וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת שוקולית בתוך תפוז

אורלי פלאי ברונשטיין ונמרוד סונדרס מהבלוג החדש סירפלא מביאים הברקה למדורה בצורת עוגות שוקולית קטנות שמסתתרות בתוך תפוז ונאפות בתוך המדורה

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

עוגות שוקולית אישיות בתוך תפוז.
עוגות שוקולית אישיות בתוך תפוז

מצרכים למתכון

  • כמות: עבור 8 עוגות אישיות
  • 8 תפוזים עם קליפה עבה (לא מהסוג המיועד למיץ)
  • רדיד אלומיניום
  • לעוגה:
  • 2 כוסות גדושות (300 גרם) קמח תופח (או 2 כוסות קמח + שקית אבקת אפייה)
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כוס שוקולית
  • 4 ביצים
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים
  • 1/4 כוס שמן או חמאה מומסת
  • 100 גרם שוקולד צ'יפס מריר או שוקולד מריר קצוץ ו/או 8 יחידות של מרשמלו

אופן ההכנה

  • בבית: חותכים את הכיפה של התפוזים (שומרים לכיסוי) ומרוקנים אותם מתוכן בעזרת סכין קטנה וכף. חשוב: בעת הריקון להשאיר מעט מהפרי על דפנות הקליפה ולא לרוקן לגמרי, הפרי שיישאר ישתלב עם הבלילה באופן מושלם.
  • 2. את התוכן ששלפנו מתוך התפוזים סוחטים עבור בלילת העוגה - כ-1/4 כוס.
  • 3. מערבבים יחד קמח, שוקולית וסוכר ואם יש צורך גם אבקת אפייה. בקערה נוספת טורפים את הביצים עם השמן ומיץ התפוזים.
  • 4. מאחדים בין התערובות, מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים כמה שפחות, רק עד שהם נטמעים.
  • 5. ממלאים את התפוזים בבלילת העוגה עד 2/3 מנפחם (הבלילה תופחת באפייה) ואם רוצים תוקעים בבלילה של כל אחד מהם, מרשמלו.
  • 6. מניחים מעל כל תפוז את המכסה שלו ועוטפים בשכבה כפולה של רדיד אלומיניום. דואגים להצמיד את המכסה לתפוז. התפוזים יעמדו יפה, שימו לב לשמור עליהם עומדים עם המכסה למעלה.
  • 7.בקומזיץ: מניחים את התפוזים העטופים על גחלים לוחשות בקצה המדורה, בחלק בו יוכלו לקבל חום, אבל בשום פנים ואופן לא אש ישירה.
  • 8. אופים במדורה כ-30-40 דקות. מומלץ לסובב אותם על צירם בעזרת מלקחיים פעם או פעמיים במהלך האפייה לשם חלוקת חום שווה ככל שניתן.
  • 9. מניחים בצד לקירור והתייצבות במשך כ-15 דקות.
  • 10. מוציאים מאריזת רדיד האלומיניום וחופרים עם כפית בעוגה הריחנית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully