מדריך אפייה: עוגיות אמריקאיות
לא רק שוקולד צ'יפס או קאפקייק - מדריך האפייה מגיע לקונדיטוריה NOLA המכינים עוגיות אמריקאיות טיפוסיות שלא הכרתם עד היום
לא רק שוקולד צ'יפס או קאפקייק - מדריך האפייה מגיע לקונדיטוריה NOLA המכינים עוגיות אמריקאיות טיפוסיות שלא הכרתם עד היום
בעוד כחודש תפתח רשת דים סאם חדשה, שתציע כיסונים מאודים ממולאים כל טוב, שחמושים בטעמים אקזוטיים ויתרונות בריאותיים המאיימים להיות ההתמכרות הבאה
ארוחה בדלאל שבתל אביב מסתמנת כפשוטה מדי, לוקה בחסר וללא כל טאץ' יוצא דופן. אבי אפרתי מבקש שמישהו שם יתעורר ויחזור למציאות
יקבי ויתקין ורקנאטי עושים נפלאות ביינות החדשים שהוציאו לאחרונה עם בקבוקים אקסקלוסיביים לצד יינות בתמורה מעולה לתמחור בינוני
חשבתם שילדים בבית ספר מגיעים עם סנדביץ' חומוס או שוקולד? חשבו שנית. השבוע הראשון בבית הספר כלל גם סנדוויץ' עם ממרח אווז - הציצו לכריכים המושקעים
לא רק מחומוס וטחינה - השף יוסי שטרית מכין מסבחה מחצילים, פול וגבינה מלוחה שתהיה נפלאה לצד כל פיתה
תערובת הלאקמה המרוקאית משתלטת על המטבח של אבי ביטון, שמפציר בכם להכיר אותה ולהכניס למטבח שלכם
המונית של קובי רובין עוצרת בשיפודי חן שברמת גן כדי לאכול חצי מנה הכי גדולה שיצא לו לפגוש באיזור המרכז
במבנה עותמני עתיק בנמל עכו, פתח שף צעיר מסעדת גורמה - הטעמים מהמטבח הערבי המקומי, ההשראה ממסעדות מישלן שבדיות
במקום עוד מלכודת תיירים על הטיילת או סתימת פיות עם שווארמה בפיתה - כל המסעדות המשובחות באילת, שרק המקומיים מכירים
עדיין חם בצהריים אבל הילדים חוזרים רעבים מבית הספר. אורלי פלאי-ברונשטיין מתקתקת מנת עדשים כתומות וירקות קלויים מרעננת
אלי אמיגה עוצר את נשימתו ומכין את הצהוב העולה: עמבה, ומזהיר - השתמשו בכפפות או שהריח יגבור עליכם
גלידה בחינם באייסברג ביום הראשון ללימודים, פסטיבל עגבניות צבעוני באוליב ליף ופסטיבל בירה של סוף הקיץ במטה יהודה. כל אירועי האוכל השווים של השבוע
הפרי האקזוטי והעסיסי מגיע לדוכני השוק איך בוחרים, קונים ושומרים מנגו ומהו הזן שלא יגרום לכם להיצמד לקיסם שיניים
עונת המנגו בשיאה - השף אבי קונפורטי ממסעדת צפרה מנפק שלושה מתכונים אקזוטיים ויוצאי דופן שמכינים עם מנגו
למי שרוצה להשקיע בקצת יותר משתי פרוסות וממרח חומוס או גבינה צהובה, מכינים בלחם ארז סנדביצ'ים קצת יותר ומושקעים
חודש העוגיות של וואלה! אוכל יוצא לדרך והפעם - עוגיות לצד הקפה והתה שיהפכו לגימה קטנה לפינוק מושלם
המסעדן רפי שאולי פותח מקום חדש בשדרות רוטשילד, על חורבות מסעדת ברוהאוס המיתולוגית - הכירו את אנאבל
שקשוקה לא צריכה להיות מחבת עמוס רוטב אדום לוהט עם ביצים רוטטות - השף יוסי שיטרית מכין שקשוקה מאודה ומפונפנת בכלים אישיים
הטפאס בר הוותיק, טפאו הגיע לידיו של השף ערן שרויטמן שלא עשה בו שינויים דרסטיים אבל העיר אותו מהנמנום בו שרה תקופה ארוכה. אבי אפרתי מסכם ארוחה נעימה ועשויה היטב
אבי אפרתי טועם יינות פינו נואר ושרדונה קלאסיים מבורגון ומוצא שלפעמים שווה לשלם את המחיר על יינות מצוינים
בפינה לוהטת בבאר שבע מטגנים פלאפל מסורתי כבר למעלה מ-50 שנה. המונית של קובי רובין נעצרת כדי לטעום את המנה המשובחת במרכז באר שבע
