פנקייק מטבעות ללא גלוטן

חולמים בלילות על פנקייקים אווריריים, טעימים, אך לא יכולים לאכול גלוטן? אל תתייאשו: פליס גלזר עם מתכון נפלא לפנקייק על טהרת קמח שקדים, שאפשר לאכול בבוקר, בערב, או בכל שעה

מתכון מאת: פיליס גלזר, מערכת וואלה!
פנקייק ללא גלוטן. אנטולי מיכאלו, מתוך הספר "ללא גלוטן ללא סוכר" של פיליס גלזר,
פנקייק ללא גלוטן(צילום: אנטולי מיכאלו, מתוך הספר "ללא גלוטן ללא סוכר" של פיליס גלזר)

מצרכים

    • 2 ביצים גדולות
    • 2 כפיותתמצית וניל
    • ¼ כוסיוגורט סמיך
    • 3-4 כפותסירופ אגבה או דבש
    • 2 כפותשמן קוקוס או שמן אחר
    • ½1 כוסותקמח שקדים
    • 1 כףקמח טפיוקה
    • ¼ כפיתמלח
    • ½ כפיתסודה
  • לרוטב:

    • 300 גרםתות שדה
    • כפיתסירופ אגבה או דבש
    • מיץ לימון סחוט טרי, לפי הטעם

אופן ההכנה

איך מכינים פנקייק מטבעות ללא גלוטן?

  • 1שמים את הביצים, האגבה (או הדבש), הווניל, היוגורט והשמן בבלנדר ומערבלים עד לקבלת תערובת לבנה וסמיכה.
  • 2מוסיפים את קמח השקדים, והטפיוקה, המלח והסודה ומערבלים שוב, עד שהתערובת חלקה לגמרי. עוצרים מדי פעם ומנקים את דפנות הבלנדר עם לקקן.
  • 3בעזרת מגבת נייר, מורחים שכבה דקיקה של שמן במחבת נון-סטיק גדולה ומחממים היטב על אש בינונית-קטנה. לוקחים כף גדושה מהבלילה ויוצקים למחבת ליצור עיגול קטן. חוזרים על הפעולה כדי ליצור עוד כ-5 פנקייקים קטנים.
  • 4אחרי כדקה או שתיים, מניחים לקקן מתחת לאחד הפנקייקים ומנסים להפוך (אם קשה להפוך תניחו לו לעוד כמה שניות ואז הופכים). מטגנים את הצד השני רק עד שהוא מזהיב קלות ומוציאים לצלחת (לא מחכים עד שרואים בועות עולות כדי להפוך. במתכון הזה הפנקייק מוכן בצד אחד כאשר הוא בחום אחיד למטה ונפרד בקלות מהתחתית. הצד השני דורש רק הזהבה קלה).
  • 5מגישים עם סירופ מייפל אמיתי או רוטב תות. כדי להכין את רוטב התות פשוט טוחנים את כל החומרים ביחד בבלנדר. שומרים בצנצנת סגורה במקרר.
  • טיפים וגיוונים:

    - אפשר להחליף את הממתיק בפנקייק ב-¾-1 כפית סוכרלוז, וברוטב התות אפשר להשתמש בקורט סוכרלוז.

    - כדאי לדעת שהפנקייק הראשון תמיד ייצא פחות יפה מהשני.

    - אם נשארים פנקייקים, אפשר גם להקפיא.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully