

הגל השקט
הגדרת ישובים להתרעה
הגדרת צליל התרעה
נושאים חמים
מאי 2012 - כל הכתבות
- ללא גלוטן: קיש גבינה מנגולד ונענע
בטורו השבועי המציע מתכונים ללא גלוטן, מכין הקונדיטור בן עמי ברתיני שביט מתכון לקיש גבינה, מנגולד ונענע
- המאירי: גבינות של למעלה מ-170 שנה
בייצור מצומצם ועבודה קפדנית, מכינים במחבת המאירי שני סוגי גבינות כבר 170 שנה. הזדמנות להכיר את אחת המחלבות המיוחדות בארץ
- ביס מהקיש
בשלב מסוים הפך חג שבועות מחג הגבינות לחג הפשטידות והמאפים. מירי ארזי מקונדיטוריה מתוקה מכינה קישים מפנקים וקלים להכנה
- צלחת הגבינות המושלמת לשבועות
גבינת עיזים רכה, גאודה מתובלת בפסטו או צ'דר קלאסית. אלי באשר מבאשר פרומז'רי מכין את צלחת הגבינות האידיאלית לשבועות
- ארבעה מתכוני בלינצ'ס
איך אתם מעדיפים את הבלינצ'ס שלכם - במילוי מסקרפונה ופירות יער או עם גבינת שמנת וסלמון? אמיר פורת מקונדיטוריית ביסקוטי מגלה כיצד לשדרג את הבלינצ'ס הקלאסי
- כך תכינו את הבשמל המושלם
רוטב בשמל, שמככב כמעט בכל פשטידה, לזניה ומאפה בסטייל שנות ה-80 עשוי להיות לפעמים מעיק להכנה. ויולה גורן מלמדת איך להכין אותו בצורה הטובה ביותר
- עוגות הגבינה הטובות ביותר לשבועות
קלאסית אפויה או קרה עם פירורים. הקונדיטוריות השנה לא עצרו בעוגות המוכרות והכינו מגוון עוגות שונות - איפה כדאי לכם להשקיע ולרכוש עוגת גבינה לשבועות
- מסעות הקוגל בארץ הקודש
לכבוד יום ירושלים מספר המומחה למטבח היהודי שמיל הולנד, על מקורותיו של הקוגל הירושלמי, הסוגים השונים שיש בשוק ואיפה משיגים קוגלים בבירה
- מכינים לחם בבית
לקראת שבועות כולם מתכוננים לקנות גבינות טובות. השנה כדאי גם לאפות לחם טרי תוצרת בית - 3 מתכונים למתחילים
- מתכון בטוח: פשטידת תרד וכרישה
שבועות בפתח ואיתו שלל פשטידות ומאפים. ליה שומרון מכינה פשטידה בריאה של תרד וכרישה בלי הרבה יסורי מצפון
- מתכון בטוח: פאי בטטה ורוקפור
בחג שבועות לא צריך רק לאכול גבינות שמנות. אפשר גם ליהנות מפאי בטטות ורוקפור עם בצק בריא ומלית לא שמנה
- המטבח הפיני: לא רק אורות צפון ואיילים
במדור חדש חוצה יבשות תוכלו לקבל הצצה למטבחים מסקרנים מרחבי העולם. הפעם על המפה - המטבח הפיני
- אוכל ערבי: תחתיות ארטישוק ממולאות
רגע לפני שהעונה מסתיימת, מכין השף דוחול ספאדי ממסעדת דיאנא תחתיות ארטישוק ממולאות בשר טלה שימלאו את הבית בניחוח אביב
- טרנדים: כל להיטי הקייטרינג לעונת החתונות
מנות בהשראת שוק לוינסקי, פחות אורחים, כלים שניתן למחזר וטאפאסים בקבלת הפנים. כל הטרנדים של שוק החתונות לשנה הקרובה
- המזווה: חומץ
מי שרק מתחיל לבשל ותוהה מהו מקומו במטבח או למי שכבר שוחה בחומר ורוצה ללמוד על עוד סוגים - כל מה שרציתם לדעת על חומץ
- מבשלים בל"ג בעומר
שכחו ממרשמלו פשוט או תפוחי אדמה במדורה - השנה חוזרים לפויקה ומכינים תבשילי מדורה משודרגים
- מתכון בטוח: קינוח פולנטה ובננות
השילוב בין דייסה לקינוח תמיד עושה חשק - השף צחי בוקששתר מכין קינוח פולנטה עם בננות מקורמלות בזריזות
- מתכון בטוח: סלט עדשים מונבטות
ביום ראשון, כשההבטחות לאכול טוב ובריא יותר מתחילות, השף צחי בוקששתר מכין לכם סלט עדשים מונבטות עם גזר ותרד
- אוכל ערבי: סלט שקדים ירוקים
השף דוחול ספאדי ממסעדת דיאנא בטור חדש ובו יתן בכל שבוע מתכונים מהמטבח הערבי. השבוע - סלט שקדים ירוקים, רגע לפני שנגמרת העונה
- מי זכתה בתואר המסעדה הכי טובה בעולם?
בטקס שנערך אתמול בלונדון הוכתרו 50 המסעדות הטובות בעולם. את המקום הראשון קטפה, שנה שלישית ברצף, מסעדת נומה הדנית