פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת שוקולית בתוך תפוז

      אורלי פלאי ברונשטיין ונמרוד סונדרס מהבלוג החדש סירפלא מביאים הברקה למדורה בצורת עוגות שוקולית קטנות שמסתתרות בתוך תפוז ונאפות בתוך המדורה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוגות שוקולית אישיות בתוך תפוז (יח
      עוגות שוקולית אישיות בתוך תפוז (יח"צ)

      מצרכים

      • כמות: עבור 8 עוגות אישיות
      • 8 תפוזים עם קליפה עבה (לא מהסוג המיועד למיץ)
      • רדיד אלומיניום
      • לעוגה:
      • 2 כוסות גדושות (300 גרם) קמח תופח (או 2 כוסות קמח + שקית אבקת אפייה)
      • 1 כוס (200 גרם) סוכר
      • 1 כוס שוקולית
      • 4 ביצים
      • 1/4 כוס מיץ תפוזים
      • 1/4 כוס שמן או חמאה מומסת
      • 100 גרם שוקולד צ'יפס מריר או שוקולד מריר קצוץ ו/או 8 יחידות של מרשמלו

      אופן ההכנה

      • בבית: חותכים את הכיפה של התפוזים (שומרים לכיסוי) ומרוקנים אותם מתוכן בעזרת סכין קטנה וכף. חשוב: בעת הריקון להשאיר מעט מהפרי על דפנות הקליפה ולא לרוקן לגמרי, הפרי שיישאר ישתלב עם הבלילה באופן מושלם.
      • 2. את התוכן ששלפנו מתוך התפוזים סוחטים עבור בלילת העוגה - כ-1/4 כוס.
      • 3. מערבבים יחד קמח, שוקולית וסוכר ואם יש צורך גם אבקת אפייה. בקערה נוספת טורפים את הביצים עם השמן ומיץ התפוזים.
      • 4. מאחדים בין התערובות, מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים כמה שפחות, רק עד שהם נטמעים.
      • 5. ממלאים את התפוזים בבלילת העוגה עד 2/3 מנפחם (הבלילה תופחת באפייה) ואם רוצים תוקעים בבלילה של כל אחד מהם, מרשמלו.
      • 6. מניחים מעל כל תפוז את המכסה שלו ועוטפים בשכבה כפולה של רדיד אלומיניום. דואגים להצמיד את המכסה לתפוז. התפוזים יעמדו יפה, שימו לב לשמור עליהם עומדים עם המכסה למעלה.
      • 7.בקומזיץ: מניחים את התפוזים העטופים על גחלים לוחשות בקצה המדורה, בחלק בו יוכלו לקבל חום, אבל בשום פנים ואופן לא אש ישירה.
      • 8. אופים במדורה כ-30-40 דקות. מומלץ לסובב אותם על צירם בעזרת מלקחיים פעם או פעמיים במהלך האפייה לשם חלוקת חום שווה ככל שניתן.
      • 9. מניחים בצד לקירור והתייצבות במשך כ-15 דקות.
      • 10. מוציאים מאריזת רדיד האלומיניום וחופרים עם כפית בעוגה הריחנית.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -