- בבית: חותכים את הכיפה של התפוזים (שומרים לכיסוי) ומרוקנים אותם מתוכן בעזרת סכין קטנה וכף. חשוב: בעת הריקון להשאיר מעט מהפרי על דפנות הקליפה ולא לרוקן לגמרי, הפרי שיישאר ישתלב עם הבלילה באופן מושלם.
- 2. את התוכן ששלפנו מתוך התפוזים סוחטים עבור בלילת העוגה - כ-1/4 כוס.
- 3. מערבבים יחד קמח, שוקולית וסוכר ואם יש צורך גם אבקת אפייה. בקערה נוספת טורפים את הביצים עם השמן ומיץ התפוזים.
- 4. מאחדים בין התערובות, מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים כמה שפחות, רק עד שהם נטמעים.
- 5. ממלאים את התפוזים בבלילת העוגה עד 2/3 מנפחם (הבלילה תופחת באפייה) ואם רוצים תוקעים בבלילה של כל אחד מהם, מרשמלו.
- 6. מניחים מעל כל תפוז את המכסה שלו ועוטפים בשכבה כפולה של רדיד אלומיניום. דואגים להצמיד את המכסה לתפוז. התפוזים יעמדו יפה, שימו לב לשמור עליהם עומדים עם המכסה למעלה.
- 7.בקומזיץ: מניחים את התפוזים העטופים על גחלים לוחשות בקצה המדורה, בחלק בו יוכלו לקבל חום, אבל בשום פנים ואופן לא אש ישירה.
- 8. אופים במדורה כ-30-40 דקות. מומלץ לסובב אותם על צירם בעזרת מלקחיים פעם או פעמיים במהלך האפייה לשם חלוקת חום שווה ככל שניתן.
- 9. מניחים בצד לקירור והתייצבות במשך כ-15 דקות.
- 10. מוציאים מאריזת רדיד האלומיניום וחופרים עם כפית בעוגה הריחנית.