עם מייפל אמיתי, קרם פרש ועלי מרווה
כנאפה במגוון טעמים, פיש אנד צ'יפס מדגי ים טריים, נקניקיות בעבודת יד , טברנה שמייבאת פיתות מיוון ומסעדת אבטליון שממשיכה לפעול לזכרה של דפנה בר ציון - סיור טעימות מהפינות הנסתרות של יפו
לאפות נשיקות מרנג זה כמו לרכב על אופניים בהתחלה נופלים הרבה עד שתופסים את העיקרון. מאמן המטבח נותן לכם את כל הכלים לאפיית נשיקות מרנג מושלמות
פיליס גלזר מגלה את סודות הקמח הכי בריא שיש שיכול לשמש להכנת קציצות גונדי, לחמים, ואפילו פיצה ממכרת במחבת. תכירו את הלהיט התורן - קמח חומוס
קובי רובין התרגש לשמוע על פודיקס, רשת שמוכרת אוכל ביתי ב-20 שקלים, אבל אחרי שטעם מנה ועוד מנה, צפו זכרונות מהאוכל של המטבח הצבאי
את העוגה הלחה והפשוטה הזאת מגישים כשמחצית מהפירות מקורמלים ומחציתם נימוחים. אורלי פלאי מתקתקת עוגה עסיסית מפירות העונה
תפריט מתוקים חדש במקס ברנר, חגיגה איטלקית - ספרדית אצל חיים כהן, פסטיבל יין במוזיאון ישראל ופסטיבל עגבניות בוויקי כריסטינה. איפה נאכל השבוע?
האם סלטי הקינואה של אחלה באמת בריאים ואיכותיים כמו בפרסומת? למה כל חטיף נייצ'ר וואלי חייב להיות כל כך טעים ומשמין? כל מה שחדש על המדף
שתי צרפתיות שמתגוררות בארץ לא הצליחו למצוא את ההמבורגר החלומי שאכלו בפריז ולכן פתחו את המבורגר 26 גורמה בת"א - שחזור משגע של שחיתות צרפתית
פיצה היא לא רק מזון מהיר ומתועש ויכולה לשדרג גם ארוחה ביתית כייפית - אוראל קמחי מראה איך אפשר להפוך אותה למנה מגניבה, עם סיבוב של תחכום בתוספות
תפריט טאפאסים מהים בדגים 206, תפריט טבעוני בקפה ברנש ועסקיות ערב חדשות בדוד ויוסף. כל הדברים הטעימים שנאכל השבוע
מהבבקה שוקולד של סיינפלד ועד הקי ליים פאי של דקסטר עז תלם חוזר לקינוחים הבלתי נשכחים מסדרות הטלוויזיה