בדרום תל אביב נפתחה מסעדה עממית חדשה שמציעה סירים של קובות עיראקיות בטעמים של פעם עם עיצוב ואסתטיקה עדכניים
סיור בשוק כבר מזמן אינו רק לשם קניות. כרטיס טעימות חדש מאפשר לקונים לערוך טעימות שוות בשוק מחנה יהודה או לוינסקי תמורת 99 שקלים
התערובת הטוניסאית הריחנית, טביל, מגיעה לשולחנו של השף אבי ביטון שנהנה משילוב של ריחות קימל ושושנים מיובשות בתבלין אחד
אחרי שנים ארוכות במהלכן נשלט נמל תל אביב על ידי מסעדות שפתוחות בשבת, מגיעה לשכונה מסעדה כשרה למהדרין ומציעה אופציית גורמה בשרית לקהל שומר השבת
רגע לפני שחוזרים ללימודים והקיץ נגמר, אורלי פלאי-ברונשטיין מכינה גלידת קוקוס ביתית ללא מכונה שילדים יאהבו ללקק
לחמי מחמצת, לחמים מקמחים מיוחדים ובשיטות מתקדמות. המלצות למאפיות הבוטיק שיוצאות מגבולות המרכז מצפון ועד דרום
ארוחות בוקר שמגיעות תוך שבע דקות בבנדיקט, ימי הולדת לשילה ודלאל וחגיגה לטינית בניצוחו של רושפלד בהרברט סמואל. כל האירועים הקולינריים המפתים של השבוע
היא נמצאת כמעט בכל מקרר, עליה מתבססים עשרות תבשילים והיא אדומה ועסיסית. העגבניה - איך קונים, שומרים ומטפלים בעגבניה
בסיור בשווקי הארץ כדאי להצטייד בכנאפה מירושלים, בקלאווה מאום אל פאחם ומעמול מנצרת - ממתקי השוק הערביים המומלצים בשווקים
בורקס במילוי תרד, גבינה כחושה או תפו"א משעמם אתכם? עופר אלמליח וקובי בנדלק הופכים את הקלאסיקה למרגשת ועוקצנית יותר
חביתה הודית, שקשוקה בחצי כיכר לחם וגם ביצים עשויות בטעמים אסייתיים מחכים בחביתוש - בר ביצים וחביתות חדש בתל אביב
אבי אפרתי חוזר למסעדת אדורה בתל אביב שגם אחרי שמונה שנים לא מפסיקה לספק רעננות ורלוונטיות, ועם זאת צנועה ונטולת נפיחות
קוסקוס לא תמיד חייב להתחבר למרק חם. יוסי שטרית מכין סלט קליל, עשיר ומלא בריאות עם קוסקוס, עוף צלוי וחומוס
שני אדומים ושני לבנים לוגם אבי אפרתי ומוצא בקבוק עם תמורה נפלאה למחירו וגם אחד לבן מהמוצלחים שהוציאה השנה התעשייה
גולשי וואלה! אוכל בפייסבוק ביקשו את המתכון למנה האפגנית בג'ירף. הגענו למסעדה כדי להציץ בשלבי ההכנה של המתכון
תאנה מפוספסת או עם בשר אדום לוהט וטעם מתקתק - הצצה לבוסתן תאנים מיוחד ובו יותר מ-200 זני תאנים
המונית של קובי רובין מגיעה לבית שמש, כדי לטעום פלאפל עם 17 סוגי תבלינים שונים, שמקפיץ את הטעם בפיתה
חשבתם פעם לשלב את התאנים שלכם בסלט במקום בקינוח? כחלק משבוע התאנים בוואלה! אוכל, השף עמוס שיאון מהלנה בנמל מגיש סלט רענן וקיצי של תאנים, צ'ילי וגבינה מלוחה
עונת העגבניות בשיאה ומי שמחפש מה לעשות עם כל כך הרבה עגבניות, מכינה אורלי פלאי-ברונשטיין גספצ'ו בניחוח אוריינטלי שמכינים ב-11 דקות
ריבה מקליפות ושימורים מתוקים חמוצים - כך תהפכו את שאריות האבטיח למעדן מקומי שיחזיק מעמד גם בתקופת החורף
בסלט קליל, בצמוד למנת בשר עדינה או בקינוח מתקתק ועסיסי - השף יוגב ירוס ממסעדת מל ומישל עושה נפלאות למתכוני תאנים
היא נחשבת למעוררת תאווה ומגיעה לשיאה בימים אלו - התאנה. הפרי הכי סקסי שתוכלו למצוא בשוק שיהפוך כל מנה לחוויה חושנית
ערב ספרדי בסיפו, תפריט חדש בקיטשן מרקט ושבוע המסעדות ה-18 שמציע ארוחה מלאה תמורת 79 שקלים. כל אירועי האוכל של השבוע שאסור לכם להחמיץ