האם סוף סוף נמצאה הגדרה למטבח ישראלי?
רונית ורד, עיתונאית וחוקרת אוכל, הגיעה לשיחה באולפן וואלה! NWES לרגל סדרת ההרצאות שלה העוסקת במטבח הישראלי: האם יש דבר כזה, מהם אבני היסוד של המטבח המקומי ומדוע בחו"ל הפכנו למושא הערצה?
רונית ורד, עיתונאית וחוקרת אוכל, הגיעה לשיחה באולפן וואלה! NWES לרגל סדרת ההרצאות שלה העוסקת במטבח הישראלי: האם יש דבר כזה, מהם אבני היסוד של המטבח המקומי ומדוע בחו"ל הפכנו למושא הערצה?
הפנטזיה הילדותית שלנו מקבלת תוקף מחקרי: תמיד חלמנו להישכח נעולים בתוך סופרמרקט ולחגוג על המדפים העמוסים בכל טוב, אבל כמה זמן באמת נוכל לשרוד שם?
בזמן שאצלנו בארץ הרשת גועשת על הפרות בריאותיות כאלה או אחרות, יש מסעדה אחת בפלורידה שלא ממש לוקחת את הצווים של משרד הבריאות ברצינות, מה שלא מפריע להמוני הסועדים להגיע למקום כבר כמעט 70 שנה
עדת הטבחים שלוקחת חלק פעיל בסצנת המטאל הישראלית חיה ובועטת. אספנו ארבעה בולטים בתחום, מסו-שף ועד קונדיטור, לשיחה והופעה מיוחדת באולפן, על כל מה שמחבר בין עולם הגורמה והרוק הכבד במחוזותינו
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
הים הנשקף מחלונות מסעדת "הלנה בנמל" בקיסריה ומנת הסינייה דגים של השף עמוס שיאון, ממלאים את אבי ביטון בטעמים ים תיכוניים והוא מכין בהשראתם נתחי פילה דג ים על מחבת עם מנגולד, עגבניות שרי, טחינה לבנה ותערובת תבלינים סודית
כבר כתבנו בעבר שאסור להסתבך עם הצרפתים, וכעת אנחנו מקבלים הוכחה נוספת: שף צרפתי תלה שלט מחוץ למסעדתו כי כלבים מוזמנים פנימה בשמחה, אך בנקאים מגורשים מהמקום
במקום ללכלך את כל המטבח והבגדים, מסתבר שיש כמה שיטות פשוטות ויעילות במיוחד לקילוף ופריסה של מוצרי מזון. ריכזנו ברשימה אחת את כל הטריקים שיעשו לכם חיים הרבה יותר קלים
סרדינים טריים קל להשיג במהלך כל השנה, ולא תאמינו עד כמה פשוט וקל לכבוש אותם לבד בבית - בנוגע לטעם אין בכלל מה להשוות. השף יורם ניצן מסביר שלב אחרי שלב, איך בוחרים, איך כובשים וגם מכין סלסת ירקות חרוכים שמגישים עם הסרדינים לצד לחם ומתענגים
לאחר חבלי לידה וציפייה מורטת עצבים, הסניף הראשון של צ'יפסטאר, רשת הצ'יפס המפורסמת והאהובה מאמסטרדם, סוף סוף נפתח בארץ. מה בתפריט? צ'יפס לוהט והמון רטבים יצירתיים כמו מקסיקני, תאילנדי או הדרים עם פלפל שחור
כל אחד בוחר להתגבר על כאב בדרך אחרת, איזבלה גינאקראלו מברוקלין הפכה את הפרידה הכואבת שלה מבן זוגה לעסק מצליח של קינוחים מרהיבים ומנחמים
בלי יותר מידי מצרכים ובלאגן, השף קונדיטורית ענת קורוטיץ מלמדת איך מכינים מוס שוקולד מריר אלוהי עם קצפת קרמל מושחתת מעליו
זה התחיל בעיטור קינוחים, עבר למנות גורמה ועכשיו גם משמש כתוספת לפיצות. טרנד הזהב באוכל יצא השנה משליטה. אז איזה טעם יש לזה, אתם שואלים?
בכל מה שקשור לאוכל, אסור להתעסק עם הצרפתים. לכן לא מפתיע שערימת קרפים שנאכלה ככל הנראה על ידי אזרח בריטי תמים לא בצורה המקובלת, עוררה סערה ברשת כולל קריאות מלחמה
כחודש וחצי לאחר פרשת דנקנר, שבה גורשו נוחי ומשפחתו ממסעדת פרונטו, השף דיוויד פרנקל מדבר לראשונה על העוצמות, התחושות וההשלכות של הסערה בשיחה אינטימית עם ד"ר אילן רבינוביץ' בתוכניתו ציפור נפש ברדיו 102FM
האם הטרנד הגרוזיני חוזר? שתי מסעדות גרוזיניות נפתחו בתל אביב. האחת היא סופרה, שחקנית חדשה בזירה, והשניה היא ראצ'ה הירושלמית האהובה שהעתיקה את מקומה. הולך להיות שמח
יוזמה מבורכת: במקום להשקיע בקמפיין פרסום יקר, הבעלים של מסעדת סומוח החדשה בראשון לציון מציע לסועדים בשבוע הראשון לשלם על האוכל כראות עיניהם. וכן, אפשר גם לא לשלם בכלל
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
נשאר לכם עוף במקרר? מצוין. אבי ביטון מלמד איך מכינים מאפה אלוהי עם עלי פילו פריכים והשאריות של אתמול. פשוט לגלגל, להכניס לתנור ולהתענג
השף יורם ניצן בהפקת דגים מיוחדת לוואלה! אוכל: תשכחו מדגים מיובאים, מפות לבנות ושמפניה. ניצן לוקח אותנו אל מוכר הדגים הקבוע שלו, מלמד איך לבחור דג טרי ולאיזו מנה, מארח אותנו במטבחו הביתי ומכין בכל שבוע דג אחר שכל אחד יכול להכין בקלות בבית
בשיתוף סוגת, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
סמוקות לחיים ומלאות חיים הן חוזרות לשווקים, ואורלי פלאי- ברונשטיין מחליטה למלא אותן במילוי לבנוני ריחני של כוסמין, נענע ובהארט ומוסיפה גם רוטב יוגורט חמצמץ
ארבעה חברים צעירים החליטו לייבא ארצה את הקרפ הצרפתי, אבל בגרסה של מחוז ברטון עם מילויים מפתיעים של גבינות, בשרים וכמובן גם מתוקים. האם זה עובד? התור שמשתרך שם מדי יום מוכיח שכן
שונאים שמקלות האכילה שלכם מתלכלכים ומחפשים דרך לשמור עליהם סטריליים? הכתבה הזאת בשבילכם
המטבח הישראלי ממשיך להכות גלים בעולם: בימים האחרונים התבשרנו כי ארבעה ספרי בישול ישראליים מועמדים בחמש קטגוריות בתחרות הנחשבת לאוסקר של ספרי הבישול. גאווה ישראלית
מחקר אמריקני חדש מצא את המפתח לדייט השני. לא מספיק מה תלבשו, על מה תדברו ואיזה רושם ראשוני תשאירו. אם אתם רוצים לקבל הזמנה לדייט נוסף, זה הזמן לתרגל אכילה עם מקלות ולבחור מסעדת סושי טובה
מסתבר שלאכול 12 דונטאס בשעה זה לא מספיק קשה, ובצפון קרוליינה החליטו להוסיף לאתגר הזה גם ג'וגינג של 8 ק"מ תוך כדי האכילה. למרות המטרות החשובות של המירוץ לגיוס כספים, השנה הוא הסתיים בטרגדיה נוראית
עדויות של טבחים ותיקים באדורה ביסטרו קובעות כי המסעדה נסגרת, זאת מאחר והיא נקלעה לקשיים כלכליים. המסעדה מצידה מוסרת כי מדובר בסגירה זמנית לסופ"ש הקרוב בשל בעיות פנימיות. בתוך כך, השבוע מסעדת גילי'ז הותיקה הודיעה על סגירתה
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
אחרי שהאכיל אותו ירון שלו בטורטליני זנב שור מושלם, אבי ביטון חוזר ממסעדת טוטו מוקסם ומראה איך הופכים מנה של מסעדת יוקרה למנה ביתית קלה להכנה עם טריק לרביולי פתוח מעלי לזניה
מי לא אוהב לבהות באוכל? ערוץ יוטיוב חדש מספק צפייה מהפנטת וממכרת בניסויים לא שגרתיים עם מזון, כמו למשל השתלת קרם אוראו בתוך עוגיית ריס'ס
יצרנית הגלידות המפורסמת החליטה שגם לטבעונים מגיע להתפנק עם גלידה איכותית שהיא מעבר לסורבה הבנאלי, והשקיעה מאמצים רבים בייצור גלידה טבעונית בטעמים המוכרים של החברה ואף צ'יפרה בטעם חדש
נתנו לרשת הפיצות הגדולה מארה"ב לנחות ולהתמקם בנחת בסניף הראשון שלה בארץ והלכנו לבדוק מה יש לה להציע שאין לאחרות
בית מלאכה ארטיזנלי לבשרים מבית מסעדות פונדק דה לוקס רוצה לשנות את האופן שבו אנחנו צורכים בשר, ולהפוך לנו את החיים לקלים וטעימים יותר, האם בקרוב נוותר על הליכה לקצביה?
מה עושים כשנגמרים כל המצרכים במזווה? מכינים עוגה בלי ביצים, בלי חלב ובלי חמאה. עוגת השוקולד שכבשה את הרשת ומתאימה גם לטבעונים
השף אבי ביטון ממשיך לפרגן, ואחרי שטעם את מנת הפסטה הטריה והמרגז של גיא גמזו ממסעדת אריא, הוא מכין ספגטי מנחם עם כבדים, קבנוס, צ'ילי ובזיליקום
חברת העוגיות המפורסמת לא מפסיקה להפתיע ואחרי שהשיקה את העוגיות המפורסמות גם בטעמי סינמון רול ורד ולווט היא יוצאת השבוע עם מילוי בטעם חדש
לרגל חזרתה של רשת ההמבורגרים ברגר קינג, היה זה רק מתבקש להעביר אותה מבחן טעימה מול יריבתה הוותיקה - מקדונלדס. התוצאות באופן מפתיע היו חד משמעיות
יהלומה בנמל היא לא רק סיפור על מסעדה שהעתיקה את מקומה, אלא סיפור של שלוש נשים חזקות בתוך סצנה קולינרית שנשלטת ברובה על ידי גברים. הלכנו לבדוק איזה אוכל מסתתר מאחורי אותה העצמה נשית
זה לא סוד שאת הקרב על תשומת הלב שלנו בתחום האוכל מנהלות הרשתות החברתיות לא פחות מאשר המסעדות והמנות עצמן. אז מי הם השפים שאנחנו הכי אוהבים לעקוב אחריהם והאם הפודיז מביסים אותם?
בנואה וולייה, אחד השפים המוערכים בעולם ומי שמסעדתו מתהדרת בשלושה כוכבי מישלן, שם אמש קץ לחייו- רגע לפני טקס הענקת כוכבי המישלן השנתי