פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      בורקס קון וובוס חמינדוס

      את הבורקסים הקטנים מבצק עלים בטעמי תפוח אדמה, תרד או חצילים אוכלים בדרך כלל בשבת בבוקר עם ביצים קשות, זיתי קלמטה, סלט ירקות ואוזו. מבלי ששמים לב, המגש מתחסל במהירות.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      בורקס יווני (נמרוד סונדרס)
      בורקס יווני (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-50 בורקסים גבינה עם תרד ועם תפוחי אדמה:
      • 500 גרם גבינה מלוחה (בולגרית, פטה)
      • 1/2 קילו תרד שטוף
      • 5 תפוחי אדמה מבושלים ומסוננים
      • 2 ביצים
      • 1 ק"ג בצק עלים (רצוי של מעדנות)

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים שתי תערובות. האחת עם 250 גרם גבינה, תרד וביצה. את התרד אפשר לחלוט חמש דקות בסיר, להעביר למי קרח להפסקת הבישול, לסחוט היטב ולסנן ממים. להשתמש בו רק לאחר שכל המים יצאו ולאחר קירורו, בכדי שהביצה שמוסיפים לתערובת לא תתקרש. לחלופין אפשר להוסיף תרד שלא עבר הרתחה-פעולה שבצדה פחות התעסקות. התערובת השנייה כוללת ביצה, 250 גרם גבינה ותפוחי אדמה.
      • 2. לשים את שתי התערובת בידיים עד לקבלת עיסה אחידה.
      • 3. פותחים את הבצק לכל אורכו. עם סכין חותכים לאורכו של הבצק עד שהוא מחולק לשתי חתיכות ארוכות.
      • 4. בהמשך חותכים לרוחב: מודדים בכל פעם רצועה ברוחב חצי אמה (האצבע האמצעית) ולפי זה חותכים. כך נוצרים שני טורים ובהם סך הכל כ-50 מלבני בצק.
      • 5. בכל מלבן בצק אוחזים בשתי הידיים מותחים מעט לאורך ולרוחב מבלי לקרוע את הבצק, מניחים על משטח עבודה.
      • 6. על כל עלה מניחים כפית מהמלית. אוחזים בפינה הימנית התחתית וסוגרים אותה אל עבר מרכז הצלע השמאלית. כעת נוצר מעין משולש.
      • 7. לוקחים את הפינה השמאלית התחתונה וסוגרים אותה לפינה הימנית העליונה. עם האצבעות סוגרים את משולש הבצק. נוצרת צורה של בורקס קטן משולש.
      • 8. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות בין חצי שעה ל-40 דקות. הבורקס מוכן כשהוא מזהיב. כדאי לבדוק כבר לאחר חצי שעה מה מצבו כיוון שהחום משתנה מתנור לתנור.
      • 9. סודות מהמטבח: מומלץ להשתמש בבצק של מעדנות המתאים לבורקס מסוג זה. אין למרוח את הבורקס הזה בביצה כיוון שזה מרטיב את בצק העלים. יחד עם זאת חשוב לשים לב שהזהבה של בורקס בלי ביצה מעט שונה והגוון שלו יותר זהוב מאשר חום כשהוא משחים.
      • 10. אין צורך להוסיף מלח לתערובת עם גבינה בולגרית שמלוחה ממילא. במידה ומשתמשים בפטה, כדאי להוסיף מעט מלח. לא שמים יותר מכפית מילוי גם אם זה מפתה- זה יפגום בסגירה של הבורקס, שיתפרק.
      • 11. למילוי שנותר אפשר להוסיף ביצה ופירורי לחם ולהכין קציצות או להוסיף קצת קמח וביצה ולאפות פשטידה כחצי שעה בתנור שחומם ל-180 מעלות. לא להתייאש אם הקיפול הראשון נהרס, מדובר במיומנות נרכשת.

      עוד מתכוני ביצים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -