דונאטס קרמבו

משה אהובי הקונדיטור של פיס אוף קייק משלב בין דונאטס לקרמבו. לקבלת גרסה טבעונית מחליפים את השמנת המתוקה בשמנת צמחית

מתכון מאת: מערכת וואלה!
דונאטס קרמבו שלפיס אוף קייק

מצרכים

  • עבור 15-20 יחידות
  • לבצק:
  • 500 גרם קמח לבן (1/2 3 כוסות)
  • 50 גרם סוכר (1/4 כוס)
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 כפות שמן
  • 1 כפית מלח
  • למילוי:
  • 1 שמנת מתוקה ( או שמנת צמחית)
  • 1 כף אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כף אבקת סוכר
  • לציפוי:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה (או שמנת צמחית)
  • עוגיות חמאה מפוררות

אופן ההכנה

  • 1. הבצק: במיקסר עם וו לישה לשים את כל החומרים לבצק אלסטי וגמיש ( בערך 10 דקות). אם צריך מוסיפים קצת מים או קמח לפי הצורך.
  • 2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים לחצי שעה.
  • 3. מחלקים את הבצק ל-15-20 כדורים של 40- 50 גרם ומגלגלים לצינורות. סוגרים לצורת עיגול.
  • 4. מניחים על מגש משומן ומתפיחים כ-30 עד 40 דקות.
  • 5. מחממים שמן עמוק (רצוי לחום של 160 מעלות) במחבת רחבה מאד. מניחים בעדינות את הדונאטס בשמן ומטגנים כ- 2- 3 דקות מכל צד. מוציאים למגש עם נייר סופג.
  • 6. המילוי: מקציפים יחד את השמנת עם הסוכר והאינסטנט פודינג
  • 7. הציפוי: ממיסים במיקרו יחד את השוקולד והשמנת בפולסים של 30 שניות ומערבבים היטב בכל פעם.
  • 8. הרכבה: בעזרת צנטר דק ממלאים את הדונאטס בשתי נקודות עד למילוי. מצפים בגנאש השוקולד ואחרי שהתקרר מעט אבל לא לגמרי, מפזרים את פירורי העוגיות.
  • למשקיענים:
  • מי שרוצה להשקיע טיפה יותר יכול לזלף גבעות קטנות מהמילוי, להקפיא כ-10 דקות, לצפות בשוקולד ואז להניח על גבי ציפוי השוקולד של הדונאטס.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully