מנה אש: תבשיל בורגול זריז ופיקנטי
יום בחברת השף הצעיר והמוכשר ענר הרקוב ממסעדת מונאר התחיל בקטיף ירקות בחווה בגן שורק והסתיים בתבשיל בורגול מתובל בפלפל חריף, עלי מרווה, כרשה ועגבניות שרופות שאוכלים עם יוגורט וסלט צנוניות טרי טרי
יום בחברת השף הצעיר והמוכשר ענר הרקוב ממסעדת מונאר התחיל בקטיף ירקות בחווה בגן שורק והסתיים בתבשיל בורגול מתובל בפלפל חריף, עלי מרווה, כרשה ועגבניות שרופות שאוכלים עם יוגורט וסלט צנוניות טרי טרי
איזה כיף זה שיש יום קבוע בו אנחנו יודעים בדיוק איזו מנה תחכה לנו בסיר, וגם אם לא לכולנו ממתין אחד כזה עמוס גרגירי קוסקוס חמימים בכל יום שלישי, אין שום סיבה לוותר עליו. 5 מתכונים שלא מצריכים ידיים של מאמא טוניסאית
נמל יפו אמנם לא מצליח כמו נמל ת"א, אבל מסעדת הזקן והים תמיד מלאה. כעת פותחים קברניטיה מסעדה איטלקית חדשה באותו לוקיישן, ומנסים לשחזר את סיפור ההצלחה עם אוכל בסגנון דרום איטליה
מזג האוויר המושלם שבחוץ ושעות האור שהולכות ומתארכות עושים חשק לארח בערבים לארוחות קלילות וספונטניות. השף שי כהן מקבוצת נואר מציע להפוך בזריזות את שאריות הלחם מאתמול לארוחת ברוסקטות צבעונית ומפנקת, כזו שכיף לנשנש לצד יין לבן
מילת הקסם שגורמת לכך ילד ומבוגר לחייך תהיה לעד נוטלה. אבל במקום להכניס חומרים משמרים וכמויות של סוכר הביתה יש שיטה פשוטה להכנת ממרח אגוזים בריא בקלי קלות שישקיט את נקיפות המצפון
למי שסוגר את יום העצמאות בבסיס או בשטח, מצורפים שני מתכונים פשוטים וטעימים לפסטה ולשקשוקה שאפשר להכין בקלות ממצרכים שיש בכל מטבח צבאי
3 סלטים כיפיים למנגל של יום העצמאות, שישמחו גם קרניבורים וגם צמחונים. אפשר להכין מראש בבית, לארוז ולקחת בלי לפחד שיהרסו, להיפך, טעמם רק ישתבח
עראייס, כנפיים על האש, פרגיות, קבב ואפילו נתח שלם - 5 מתכונים לבשרים שיהפכו את המנגל של יום העצמאות להצלחה כבירה
לקראת שבת: נדיר למצוא צעיר שעוד לא מלאו לו 18 שמבשל כמו מאמא. מתכון ללקראת שבת של חצילים ממולאים בשר של אביהו שהרבני
הפתות התימני הוא שוס רציני גם עם מצות של פסח. סמדר קפלינסקי מתחברת לשורשים מתימן ומכינה את המעדן הזה לפסח לצד חילבה ביתית ומרק תימני עשיר
עם הרבה ירק וקמח מצה הקציצות האלה נהדרות לימים של חול המועד. הבשלנית קלרה דוידוב מכינה יאזוזי בוכריות
בימי הפסח המצות הופכות להיות הבסיס של הנשנושים והפינוקים הקטנים. את טבלת השוקולד שעטופה במצה מגישה סמדר קפלינסקי מהמיזם נשים מבשלות, כצ'ופר מתוק לקטנים ולגדולים
אורז מוקפץ הוא פתרון נהדר לנשנוש קליל בין שתי ארוחות החג. אורלי פלאי מציעה להכין ביבימבאפ, אורז שמשלב בשר, פטריות, תרד, גזר ונבטים ורוטב עשיר
על שולחן החג גם התוספת הופכת למנה חגיגית ועשירה. השף יונתן רושפלד מכין אורז ביראני מבושם בתבלינים ועשיר בירקות שמתאים גם לאורחים הטבעונים בחג