בית מרקחת: מכינים ריבות בבית
איך אתם מתכוונים לאכול את המופלטות במימונה? רק עם ריבות ביתיות. אוסי לנקרי, בשלנית מדופלמת, מכינה ריבת גזר וריבת תפוז
איך אתם מתכוונים לאכול את המופלטות במימונה? רק עם ריבות ביתיות. אוסי לנקרי, בשלנית מדופלמת, מכינה ריבת גזר וריבת תפוז
'נשיקות' המרנג תופסות לוק מרוקאי לרגל המימונה, מתקשטות באבקת זהב וממלאות את התנור באופטימיות מתוקה - עוד הצעת הגשה לצד המופלטות
עולם הפנטזיה של הסדרה "משחקי הכס" מתעורר לחיים במסעדת NG בנוה צדק, עם "משתה של אש וקרח" - ארוחת 10 מנות, נתחי בשר אקזוטיים, יין שזורם כמים והיעדר מוחלט של סכו"ם
אם יש משהו בשבילו היה שווה לעבור את הימים נטולי החמץ של פסח, אלה המתוקים של המימונה בסופו. אוסי לנקרי מלמדת איך מכינים כדורי קוקוס לחגיגה הגדולה
איזה כיף שאפשר להמשיך ולאפות, למרות הפסח. קבלו מתכונים כשרים של רשת רולדין לעוגיות שקדים, עוגת קוקוס בציפוי שוקולד ועוגיות חמאה במילוי תות. הכינו את התנורים
מפוצצים מהארוחה הכבדה של אתמול? צודקים. דוד ולדמן, השף של מסעדת סירין בכפר קיש, ארגן לכם בראנץ', שיעזור לכם לצלוח את היום עם ארוחה אחת בלבד
בשעה שכל עם ישראל יישב עם משפחתו לשולחן החג, יקיים השף אלון גונן סדר אלטרנטיבי למשפחות חד הוריות ואנשי הקהילה ההומו-לסבית. "אנחנו מקבלים את כולם", אומר השף
כל מנה שתוסיפו לה אספרגוס, תשודרג מיד. שף עופר אבגיל, ממסעדת בויה בנמל תל אביב, צורב שייטל עם אספרגוס, מכין ממנו מרק קרם, ומתרענן עם סלט
אצילי, מעודן ומיוחד, האספרגוס הוא כוכב מסעדות היוקרה, ומסוגל לשדרג כמעט כל מנה. השף אמיר שולר, מהמסעדה האיטלקית בליני בתל אביב, מספר על הגבעול הכי אלגנטי בשוק
רגע לפני הארוחה הגדולה נפגשים תמי סירקיס ושף יאיר פיינברג מפיינקוק, ורוקחים יחד ארוחה כייפית, קלה ומרשימה שגם אתם יכולים להכין בלי שום בעיה
איזה מתכונים מוכרים לנו בעצם חתול בשק? המנות של מי מחרמנות באמת? איפה יש טיפים שמעייפים בשלנים? רוני קדר סוקרת את ספרי הבישול החדשים שיצאו לכבוד פסח
ארטישוק ממולא, מרק לוקוס עם פול ירוק, כתף טלה עם שום צעיר רפי כהן חוגג על ירקות האביב ומגיש מתכונים שיפארו כל שולחן חג
מסתפקים בגרסה המסורתית לגפילטע, לכבד קצוץ ולקומפוט? למה שלא תתקדמו לווריאציה עכשווית יותר? השף יאיר יוספי מאלבה בתל אביב ארגן לכם מתכונים עם טוויסט
תתפלאו, אכילת עוגה אינה חייבת להיות מעשה של שחיתות. ליה שומרון-פינדר מלמדת איך מכינים עוגה בריאה וטעימה עם גזר, קמח מלא, אגוזים ומינימום שמן
בין אם מתים עליו ובין אם מתעבים, הגפילטע פיש הוא אחד מסמליו הבלתי מעורערים של החג. קבלו טיפים למי שלא מסתפק בפתיחת צנצנת מהסופר, אלא מכין בעצמו את המאכל המסורתי
יש מי שטורח בערב החג, ויש אחרים - שקונים בעצמם. כל המעדניות, המסעדות, האטליזים והקונדיטוריות, שבהם תוכלו להצטייד באוכל טוב מבלי להפשיל שרוולים וללכלך סירים
השווקים מתפקעים עכשיו מהשפע הירוק, וזה הזמן להכיר את הפול הטרי קטנייה המסמלת יותר מכל את האביב. משה לוי משורי בורי מספר איך בוחרים, מאחסנים ומבשלים
עם ארטישוק, משולב בספגטי או על מסבחה של שעועית לבנה. השף יהונתן בורוביץ' מקפה 48 בתל אביב מעניק מתכוני פול ירוק. הכינו את התרמילים
מתכננים כבר את ארוחת ליל הסדר? אל תזניחו את המנות האחרונות. שלום קדוש, השף הראשי של מלון לאונרדו פלאזה ירושלים מרשת פתאל, מגיש 3 אופציות לקינוחי רושם
גולשת וואלה! אוכל נשבתה בקסמיהן של קציצות הכרישה ותרד, שאכלה במסעדת התרנגול הכחול. חילצנו עבורה את המתכון מהשף שאול בן אדרת. וזה אפילו כשר לפסח
לא חשבתם להסתפק באורז לבן או בתפוחי אדמה בתנור בארוחת החג שלכם, נכון? השף עומר מילר, מהמסעדות שולחן וחדר האוכל, מציע תוספות שעשויות לגנוב למנה העיקרית את ההצגה
נוזל סוכר דליק להכנת קינוחים יצירתיים, ג'ל מחומץ בלסמי שפורסים לפרוסות דקיקות, והרבה שילוב של מדע, כימיה וקולינריה. שף יאיר פיינברג ביקר בתערוכה הנחשבת Sirha בליון
אין ארוחת חג שנפתחת בלי מרק. השף מיקי קפלן, ממסעדת המטבחון בכרם התימנים בתל אביב, מגיש 3 מתכונים קלאסיים וחגיגיים: מרק עם קניידלך, עם פול ירוק ועם חומוס-תרד לאוכלי קטניות
18 מהשפים הטובים בארץ תרמו את מתכוניהם לספר "הפסח שלנו", שכל הכנסותיו יועברו לרכישת סלי מזון לנזקקים. קבלו ממנו 4 מתכונים לחג, העושים שימוש בחומרים פשוטים וזמינים
בסלט, בריזוטו, על הפלאנצ'ה או בפסטה. השף נדב שרז, מהמסעדה האיטלקית מנואלה בזכרון יעקב, מעניק מתכונים לקוץ הכי טעים בשוק
מתחילים לתכנן את ארוחת ליל הסדר? לצד הקניידלך, המצות והאוכל הכבד, אל תשכחו להכין גם כמה סלטים קלילים ורעננים. השף דוחול ספאדי מרשת "דיאנא בעיר" מגיש כמה הצעות
כמו בהרבה מקרים של טיפוסים קשוחים, מתחת לקוציו של הארטישוק מסתתר לב זהב. נועם יעקבא, מגדל ארטישוק, והשף נדב שרז ממסעדת מנואלה בזכרון יעקב, מספרים על הירק שיוציא אתכם מההאנגאובר
גם ככה מסעדנות היא עסק מטורף ומסוכן כלכלית. אז להיות אשה מסעדנית זה בכלל גובל בהתאבדות. לרגל יום האשה שוחחנו עם שפיות ומסעדניות. "כולם מנסים לעבוד עלייך", אומרת אחת מהן
18 שפים, מהבולטים בישראל, תרמו מתכונים, צלמי אוכל מובילים התנדבו לצלם, ובמאמץ משותף יצא לאור ספר, שכל הכנסותיו יוקדשו לקניית סלי מזון לנזקקים
בריזוטו, כחלק ממוקפצים או סתם בטיגון עמוק הארבה הוא מקור כשר וזמין לחלבון וטעמו מזכיר חמניות. משה בסון ממסעדת אקליפטוס בירושלים מלמד איך מביאים חגבים לצלחת
שילוב מנצח של בשר טחון עם תרד, מתובלים בבהרט, צימוקים וצנוברים. צחי בוקששתר מרשת בלאק מלמד איך מכינים מנה מרשימה במינימום מאמץ
תערוכת הורדוס במוזיאון ישראל בירושלים הציתה את דמיונו של השף אבי פרץ, ממסעדת מודרן הצמודה. התוצאה: ארוחה רומאית כהלכתה, שתוגש במסעדה. קבלו כמה מתכונים
בניגוד לגרסתה המאוסה למדי בקופסאות השימורים, בצורתה הטרייה - אפונת הגינה היא ירק נהדר, שמנקד בירוק רענן פסטות, ריזוטו, סלטים ומרקים
במרק, עם אורז או בתבשיל קדירה: האפונה היא בת לוויה צנועה ועדינה, המנקדת את האוכל ברעננות מתוקה. השף עומאר עילוואן, ממסעדת חג' כחיל ביפו, מציע 3 מתכונים
שנים של אפליה תייגו את הלפת כשורש נחות וחסר אפיל. אורי גרינפפר, חקלאי, ושף מיקי קפלן מהמטבחון בתל אביב, רוצים לשנות לה את התדמית
האביב כבר ממש פה, ועימו הירוקים העונתיים. השפית טלי פרידמן, מהסטודיו לבישול "אטליה" בשוק מחנה יהודה, משתעשעת עם ארטישוק, פול, שקדים ושומים צעירים