וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל פרגיות עם החלק השווה של החמין

1.2.2024 / 6:00

איילה ג'ני מבקשת מכם להביא לשולחן האוכל רק כף. אתם כבר תדעו איך להמשיך משם

תבשיל חיטה ופרגיות. איילה ג'ני, מערכת וואלה
קליל יותר מחמין, דורש פחות זמן בישול והטעם ממכר. תבשיל חיטה ופרגיות/מערכת וואלה, איילה ג'ני

המנה הזו נולדה מתוך אהבה גדולה לחיטה של החמין, שהייתי נוהגת להכין בשבתות. החיטה התבשלה היטב עם המון בצל מטוגן, ממנו קיבלה את טעמה המתקתק ובעיני הייתה החלק הכי טעים בסיר כולו.

במשך הזמן תבשיל החמין הפך אצלנו בבית לפחות ופחות פופולרי, ואת מקומו תפס תבשיל החיטה הזה -מתובל בהרבה בצל מקורמל ונתחי פרגית קטנים וצרובים. הוא קליל יותר, דורש פחות זמן בישול והטעם ממכר. בדיוק מסוג התבשילים שדורשים להצטייד רק בכף ומרגע שמתחילים לאכול פשוט שוכחים מהכול.

תבשיל חיטה ופרגיות

מתכון מאת: איילה ג'ני, מערכת וואלה אוכל

30 דקות עבודה,90 דקות סה"כ,קל להכנה,5 סועדים
תבשיל חיטה ופרגיות. איילה ג'ני, מערכת וואלה
מנה שנולדה מאהבה. תבשיל חיטה עם המון בצל מטוגן ונתחי פרגית צרובים/איילה ג'ני

מצרכים למתכון

    • 2בצלים חצויים ופרוסים
    • כוסשמן
    • 2כפותסוכר חום
    • 2כוסותחיטה
    • 5יחידותפרגית חתוכות לנתחים בגודל ביס
    • מלח
    • 1כפיתפלפל אנגלי טחון (שטוחה)
    • 1כפיתבהרט (גדושה)
    • ¼כפיתקינמון
  • להגשה (לא חובה):

    • ½כוסשקדים חצויים קלויים
    • מעטשבבי בצל

אופן ההכנה

איך מכינים תבשיל חיטה ופרגיות?

  • 1
    מניחים את פרוסות הבצל בתוך סיר יבש (ללא שמן) וצורבים אותן אגב ערבוב, עד שהן משחימות מעט (10 דקות בערך).
  • 2
    במקביל, שוטפים את החיטה היטב ומשרים אותה בקערה עם מים עד לרגע שהיא תיכנס לסיר.
  • 3
    מוסיפים לסיר הבצלים הצרובים את השמן והסוכר וממשיכים לטגן אותם עד שהם משחימים ומתקרמלים יפה. מוציאים לצלחת.
  • 4
    מחזירים את הסיר לאש וצורבים בו את נתחי הפרגית. צורבים את הנתחים בשני סבבים, על מנת שייצרבו היטב ולא יגירו נוזלים ויתבשלו. מתבלים במעט מלח.
  • 5
    מוסיפים לסיר עם הפרגיות את הבצל המקורמל. מסננים את החיטה מנוזלים ומוסיפים לסיר.
  • 6
    מתבלים בפלפל אנגלי טחון, בהרט, קינמון ואם צריך עוד מעט מלח. מערבבים ויוצקים מים רק עד כיסוי.
  • 7
    מביאים את תכולת הסיר לרתיחה, מעבירים לאש קטנה, מכסים ומבשלים כשעה.
  • 8
    לפני ההגשה מומלץ לפזר מעט שקדים חצויים קלויים ושבבי בצל, שמוסיפים עוד טעם וטקסטורה לתבשיל כולו.
    מרגע שמתחילים לאכול פשוט שוכחים מהכול. תבשיל חיטה ופרגיות/מערכת וואלה,איילה ג'ני

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully