פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פנקייק מטבעות ללא גלוטן

      חולמים בלילות על פנקייקים אווריריים, טעימים, אך לא יכולים לאכול גלוטן? אל תתייאשו: פליס גלזר עם מתכון נפלא לפנקייק על טהרת קמח שקדים, שאפשר לאכול בבוקר, בערב, או בכל שעה.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פנקייק ללא גלוטן (יח
      פנקייק ללא גלוטן (יח"צ , אנטולי מיכאלו, מתוך הספר "ללא גלוטן ללא סוכר" של פיליס גלזר)

      מצרכים

      • לכ-20-24 פנקייק קטנטנים:
      • 2 ביצים גדולות
      • 2 כפיות תמצית וניל טבעי
      • ¼ כוס יוגורט סמיך
      • 3-4 כפות אגבה או דבש
      • 2 כפות שמן קוקוס או שמן אחר
      • ½ 1 כוסות קמח שקדים
      • 1 כף קמח טפיוקה
      • ¼ כפית מלח
      • ½ כפית סודה
      • רוטב: 300 גרם תותי שדה, כפית אגבה או דבש, מיץ לימון סחוט טרי לפי הטעם

      אופן ההכנה

      • 1. שמים ביצים, אגבה, וניל, יוגורט ושמן בבלנדר ומערבלים עד לקבלת תערובת לבנה וסמיכה.
      • 2. מוסיפים קמח שקדים, טפיוקה, מלח וסודה ומערבלים שוב, עד שהתערובת חלקה לגמרי. עוצרים מדי פעם ומנקים את דפנות הבלנדר עם לקקן.
      • 3. בעזרת מגבת נייר, מורחים שכבה דקיקה של שמן במחבת נון-סטיק גדולה ומחממים היטב על אש בינונית-קטנה. לוקחים כף גדושה מהבלילה ויוצקים למחבת ליצור עיגול קטן. עוברים על הפעולה כדי ליצור עוד כ-5 פנקייקים קטנים.
      • 4. אחרי כדקה או שתיים, מניחים לקקן מתחת לאחד הפנקייקים ומנסים להפוך (אם קשה להפוך תניחו לו לעוד כמה שניות ואז הופכים). מטגנים את הצד השני רק עד שהוא מזהיב קלות ומוציאים לצלחת (לא מחכים עד שרואים בועות עולות כדי להפוך. במתכון הזה הפנקייק מוכן בצד אחד כאשר הוא חום אחיד למטה ונפרד בקלות מהתחתית. הצד השני דורש רק הזהבה קלה).
      • 5. מגישים עם סירופ מייפל אמיתי או רוטב תות. כדי להכין את רוטב התות פשוט טוחנים את כל החומרים ביחד בבלנדר. שומרים בצנצנת סגורה במקרר.
      • 6. אפשר להחליף את הממתיק בפנקייק ב-¾-1 כפית סוכרלוז, וברוטב התות אפשר להשתמש בקורט סוכרלוז.
      • 7. טיפ: כדאי לדעת שהראשון תמיד ייצא פחות יפה מהשני. אם נשארים פנקייקים, אפשר גם להקפיא.

      עוד מתכוני פירות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -