עם כפפות ומסיכה: סביח בימי קורונה
אז המסעדות אמנם סגורות, אבל דווקא דוכני אוכל הרחוב הסתגלו יחסית (בינתיים) למצב הקיים - המונה לא מוותר על מנת הסביח שלו, מגיע לסביח הרצל, ומתענג על אחת המנות הטובות בעיר
גרגרן בלתי נלאה, נהג מונית ומבקר אוכל הרחוב של וואלה! אוכל.
אז המסעדות אמנם סגורות, אבל דווקא דוכני אוכל הרחוב הסתגלו יחסית (בינתיים) למצב הקיים - המונה לא מוותר על מנת הסביח שלו, מגיע לסביח הרצל, ומתענג על אחת המנות הטובות בעיר
שנים שהמונה מסתובב ואוכל פלאפל בכל הארץ, אבל פלאפל כמו של שר הטבעות עוד לא יצא לו, וזאת לא רק הצורה המיוחדת, זאת ההקפדה על כל הפרטים הקטנים, מדובר במנת הפלאפל הכי טעימה ומושקעות בעיר, הוא קובע, והמחיר? בדיחה
המונה מעיד על עצמו כמי שאף פעם לא השתגע יותר מדי על בשר אדום, אבל כשהוא נתקל במעשנת בחנות המפעל של דבאח, ההצהרה הזאת נעלמת כלא הייתה, הוא מפרק בריסקט עסיסי בלחמניה, ושוקל לחזור שוב למחרת
המונה אף פעם לא מוותר על נסיעה לאריאל, ועכשיו כשהוא לא צריך לעשות את זה במסגרת צבאית, הוא מרשה לעצמו ללכת להתפנק על מנת פלאפל במסעדת הכרם המפורסמת
חומוס בא לבית אמנם לא באמת בא אליכם הביתה, אבל בשביל חומוס כזה חלומי, עם רוטב המכונה שומשוואשה שכמעט הפיל את המונה מהכסא, תאמינו לנו - אתם תהיו מוכנים לנסוע לאן שצריך
המונה לא ממש מצליח להבדיל בין צפת לבית שמש - עד שהוא מוצא את שובר השוויון בדמות שקשוקה בבגט שאופים במקום, בעלת השם הנהדר פיני פיקנטי
קובי רובין מגיע אל הבגט הלוהט בטירת הכרמל וסוף סוף לא מרגיש שחוסכים עליו בקבבים; כאן הקבבים רבים על המקום בבגט, ובסוף מתחברים בהרמוניה מושלמת
אין דבר שקובי רובין אוהב יותר מדוכני אוכל באמצע שום מקום, שם מתגלים האוצרות האמיתיים, פייר, איפה עוד תמצאו לחמניית פריקסה מושלמת, עם קציצות דגים ברוטב של חריימה, וכל זה ב-20 שקלים בלבד?
בדרך כלל מקומות של אוכל רחוב מצדיקים את קיומם בהיותם "על הדרך" אבל החומוס של ליאת וגלי שובר מוסכמות, ולא רק בגלל הלוקיישן שלו
המונה מוצא את דוכן השקשוקה שגורם לו להישבע שכל נסיעה שלו לאיזור משמר הנגב תכלול ביקור בה, בזכות השקשוקה, בזכות המרגז, בזכות המלבי, בזכות הלימונדה, ובעיקר בעיקר בזכות החיוך של מוטי
במדרחוב של שוק לוינסקי אמנם כבר אין כניסה למכוניות, אבל זה לא מה שימנע מהמונה לבדוק את המקום החדש של ג'מילה - תמורת 20 שקלים תקבלו את אחת המנות הכי מקוריות וטעימות שיש לת"א להציע
יותר מדי אנשים הפצירו במונה להגיע לסביח של דודי ברמת גן, וכשהוא סוף סוף הגיע לשם הוא הבין למה, חשבת שרק במנות גורמה מקפידים על הפרטים הקטנים? קבלו את הסביח הכי מדויק במזה"ת
המונה מגיע לחומוס שופ באורנית ומיד מזהה שמדובר במקום שיודע מה הוא עושה, מהחומוס הנהדר (עם מילוי חוזר כמובן), דרך החמוציה המושקעת והחצילים המטוגנים ועד הפיתה המעולה, חומוסיות - תקראו ותלמדו
מי שאינו בוכרי אולי יחשוב פעמיים לפני שיכניס את ראשו לתוך החלון הקטן של מאפיית טעמים בוכריים, אבל מי שסקרן ורעב מספיק יגלה איך סוגרים פינה טעימה במיוחד בעשרה שקלים בלבד
המונה מגיע אל הפלאפל של אבא - תרתי משמע, כן, ככה קוראים למקום, ומוכיח לנו שוב שהאוכל הכי טעים הוא זה שיוצא מתוך חור בקיר
העיקרון של המונה להתרחק כמה שיותר משוק מחנה יהודה מוביל אותו אל חומוס איזק, שם למרבה השמחה מגישים חומוס במילוי חוזר, וזאת לא הסיבה היחידה שהוא התאהב במקום הזה
המונה מגיע לטירת הכרמל ומהר מאוד מתגלגל אל מלך הבורקס, כאן עושים בורקס פילו דק-דק במילויים שמשתנים לפי מצב הרוח של המלך, וכל שנותר לכם זה להגיד תודה ולצפות במופע הטוב בעיר
המונה מגיע לאשקלון, ממלכת מסעדות הפועלים ומוצא שם את המפרום של יודיצ'ה, בואו רק נגיד שעד היום נושא השיחה הכי מדובר אצלו בבית זה החריימה טונה עם הקוסקוס שהביא משם
יכול להיות שהשם מגרב נשמע לכם מוכר, אבל זה לא מה שאתם חושבים - המונה מוצא את המנה הכי מקורית טעימה וזולה שאפשר להתענג עליו באזור דרום תל אביב
המונה מגיע לנחלת יהודה, המושב שהפך לשכונה בראשון לציון, ומגלה את שפיתה, לא ההיא מהכוכב הבא, אלא המקום שמוכר הכל בפיתה, וכרגיל יש לו הוראות מאוד מדויקות בשבילכם איך לאכול מהר, טעים, משביע וזול, תוציאו מחברות ותלמדו
28 שקלים למנת חומוס נהדרת, כולל תוספות, מילוי חוזר, קפה ותה חופשי, וקרטיב לקינוח, אבל רק למי שמי שמוריד את המגש, חומוס הפרלמנט בחדרה ידרוש מכם טיפת מאמץ, אבל וואו, הוא כל כך שווה את זה
המונה מגיע שוב לחיפה והולך לבדוק מה הסיפור של פלאפל ארמון, הפלאפל שהחיפאים כל כך אוהבים
דוכנים חדשים צצים בשוק הכרמל חדשות לבקרים, אבל על דוכן כזה קטן, שמוציא כריכים כאלה מדהימים, במחיר כה מצחיק, המונה לא יכול היה לעבור בשקט
כשהמונה רעב הוא יודע לזהות מקומות שבהם אוכלים הרבה, טוב ובזול, אבל בגט כל כך מפנק, מפוצץ בשניצלים עבים, ושקשוקה סמיכה שמחזקת את כל העסק, הוא לא פגש הרבה מאוד זמן
עם כל הכבוד למה שקורה בשוק הכרמל, המונה יודע שהסוד האמיתי של השוק נמצא בכלל מחוצה לו, בדוכן הכעכים של שלמה, המקום שיודע לעשות בורקס עלים גבוה-גבוה, כמו האמהות של פעם
השקשוקה עשתה רושם מעולה, הבאגט השמיע צלילים שלא משאירים מקום לטעויות, אבל הרגע שבו הציעו למונה להוסיף לכל הסיפור צ'יפס ביתי היה הרגע שבו הוא התאהב סופית
המונה מתגלגל לגמרי במקרה לפלאפל טעים בצמח, פלאפל ירוק, קציצתי ומפתיע, בתוך פיתה נהדרת, אבל שובר השוויון פה אלה הסלטים הביתיים הנהדרים, ויש אחד ששווה אפילו נסיעה במיוחד
לא מעט דוכנים של אוכל רחוב יש על הרצל ברחובות, אבל הרדאר של המונה אף פעם לא מאכזב אותו, וכך הוא מתגלגל ל"פיתה." הדוכן שמציע בוריקה וצ'וריסוס בפיתה אחת מושלמת שמצליחה לסחוב הכל, וזה עוד בלי שאמרנו מילה על החציל וההום פרייז
המונה מקבל את אחד הטיפים הטובים ביותר שקיבל בחייו ומזמין את הקוראים לעלות דחוף לירושלים, שם, בקמפוס גבעת רם, מתקבצים מדי יום יודעי דבר ואוכלים את הסופריטו שנותן בראש לכל המסעדות הירושלמיות
המונה מגלה את פנינת העיר של חיפה, שם עושים 24/7 בורקס שבלול נהדר עם אריסה מושלמת ולא חריפה, ביצה ורוטב עגבניות של ג'חנון, התל אביבים יכולים רק לחלום על מקום כזה