

הגל השקט
הגדרת ישובים להתרעה
הגדרת צליל התרעה
נושאים חמים
אוגוסט 2010 - כל הכתבות
- על הדבש ועל הכיפאק
לחם דבש ותבלינים, עוגת דבש קלאסית ועוד אחת עם בירה שחורה, ששמעה יצא למרחוק. החלה עונת עוגות הדבש
- דג ושמו וינסנט
דנה מלמד מטפחת באקווריום דג מחמד בעל נפש סוערת ונתקפת תיאבון לדגים מטוגנים בבלילת עשבי תיבול. סוטה אבל טעים
- הושיעה נא
לבריאות יום א' כבר יצא המיץ מהחופש הגדול והמתיש. סביצ'ה וקרפצ'יו מדגים נאים היו בדיוק מה שהדוקטור רשם
- נפרדים מהגזלן בים
ארטיק וניל של דנה מלמד, קרחון פונץ' של דורעם גונט, סמיפרדו של ג'יימי אוליבר וקוקילידה של קרין גורן. זה קר, זה מתוק וזה קטן עליכם
- כרוב עם שכל
יש לה דמיון מחשיד למוח ואטיטיוד שלא בא להתעסק איתו, אבל היא מתגמלת במרקם של חמאה וטעם עשיר. מתכוני כרובית
- הפרות נושמות לרווחה
ספר הבישול של מיקי חיימוביץ' ותמי גרייניק מציע כ-100 מתכונים צמחוניים שלא מכניסים אף חיה ללחץ. ניסינו אותו על משפחה שלמה
- החבר'ה הטובים
דנה מלמד נפרדת מהחופש הגדול ומצרפת לבצק הפוקצ'ה חברים נאמנים גבינת ריקוטה, ארטישוק ירושלמי ועגבניות שרי
- שרה התקשרה
יש מי שסבורים שכוסברה היא טעם החיים, ומנגד, יש מי שיתנדב להגיש להם קיסם שיניים בגועל. אנחנו עומדים בצד עם 4 מתכונים
- זה לא החום, זה הלחוח
גלידה בשקית או בטעם בייקון, גביעים מפורצלן או מסנדביצ'ים ועוד גאדג'טים לגלידה שמצאנו ברשת. המסננת מצננת את האווירה
- בעיטה בכדור
כדורי בשר עם קיק: מתובלים בסגנון אסיאתי ומוגשים עם סלט אטריות צלופן ופטריות שיטאקי. מתכון בטוח של ירון קסטנבוים
- מריח טוב
לבריאות יום א' יש שיח בזיליקום פראי וגרסה פרטית לגמרי לפסטו, עם קשיו וכוסברה, שמשדרגת את הסנדביץ' ואת החיים
- חלה להשגה
היא רכה ומתקתקה, מבדילה בין הסופ"ש לאמצעו ואין כמוה לניגוב הרטבים של השבת. דורעם גונט מתאמן בקליעה למטרה
- לטינית אני מדברת אליך
בזמן שדנה מלמד נשבתה בקסמי ההנקה, ניר דגן הסתחרר ממטבחי דרום-אמריקה. השבוע הוא בישל לה ארוחה לטינית טעימה עד כאב
- הלזניה של היוונים
הוא נראה כמו שריד מהעידן המוקרם של האייטיז, אבל יש לו טעם מושלם של חופש. דנה מלמד מכינה פסטיצ'יו, מאפה מקרוני ובשר טחון
- סלרי אלים
עם אורז וטונה, קוסקוס וצלפים, במילוי גבינות, עם אורז בר ותאנים או בגרסה חופשית לוולדורף. סלטי סלרי אמריקאי
- בן המלך ואני
שרימפס צרובים על מחבת, פטוצ'יני עם צדפות וונגולי וטורטיה עם אנטרקוט קצוץ. בן מחרובסקי מתארח אצל דנה מלמד
- אפ-גרייד לטעם
נבט חיטה, שומשום שחור, אבקת שקדים, רכז רימונים ופקעות ורדים 'בא טבעי' משדרג את המזווה ונותן טוויסט לאוכל
- גליקריה לייקס
דנה מלמד יוצאת להסתלבט ברודוס ומשאירה אחריה אבק, וגם מתכון מעולה למאפינס שוקולד עם שזיפים
- אדממה משוגעת
לא רק חטיף: עם פסטו וצ'ילי, בסלט תפוחי אדמה או עם פתיתים ותרד - שלושה מתכוני אדממה
- יש חגיגה בלי עוגה
בריאות יום א' מכינה קינוחי יום הולדת אולטימטיביים לימות הקיץ, מפניני טפיוקה ופירות טריים
- קחו אותו בקלות
בישול בארבע ידיים: יוגב ירוס מ'מל ומישל' מגיע למטבח של דנה מלמד ומראה לה את הצד הקיצי של הניוקי
- פלאפל, מינוס הצרבת
אם מוותרים על הטיגון, פלאפל הוא ללא ספק האוכל המהיר הבריא בעולם. בא טבעי מכדרר ומשגר לתנור
- אל תעשו פרצוף חמוץ
למה שלא תרעננו את הפסטה שלכם עם זוקיני ומיץ לימון ובמקום פרמזן, תגוונו עם מוצרלה? אהרוני לגמרי בעד (ומראה לכם כיצד)
- אייס אייס בייבי
קרח בצורת לגו, מוח או הטיטניק וגם ארטיקים בטעם מלפפון חמוץ המסננת אוספת ערימה של קרח לכבוד השרב
- שלא תגמרו עם נקניקיה
דנה מלמד לומדת מטעויות וזוכרת לקחת איתה לים אוכל טעים חזה עוף עם תירס ופשטידת פסטה שילדים אוהבים
- למי יש כוח ללעוס?
הבלנדר (ולא המזגן) הוא ידידו הטוב ביותר של האדם בימי הקיץ: מרקים צוננים מעגבניות, יוגורט, סלק, מנגו או מלון. יא אלוהים, איזה חום
- אם יש גן
גינת אוכל: בשביל מה בריאות יום א' מטפחת גינה לתפארת, אם לא כדי לקטוף ממנה זוקיני, דלעת ונענע שייכנסו לסלט?