פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קבב חלבי

      פיתה ביתית שמסתירה קדירת קבבים עסיסית עם ירקות חרוכים ולא תאמינו באיזו קלות

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      קבב חלבי של אליאס איוב (דרור עינב)
      קבב חלבי של אליאס איוב (דרור עינב)

      מצרכים

      • ל-10-15 קבבים
      • לקבב:
      • 500 גרם בשר טלה עם שומן טחון (אפשר חצי טלה וחצי בקר)
      • 1 בצל לבן קצוץ דק
      • צרור פטרוזיליה קצוץ דק
      • 2 כפות צנוברים
      • 1 כפית כמון
      • מלח ופלפל
      • לירקות צלויים:
      • 2 עגבניות
      • 2 בצלים
      • 2 פלפלים ירוקים חריפים
      • לפיתה:
      • 1 כוס קמח (אם צריך מוסיפים חצי כוס נוספת)
      • 1 כפית שטוחה של שמרים יבשים
      • 1/4 כפית סוכר
      • 1/2 כוס מים פושרים
      • מעט מלח
      • כף שמן זית

      אופן ההכנה

      • 1. הבצק: שמים את השמרים עם המים החמימים לכמה דקות עד שנוצרת תסיסה. מערבבים עם הקמח ולשים. מוסיפים את השמן והמלח וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה. מתפיחים בקערה מכוסה במגבת או ניילון נצמד בערך חצי שעה.
      • 2. הקבב: מערבבים את חומרי הקבב, יוצרים קציצות עגולות ולא דחוסות וצולים על הגריל או על מחבת כבדה עם מעט מאוד שמן כמעט עד הסוף- הקבבים עוד ייכנסו לתנור לצלייה אחרונה.
      • 3. הירקות: חותכים את הירקות לרבעים, מתבלים במלח ופלפל וצולים על אותה מחבת עליה צלינו את הקבבים עם מעט מאוד שמן זית, אבל לא חייב.
      • 4. מחממים תנור ל-200 מעלות. מסדרים בכלי (רצוי חרס)עמיד לחום את הקבבים עם הירקות- אפשר בקערות אישיות או בתבנית אחת גדולה. מוציאים מעט אוויר מהבצק, מרדדים לפיתה (או פיתות) דקיקה ומכסים את התבנית או הקעריות האישיות. מורחים על הבצק מעט שמן זית ומכניסים לתנור החם עד שמזהיב.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -