

הגל השקט
הגדרת ישובים להתרעה
הגדרת צליל התרעה
נושאים חמים
נובמבר 2012 - כל הכתבות
- אוכל נוסטלגי: מתכון לבננה מטוגנת
עונת הבננות, המגיעה לשיאה בחודשי החורף, היא הזדמנות מצויינת להתקף נוסטלגיה - מתענגים על בננה מטוגנת מהאייטיז
- עכשיו בבסטה: סלרי
הוא הולך נהדר עם תפוחים וגבינות כחולות, ושום מרק עוף או קוקטייל בלאדי מרי לא מתפקדים בלעדיו - הסלרי מתפשט לכל עבר
- השפית של אופקים מבשלת כרובית ממולאת
צפירת ההרגעה בדרום מחזירה גם את הבשלניות של אופקים למטבח - נאווה יפרח מגישה לשולחן כרובית מרוקאית ממולאת בבשר
- חג ההודיה: מתכון לתרנגול הודו קצת אחר
לרגל חג ההודיה מרענן השף יאיר יוספי ממסעדת אלבה בת"א את התדמית האפורה של תרנגול ההודו - מתכון לקונפי שוק הודו עם דלעת וקוקטייל חגיגי שמתאים גם לארוחת שבת
- עכשיו העונה: סלק
ירק שורשי, אדום ולוהט שאוהב טעמים חמצמצים איך בוחרים, מטפלים ומבשלים סלק
- אזעקה באמצע הביס
מה קורה כשהצופרים מייללים באמצע ארוחה במסעדה? מי מבטל הזמנות ומי מפגין סולידריות? איך מרגישים הטבחים יחד עם הלקוחות במקלט? מסעדנים דרומיים על החיים בצל הצבע האדום
- לוחמים בסירים
72 שעות בים, מטבח צפוף ומתכונים שועברים בירושה - כחלק מחודש כושר ובריאות בצה"ל הצצנו לקישקע של המטבח הקרבי והצפוף של דבורה בחיל הים
- הירק: דלעת, הטעם: ערמונים
עונתה של דלעת הערמונים בשיאה, והאפשרויות להשתעשע איתה בלתי מוגבלות. שלושה מתכונים של השף איציק אסולין ממסעדת לולו קיטשן אנד בר
- מתכונים לחורף: מרק דלעת ותפוזים
אם מאסתם במרק כתום סטנדרטי ומשמים ויש לכם רצון קצת לגוון - השף צחי בוקששתר מכין מרק דלעת עם תפוזים בניחוחות תבלינים
- מתכונים לחורף: המבערים הפנימיים
הסקוטים מתחממים עם האגיס, המקסיקנים נושפים על צ'ילי קון קרנה, היוונים מתנחמים בסטיפדו, והיפנים אוכלים נאבה. מנות חורפיות מסביב לעולם, שיגרמו לכם לשכוח מהסוודר
- אוכל קוריאני: האקזוטיקה במיטבה
לרגל ארוחה קוריאנית מיוחדת שתיערך בצפרה, ופתיחתה העתידית של מסעדת טומפולופומפו, מציג השף אבי קונפורטי את המטבח הקוריאני: צ'ילי חריף, כבושים אקזוטיים וגריל ייחודי
- בוראטה: האיטלקיה שמשגעת את כולם
בוראטה, הגבינה החמאתית מדרום איטליה מיוצרת כעת בארץ ומעלה לדיון את השאלה הנצחית: האם אפשר לגייר מוצרים חו"ליים במהותם?
- סופ"ש חורפי - סיבה למרק
קר, גשום ורטוב בחוץ? הדרך הכי טובה להתמודד עם החורף היא מרק חם וטעים. אז ביחרו לכם את המרק שלכם ורוצו להתחמם איתו
- כך תאכלו בזול במסעדות יוקרה
עסקיות צהריים, תפריטים מיוחדים לסוף השבוע והזדמנות לאכול רק קינוחים: כל הדרכים בהן תוכלו להנות מהמסעדות היקרות בארץ לפי פורבס ישראל מבלי לקרוע את הכיס
- דירוג פורבס: 10 המסעדות היקרות ביותר בישראל
היכן תעלה ארוחה ממוצעת 720 שקלים לזוג, ומה מחירה של המנה היקרה ביותר בישראל (רמז: יותר מ-1,000 שקל)? דירוג המסעדות היקרות בישראל לפי פורבס ישראל
- הוריקן סנדי: המסעדות שנקלעו למשבר
שפים שבישלו בחושך, מסעדנים שאיבדו חומרי גלם בעשרות אלפי דולרים ומסעדת מישלן אחת שנסחפה לנהר - תוצאותיו של הוריקן סנדי מתגלות גם במסעדות
- מתכונים בלי ביצים: אל תישברו
מגדלי העופות משביתים את אספקת הביצים? אפשר להסתדר גם בלעדיהן. שלושה מתכונים של אורן גולדפינגר שלא צריך לשבור עבורם אף קליפה
- עכשיו בבסטה: ברוקולי
ירוק ורענן, ונראה קצת כמו עץ קטן - זו עונתו של הברוקולי. איך כדאי לבחור אותו, לשמור ולטפל בצורה הטובה ביותר
- נפטר שאול אברון
המסעדן המוערך ואחד מעמודי התווך של הקולינריה הישראלית, שאול אברון הלך לעולמו היום בצהריים
- איך מכינים פיצוחים בבית
רגע לפני פתיחת עונת ה-NBA , בה הפה עובד בפיצוח גרעינים ניסינו לראות איך מכינים גרעינים תוצרת בית של בית הקלייה הוותיק פיצוחי בהרי בירושלים
- תערוכת SIAL: הטרנדים הפופולריים לשנה הקרובה
מלח ים בהתזה, קיט להכנת עוגת טורט צרפתיות ואטבים עם מברשת לקישוט צלחות כמו במסעדה - החידושים הקולינריים מתערוכת האוכל SIAL בפריז