קרוב לצלחת
מבית הנשיא, היישר למטבח של דנה מלמד. שף רובי פורטנוי, שהתרגל לבשל לפרס, במפגן גורמה אצילי
מבית הנשיא, היישר למטבח של דנה מלמד. שף רובי פורטנוי, שהתרגל לבשל לפרס, במפגן גורמה אצילי
ברד הדרים וג'ינג'ר, תות-וניל או סודה עם לימון ונענע. בא טבעי מכין עצמו לעונה הבוערת עם שלל מתכוני גרניטה קפואים
כדי לעבור את היום מדמיינת דנה מלמד שהחיים הם אפטר פארטי מתמשך ועפה על כנפיים שחומות עם המון עשבי תיבול ושום, על ערימת אורז בסמטי ריחני
מינסטרונה אביבי, ניוקי ריקוטה, פטוצ'יני במקרל ומעטפות פסטה ממולאות דלעת. סדנת פסטה טרייה עם שף יוגב ירוס
עגבניות, מוצרלה, בזיליקום ו...דגנים. אבי ביטון משדרג את סלט הקפרזה האיטלקי לארוחה צמחונית מלאה
"גם אבא יכול: המדריך לכיבוש טריטוריית המטבח" מנסה ללמד גברים לדבר ב'בישולית', ובדרך לוקה בנאו-שוביניזם. ביקורת
במיה, אוקרה או אצבעות גברת בריאות יום א' לגמרי בעניין. מתכון קלאסי עם עגבניות ועוד אחד עם טוויסט
עונת הפול הירוק בשיאה. אם אתם לא אוחזים ברגישות כורדית אליו, כדאי לנצל את זה
המטבח של דנה מלמד מארח את עידן אלתרמן לארוחת צהריים ספונטנית. זה ייגמר בבצק פסטה על הקירות
דנה מלמד מביטה השמיימה ומתרגשת מזיקוקי דינור, וגם משיפוד אפרסקים, בננה ואננס בקוקוס
ריאות, טחול, אונגלה ושקדי עגל לא החשודים המיידיים למנגל יום העצמאות. יועזר בר יין בהפקת איברי פנים מדממת
לפני שמתחילים להעלות קורבנות על הגריל, כדאי לקלות ירקות ולהכין מהם סלטים שילוו אותם. שלושה מתכונים מהארסנל של שף יואב בלימן
קוקוס ורוד, תפוחים מסוכרים וסוכריות על מקל. לירן גרודה מתרפק על העבר, ובמיוחד על הממתקים, בהפקת מתכונים מיוחדת
ברומניה קוראים לה ממליגה, באיטליה פולנטה, ואצלנו אחלה ארוחת צהריים. רון ביאלה מפשט תהליכים בהפסקת צהריים
אפשר לנפנף באהבת בשרים גם על המרפסת, או בסלון. בריאות יום א' מכניסה לתנור סנייה בטחינה ופיתות ביתיות
צ'אטני, מלאי כופתא ואפילו מאלאגטוני, המרק של הסופ נאצי. המטבח של דנה מלמד מריח כמו המיין באזאר
סיר אורז משועמם שנזנח במקרר מקבל חיים חדשים והופך לקציצות אורז עם קונפי עגבניות שרי צהובות ויוגורט כבשים
סלט זריז של קינואה ובורגול עם דבלים וגבינה כחולה, שיכול לתפקד כמנה ראשונה אלגנטית או כתוספת מושקעת
א?רנ?בו?ט ג?'יא?ר?י, איזמיר פילאבי וקלב?ו?ר?ב??ס?טי - שלוש מנות טורקיות אסליות מתוך ספר הבישול החדש של ערד ניר (כן, ההוא מהזה)
הוא אמנם יארגן לכם הבל פה של ימאי, אבל יש בו כל מה שצריך לקחת ללב והוא מקפיץ כל תבשיל. בריאות יום א' עם שלל מתכוני שום
מנה ראשונה מבשר, עיקרית בשרנית, ורק הקינוח קיבל פטור מהפרה. עמיר אילן מתארח במטבח של דנה מלמד לבישול בארבע ידיים
הלומת נוסטלגיה, זכרונות וגם קצת יין פטישים חגיגי, שולקת דנה מלמד אגסים ביין, וממלאת אותם גנאש שוקולד לבן
תותים, שסק ושלל עשבי תיבול מערוגת הגינה נפגשים במרק פירות צונן. עופרי זוטא רוקחת