השנה מזג האויר באמת הפך ללא צפוי. בעוד שרובינו התרגלנו בשנים האחרונות לעובדה שגשם יורד רק שניים או שלושה חודשים בשנה, השנה השמיים בהחלט "צוחקים" עלינו בכל יום מחדש. אם יש דבר שעליו אף אחד מאיתנו לא היה שם כסף, זה כמובן מזג-האוויר. מה שכן, אני מוכנה להתערב איתכם, שהזמן שתשקיעו בהכנת העוגיות האלה יהיה זהה לזה שבו תחסלו אותן. שימו טיימר, זה בדוק.
אז לפני שיגמרו הגשמים ולא יהיו עוד הזדמנויות להתרפק על פינוקים חמים ומתוקים, מהרו להכין עוגיות שקדים נהדרות, שיהיה עם מה לשתות את הקפה או התה לכשיגיע שוב הגשם בשבת.
עוגיות שקדים קפה והל
עוגיות קוואקר במלית בראוניז
כך תהפכו למפלצת עוגיות: 6 טיפים לעוגיות שוקולד צ'יפס
פינוק קטן ליד הקפה: עוגיות שקדים זהובות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
לבצק
- ½1 כוסותקמח
- 120גרםחמאה קרה, חתוכה לקוביות
- ½כוסשקדים טחונים
- ⅓כוססוכר לבן טחון דק
- ביצה (גודל בינוני)
- כפיתתמצית וניל (או תמצית שקדים)
לקישוט
- ½כוסשקדים טבעיים ושלמים בקליפתם
להגשה
- אבקת סוכר (או קנמון)
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים פינוק קטן ליד הקפה: עוגיות שקדים זהובות?
- 1מכינים את הבצק: במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים יחד את כל חומרי הגלם לפי סדר הופעתם. מעבדים 2-3 דקות (אם יש צורך עוברים למצב פולסים) עד שמתקבל בצק במרקם אחיד וחלק, אך נוטה להישבר.
- 2פורסים יריעת ניילון נצמד (באורך 40 ס"מ בערך) על גבי משטח עבודה נקי ומניחים מעל חציו את הבצק. משטחים מעט עם הידיים וסוגרים היטב עם מחצית היריעה שנותרה. כעת משטחים את הבצק בעזרת מערוך (לא מרדדים אלא משטחים) עד לעובי אחיד של 0.7 -1 ס"מ ומכניסים למקרר לשעה.
- 3מוציאים את הבצק מן המקרר, מסירים את הניילון הנצמד ומעבירים אותו ישירות על גבי נייר אפיה. חותכים עוגיות בגודל הרצוי (אפשר גם לקרוץ בכל מיני צורות עם קורצן מפודר בקמח) ומעבירים בזהירות את נייר האפיה עם הבצק החתוך על גבי תבנית האפיה.
- 4מקשטים את העוגיות: מניחים 3-5 שקדים (תלוי בגודל העוגיה), לוחצים מעט אל תוך הבצק ומכניסים למקרר עד שהתנור יתחמם.
- 5מחממים תנור ל-170 מעלות מצב טורבו ואופים כ-15 דקות במידה והעוגיות גדולות או 11 דקות במידה והן קטנות.
- 6מוציאים את העוגיות מהתנור, מצננים בתבנית כ-15 דקות ולאחר מכן מעבירים אותן על גבי רשת צינון.
- 7מגישים את העוגיות: מסדרים על גבי תבנית או כלי הגשה ובוזקים אבקת סוכר. (ניתן לאחסן בכלי זכוכית במקום מוצל וקר כשבוע ימים ויותר).
- 8הערות חשובות: • בצק העוגיות הזה הוא שומני מאד ביחס לבצקים פריכים אחרים ויש לנהוג בו במשנה זהירות. אי לכך לא משטחים אותו כאשר הוא חשוף ולא מניחים אותו זמן רב בסביבת חום ולחות. אם אתם חייבים לרדד עשו זאת בין שני ניירות אפיה או ניילון נצמד. • אם בחרתם לעצב בצורה שונה, יש לקרוץ מן הבצק בעזרת חותכן שהונח בקמח. בשל היות הבצק דביק נתתי כאן אפשרות לחתוך אותו ישירות על נייר האפיה - דבר אשר חוסך הסתבכות מיותרת. • חשוב לקרר את העוגיות טרם אפייתן (ואפילו להקפיא כמה דקות) על מנת למנוע התפרקות והתרחבות יתר של הבצק בזמן האפיה, שתגרום להתפוררות מהירה לאחריה. • ניתן להמיר את הביצה השלמה בשני חלבונים (לבן) ובכך להוריד מעט את כמות השומן. יחד עם זאת, יתכן ויעלה הצורך בהוספת כף קמח.
הערות חשובות
בצק העוגיות הזה הוא שומני מאד ביחס לבצקים פריכים אחרים ויש לנהוג בו במשנה זהירות. אי לכך לא משטחים אותו כאשר הוא חשוף ולא מניחים אותו זמן רב בסביבת חום ולחות. אם אתם חייבים לרדד עשו זאת בין שני ניירות אפיה או ניילון נצמד.
אם בחרתם לעצב בצורה שונה, יש לקרוץ מן הבצק בעזרת חותכן שהונח בקמח. בשל היות הבצק דביק נתתי כאן אפשרות לחתוך אותו ישירות על נייר האפיה - דבר אשר חוסך הסתבכות מיותרת.
חשוב לקרר את העוגיות טרם אפייתן (ואפילו להקפיא כמה דקות) על מנת למנוע התפרקות והתרחבות יתר של הבצק בזמן האפיה, שתגרום להתפוררות מהירה לאחריה.
ניתן להמיר את הביצה השלמה בשני חלבונים (לבן) ובכך להוריד מעט את כמות השומן. יחד עם זאת, יתכן ויעלה הצורך בהוספת כף קמח.