פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מסבחה פול ושקדים

      ממרח של מסבחה טבעונית מפול ושקדים, באדיבות מסעדת לוקה ולינו

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מסבחת פול עם טחינת שקדים של מסעדת לוקה ולינו (דרור עינב)
      מסבחת פול עם טחינת שקדים של מסעדת לוקה ולינו (דרור עינב)

      מצרכים

      • למסבחה פול:
      • 500 גרם פול מושרים בהרבה מים (פי 4 מכמות הפול) לכל הלילה
      • 2 שיני שום כתוש
      • מיץ לימון ומלח לפי הטעם
      • לטחינת שקדים:
      • 200 גרם (צנצנת) ממרח שקדים טבעי
      • לימון ומלח לפי הטעם
      • להגשה:
      • שמן זית
      • פטרוזיליה קצוצה

      אופן ההכנה

      • 1. הפול: מסננים את הפול מנוזלי ההשריה, שמים בסיר עם הרבה מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים לפחות שעה או עד שמתרכך.
      • 2. מסננים שוב את הפול, הפעם מנוזלי הבישול ושומרים אותם לטחינה.
      • 3. טוחנים את הפול החם עם השום, הלימון, המלח ונוזלי הבישול לפי הצורך ובהדרגה עד לקבלת ממרח משחתי.
      • 4. טחינת השקדים: פותחים את ממרח השקדים כמו טחינה עם מים קרים, לימון ומלח עד שמתקבל מרקם נוזלי של טחינה. טועמים ומתקנים תיבול.
      • 5. מגישים את טחינת השקדים עם מסבחת הפול בעודו קצת חם, מזליפים מעט שמן זית ומפזרים פטרוזיליה קצוצה.

      עוד מתכוני ארוחת בוקר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -