

הגל השקט
הגדרת ישובים להתרעה
הגדרת צליל התרעה
נושאים חמים
מרץ 2018 - כל הכתבות
- אלה פריטי המזון שלא האמנתם שאפשר ואפילו כדאי לאחסן במקפיא
הכנתם ארוחה ענקית ונותרתם עם מלא שאריות? אל תזרקו. הדיאטנית לינדי כהן חושפת אילו פריטי מזון מאוחסנים אצלה במקפיא לשימוש מאוחר יותר - וחלקם צפויים להפתיע אתכם מאוד
- 10 מסעדות בטבע המתאימות למטיילים
אחרי ארוחת ליל הסדר יוצאים לחלוץ עצמות ולשנות תפאורה. 10 מסעדות מומלצות ברחבי הארץ בחיק הטבע או בדרך לטיולי חול המועד
- שבע טעויות נפוצות שכולם עושים בהכנת פירה
אפילו פירה אתם לא יודעים להכין: שפים מצביעים על 7 טעויות נפוצות שאתם עושים בדרך כלל כשאתם מכינים פירה תפוחי אדמה - מהרגע שאתם בוחרים את תפוחי האדמה הנכונים ועד ההגשה לשולחן
- מסעדת טאיזו חוגגת יום הולדת חמש
אוכל מקסיקני בחיפה, פסטיבל אוכל מגוון וצבעוני באילת ובמסעדת טאיזו חוגגים יום הולדת חמש. מה אוכלים בשבוע שלפני פסח?
- חוקרים מצאו: זו הסיבה האמיתית שהשוקולד מלבין במקרר - וכך תמנעו זאת
מתברר שרק עכשיו חוקרים הצליחו לפענח מדוע השוקולד מלבין או מאפיר אם מאחסנים אותו במקרר למשך זמן רב מדי - והאם זה בריא לנו לאכול אותו גם במצב הזה?
- מה שהבחורה הזו עשתה עם צמר גפן מתוק זה הדבר הכי מטורף שתראו השבוע
רק מרץ וכבר מצאנו את הסרטון המנצח של השנה: קטע מתוך שעשועון סיני בו שניים מתחרים באכילת צמר גפן מתוק. מה כל כך מיוחד אתם שואלים? שימו לב למתחרה מימין
- הלילה הזה נאכל בחוץ: איפה אוכלים בליל הסדר 2018?
במקום לארח בבית מזמינים מקום, ומבלים את הימים הקרובים עד פסח בראש שקט. כל המקומות שיעשו בשבילכם את העבודהבליל הסדר
- מוכן ומזומן: אוכל מוכן לחג הפסח
אירוח בפסח יכול להיות מוצלח גם בלי לבלות שעות במטבח - כל המקומות שיגישו לכם אוכל מוכן לארוחת ליל הסדר
- ברווזי: כל הפרטים על הסנדביץ' הכי מדובר
אם גם אתם שאלתם את עצמכם איפה משיגים סנדביצ'ים מושקעים, הכתבה הבאה היא בשבילכם. רז רהב, המכונה רזי ברווזי, יפתח בסוף השבוע הקרוב את דוכן הכריכים שכולם מדברים עליו כשבין שתי פרוסות לחם יסתתרו שילובים מושקעים ויצירתיים
- רכבת ישראל הופכת למסעדה
שאול בן אדרת יבשל לכם השבוע ברכבת ישראל, בפתח תקווה יש תחרות אכילת פנקייקים וחגיגות יום הרביולי תופסות תאוצה. כל המקומות לתפוס בהם חמץ, רגע לפני פסח
- חגיגה של בשר
במסעדת הבשרים פונדק דה לוקס אוהבים לאכול ובגדול לפי מסורת הברביקיו האמריקנית. לכבוד יום הולדת ארבע למקום מגישים כאן נתחים מושחתים במיוחד לקהל הקרניבורים
- לא לזרוק: בעזרת הטריק הזה תוכלו להחיות לחם יבש תוך מספר דקות
כאשר לחם מתייבש, ניתן להשתמש בו כדי להכין טוסט או קרוטונים, אבל כולנו עדיין זורקים כמויות גדולות ממנו לפח. מסתבר שבעזרת קצת מים הלחם חוזר להיות כמו חדש. לא מאמינים? נסו בעצמכם
- מאיטלקי ליפני: המייקאובר של מסעדת שמונה
ביום בהיר אחד מסעדה שהגישה פסטות ובשרים החליטה להפוך למסעדה יפנית. מה עומד מאחורי המייקאובר של מסעדת שמונה בתל אביב?
- התעלומה נפתרה: כך תחממו שאריות צ'יפס בלי לפגום בטעם ובמרקם שלו
הזוכה במקום השני בתחרות פיש אנד צ'יפס העולמית חושפת כיצד ניתן לחמם שאריות צ'יפס מבלי לאבד את המרקם הקריספי המעולה שלו - ואת הסיבה שהצ'יפס הופך לספוגי ברגע שמחממים אותו במיקרו
- הפיתה שכבשה את אשדוד מגיעה לתל אביב
יש למה לחכות: אחרי פסח יפתח בשרונה מרקט בתל אביב סניף של פיתה בסטה - הפיתות הארטיזנליות המיוחדות באשדוד. תתחילו לחלום על בוריקה בפיתה
- לא לעצלנים בלבד: המאכלים המפתיעים שאפשר לבשל במיקרוגל
ריזוטו, ספגטי, חביתה מקושקשת, ואפילו בראוניז: שפים מומחים ממליצים על מנות ספציפיות שיצאו לא פחות טובות גם אם יתבשלו מא' ועד ת' במכשיר הידוע לשמצה. כמה קל להכנה, ככה טעים
- רובין פוד: המסעדה שמצילה את האוכל שלנו
רובין פוד, מסעדה חדשה שעומדת להיפתח בחיפה מתבססת על אוכל במצב טוב שעומד להיזרק. כאן תוכלו לשלם על האוכל כמה שמתחשק לכם כשהמטרה היא להביא למודעות את כמויות האוכל האדירות שמושלכות לפח מדי יום
- למה רושפלד סגר את קפטן קארי?
הסגירה של קפטן קארי, אחות קטנה ומסקרנת נפתחה למסעדת מחניודה, ומושיק רוט ישלם לכם כדי שתבואו לאכול אצלו ברשת שמונה. איפה אוכלים השבוע?
- ג'סטין ביבר של עולם האוכל פתח מסעדה
הוא הצטלם על השער של הניו יורק טיימס, עשו עליו סרט דוקומנטרי, הוא פתח פופ-אפים בלוס אנג'לס וניו יורק ועכשו הוא פותח מסעדת קבע נוצצת בניו יורק. סיפורו של הילד בן ה-19 שכולם מקנאים בו
- נחשפו אלתורי האוכל והטיפים לבישול שכולנו מכירים והם לא באמת עובדים
עטיפת הסלט בניילון נצמד, הקפאת אלכוהול, אחסון תפוחי אדמה והסרת כתמי יין במלח - אלו רק חלק מהמיתוסים שרובנו מאמינים בהם כבר שנים, אולם, מומחים מפריכים אותם וגם נותנים טיפים מנצחים
- אייל שני מציג: מלכה כשרה חדשה
מלכה, המסעדה החדשה של אייל שני יצאה לדרך בתל אביב ומביאה בשורה מרעננת לעולם המסעדנות המקומי בכלל ולשומרי הכשרות בפרט
- הלקוח תמיד צודק? צפו באישה זורקת נעל על שף ותוקפת אותו בבעיטות
מסיבות שאינן ברורות, לקוחה במסעדה ביקשה לראות את השף וכשהוא יצא אליה, היא תקפה אותו בלי אזהרה עם בעיטות קראטה מרשימות. כל זה קרה בנוכחות שאר עובדי המסעדה, והשאיר את כולם בהלם
- מזמן לא רק בית קפה: התפריט החדש, המגוון והמפתיע של קפה גרג
שמעתם קפה גרג, חשבתם ארוחת בוקר וקפה? אז תחשבו שוב, הפעם בכיוון של תענוג קולינרי וחגיגת טעמים, עם תפריט המציע יותר מ-60 מנות שונות במגוון קטגוריות, בהשראת מטבחים שונים בעולם עם טוויסט למטבח הישראלי המוכר והאהוב
- לאחר שנה בלבד: מתחם האוכל אמריקה נסגר
אחרי שנפתח ברעש גדול, המיזם הקולינרי אמריקה של המסעדן הוותיק צביקי עשת, נסגר ומצטרף לגל סגירת המסעדות הנוכחי
- לוקס: מסעדה חדשה ומסקרנת נפתחת בחיפה
העיר התחתית של חיפה ממשיכה לספק הפתעות. מחר תיפתח מסעדה חדשה לשף עלאא מוסא שיביא לעיר התחתית בחיפה חומרי גלם משובחים מעכו וטכניקות חובקות עולם
- פיאסטה מקסיקנית אצל שגב משה
פיאסטה מקסיקנית אצל שגב, עסקיות צהריים חדשות, ארוחה מהסרטים במסעדת הבשר הטרקלין, טעמי גלידה חדשים ברחבי הארץ ופסטיבל אלכוהול - מה אוכלים השבוע?
- מסתמנת פשרה בפרשת החזיר של צפרה
מסתמן כי סאגת החזיר של מסעדת צפרה עומדת בפני סיום. הצדדים חתמו על הסכם ביניהם, שבמידה ויאושר על ידי בית המשפט, יעניק הטבות לכלל הסועדים בשווי של 2.4 מליון שקלים, כמו מנה ראשונה או משקה על חשבון הבית
- הטחינייה: מסעדה חדשה לאוהבי הטחינה
בטחינייה החדשה בשוק לוינסקי בתל אביב יגישו לכם אוכל טרי על בסיס חומרי הגלם מהשוק עם חידוש מרענן - כל המנות מבוססות על טחינה