פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קציצות בורי אפויות

      אבי ביטון מגיע לשוק תלפיות החיפאי ופוגש את אילן פירון שמשתף אותנו במתכון לקציצות דגים עגלגלות ועסיסיות מתובלות שמיר וזרעי אניס טחונים, הנאפות בתנור ומוגשות עם מטבל צזיקי חמצמץ שמומלץ לנגב עם לחם לבן

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      בבושקה הפקות

      מצרכים

      • כמות: 40-46 קציצות
      • לקציצות:
      • 1/2 1 ק"ג פילה בורי טרי נקי חתוך לקוביות קטנות
      • 1 חבילת שמיר קצוץ
      • 3 בצלים ירוקים פרוסים דק
      • 1 בצל לבן קצוץ
      • זרעי שומר טחונים, לפי הטעם
      • 1 כף כורכום
      • 1 כף כמון
      • כפית מלח
      • לימון שלם סחוט
      • 3 כפות שמן סויה
      • החלק הרך בלחם לבן (לא רטוב ולא סחוט)
      • 2 ביצים
      • 2 שיני שום קצוצות
      • לצזיקי:
      • 1/2 1 ליטר יוגורט בקר
      • 1 צרור שמיר קצוץ
      • 3 מלפפונים קשים ודקים עם הקליפה, קצוצים
      • מעט שמן זית
      • 3 שיני שום קונפי
      • 2 כפיות מלח

      אופן ההכנה

      • 1. קוצצים את פילה הבורי הטרי לקוביות קטנות.
      • 2. מערבבים עם שאר המרכיבים בעזרת כפות הידיים עד לקבל מסה אחידה ומעבירים לקירור ל-30 דקות.
      • 3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
      • 4. יוצרים קבבים עגלגלים, מניחים על תבנית מרופדת נייר אפיה ומכניסים לתנור ל-7 עד 10 דקות, תלוי במידה העשייה הרצויה. מומלץ להגיש כשהן זהובות בחוץ ועשויות במידת עשייה מדיום בפנים.
      • 5. מערבבים את מרכיבי הצזיקי.
      • 6. מגישים את הקציצות עם הצזיקי או מעליו ומזלפים מעל הכל שמן זית. מומלץ להגיש עם לחם לבן ליד.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -