פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מאפינס בטטה ותירס

      יולי לשם, בת 11 וחצי מרמת גן משתפת אותנו כיצד היא מכינה פשטידות קטנטנות עם בטטה ותירס שהיא למדה להכין מסבתה נעמי ואותן היא אוהבת לאכול לארוחת הערב לצד יוגורט וסלט ירקות טרי

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מאפינס ירקות (מערכת וואלה! NEWS)
      מאפינס ירקות (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • כמות: 12 מאפינס
      • 2 כפות שמן זית
      • 20 גרם חמאה
      • בצל קטן
      • חצי כרישה
      • 1 בטטה קטנה חתוכה לקוביות קטנות
      • 1 כוס גרגרי תירס טרי או משימורים או קפוא
      • 3 ביצים
      • 5 כפות קמח
      • 1/2 גביע קוטג'
      • גביע יוגורט או שמנת חמוצה
      • 1/2 כוס פתיתי גבינה צהובה או מוצרלה
      • מעט רוזמרין
      • מלח ופלפל

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
      • 2. מטגנים במחבת עם שמן הזית, חמאה, בצל וכרישה במשך 3-4 דקות.
      • 3. מוסיפים את הבטטה וממשיכים לטגן כ-10 דקות עד שהבטטה מתחילה להתרכך. מצננים.
      • 4. בינתיים מערבבים את שאר המרכיבים בקערה, מוסיפים את הירקות מהמחבת ומטמיעים אותם בבלילה תוך ערבוב.
      • 5. משמנים תבנית מאפינס או תבניות מאפינס חד פעמיות ומוזגים את תערובת הגבינה והירקות לכל אחד בעזרת כף ועד 3/4 גובה התבנית.
      • 6. אופים 30 דקות או עד שהמאפינס תפוחים ושזופים. מגישים לצד יוגורט וסלט ירקות קטן טרי.

      עוד מתכוני ירקות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -