וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל בקר בחוואיג', צ'ילי וכוסברה

אור ברי ורועי ענתבי ממסעדת ברטי מעמידים סירים על האש עם בשר וירקות ומכינים מנה חורפית טעימה

מתכון מאת: אור ברי ורועי ענתבי, מערכת וואלה

מנות חורף בברטי. נמרוד סונדרס
מנות חורף בברטי

מצרכים למתכון

  • ל-4-6 סועדים
  • 2 ק"ג בשר שריר חתוך לקוביות 1 ס"מ/1 ס"מ
  • 2 בצלים לבנים פרוסים
  • 2 ראשי שום חצויים
  • 6 מקלות סלרי פרוסות גס
  • 2 גזרים חתוכים גס
  • פלפל צ'ילי ירוק חתוך גס (לפי הטעם)
  • צרור כוסברה
  • כפית חוואיג'
  • 2 גרגירי הל שלמים
  • כף רסק עגבניות
  • שמן זית
  • מיץ לימון לפי הטעם
  • מלח דק
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1. מחממים סיר רחב עם מעט שמן זית, מתבלים את הבשר במלח ופלפל וצולים עד שהבשר נסגר מכל הכיוונים.
  • 2. לאחר שהבשר השחים מוציאים אותו הצידה ומשחימים את הירקות על משקעי הבשר. מוסיפים את התבלינים, הרסק וצרור הכוסברה.
  • 3. מוסיפים את הבשר בחזרה לסיר ומכסים במים/ציר עוף. מכסים את הסיר ומבשלים באש נמוכה כשעתיים בערך. בודקים שהבשר מוכן: צריך להיות רך לגמרי . מסננים את הבשר מהרוטב ומחזירים את הרוטב לצמצום.
  • 4. קוצצים גס את הבשר עם סכין. כשהרוטב מוכן, סמיך ובמרקם הנכון, יוצקים על הבשר ומפזרים מעל כוסברה טרייה ומעט מיץ לימון.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully