הזיות ושריפות: איך התפתחה הבירה מימי הביניים ועד היום?
אם הבירה שהכנתם התקלקלה והיינו בימי הביניים היו שורפים אתכם בכיכר העיר. עובדות ותככים בהיסטוריה של הבירה מימי הביניים ועד היום - כתבה חמישית בסדרה
אם הבירה שהכנתם התקלקלה והיינו בימי הביניים היו שורפים אתכם בכיכר העיר. עובדות ותככים בהיסטוריה של הבירה מימי הביניים ועד היום - כתבה חמישית בסדרה
טעימות יין מסדרת "תבור אדמה" יחד עם מטעמים של "דיאנא" מנצרת הם סיבה טובה לקפוץ היום לחגיגה של יקב תבור. גם ביקב כרמי יוסף יש יום פתוח
בדרום אמריקה גם חלבון משתכשך בתערובת הסאוור. אצלנו, מדווח גיא גיסר, עשוי הג'ין סאוור לכבוש את הקיץ ובכלל מדובר בפתרון אידיאלי לכל מי שלא אוהב לשתות
לזניה צמחונית ומרק גספאצ'ו הן רק שתיים ממנות האביב החדשות ב"אסף ארטיזנל" ברמת השרון. לקינוח יש קולקציית פרלינים בטעמים
סנדוויץ תוניסאי, מסעדה טריפוליטאית, חומוס וגם תבלינים וצמחי מרפא. בשוק של נתניה יש הכול
ילדים בררנים ימותו על זה וסקרנים לא יוכלו שלא לאכול עוד אחת. סמדר אופה לחמניות-ביס עם הפתעה בפנים לפעמים תציץ משם נקניקיה ולפעמים תוטמן גבינת מוצרלה או מלית מתוקה
הישראלים עושים בוץ מהטורקי שלהם ונשארים נאמנים לקפה נמס בפחית
"ארקדיה", אחת המסעדות היקרות בארץ יורדת לעם ומציעה ארוחות צהריים ב- 69 ש"ח
מאז שסבא של דנה שיין שקשק את הסיפולוקס כדי להתסיס את האווירה, הרבה בועות התפוצצו כאן - מתכונים לגזוז של פעם ולתוססים מעודכנים וטרנדיים עם או בלי אלכוהול
מפלגות קמות ונופלות אבל הסנדוויץ' תמיד נשאר מלך. השוטרים יאכלו כריך ביצה קשה, לעבודה יהיה נקניק ורק פעילי עלה ירוק יזכו לגבינות צאן, נבטים ומשהו מתוק למאנצ'יס
אם שקעתם בנמנום פסיבי תוכלו לנצל את השבתון כדי לדפוק את הראש מצהרי היום ועד בוקר המחרת. רעבים? יש גם דילים מיוחדים בהם ההתלבטות היחידה היא איזו עיקרית לבחור
סמדר ולטר עושה בחירות פנימיות בין הסירים ומכתירה את השום כראש ממשלת המטבח. גם הבצל הוא מועמד מוביל ולקינוח יש עוגה שמשקפת את נבחרי העם יש לה שתי פנים וצריך לרמות קצת בהכנתה
כנאפה או קרם ברולה, חומוס גלילי או ירושלמי, מטבח טוניסאי או מרוקאי - דוד פרנקל על הבחירות החשובות באמת
אמנם הטאפאס היחיד שהתגלה בטאפאס בר של דון אלחנדרו בלונדון מינסטור היה סלט ירקות ישראלי, אבל העסקית משתלמת והאוכל משביע רצון בייחוד אם אתם חיילים בקריה
הגוף שלנו חייב ברזל וגם אם אנחנו חושבים שאנחנו נותנים לו הוא לא תמיד נספג. הדיאטנית יעל דרור מציינת מה מומלץ לאכול עם הכבד והסרדינים כדי שהברזל ייספג הכי טוב
רועי סופר, שאול בן אדרת, איילת אור ושפים נוספים נכנסו ל'לב העניין' ומציעים עד סוף מרץ מנות ארטישוק מיוחדות אותן רקחו במיוחד עבור פסטיבל שלם סביב ארטישוק
היא תחתוך לכם גפרורי גזר מדויקים ופרוסות מלפפון דקיקות ושוות - המנדולינה תסדר לכם את הצלחת ובמקרה שלה ככל שהיא יקרה יותר כך היא טובה יותר
יצרני הבירה הראשונים גילו אותה במקרה לפני כ-9000 שנה וחשבו שהיא באה מהאלים - ההיסטוריה של הבירה. כתבה רביעית בסדרה
עושים אלכוהול. גיא גיסר על ליקר בנדיקטין, עוד משקה של נזירים המבוסס על 27 עשבים וסלק סוכר ולא על ברנדי או קוניאק כפי שנהוג לחשוב
סמדר מנסה להבין למה כשקונים מאפים רוצים שיהיו ביתיים וכשאופים אותם בבית, שואפים שייראו מקצועיים כמו המסחריים. נשמע סבוך? יש גם מתכון לקרקרים דקיקים מפוצצים בגרעינים
מה הקשר בין טוסט לאלמנט האש ובין הטעם החמוץ לכעס? "אורגניק אינדיה" מציעה סדנאות לבישול גורמה אורגני בקמפוס "ברושים" באוניברסיטת תל אביב
טג'ין טלה עם שזיפים מיובשים ופרפה ג'ינג'ר המתכונים המנצחים בתחרות מתכוני ג'ינג'ר של "דורות"
איך מכינים אספרסו? מאיפה מגיעים פולי הקפה? ומה זה בריסטה?קבלו את וואלה! קפה עם מושגים, מתכונים, מדריך בתי קפה וכל מה שרציתם לדעת על הנוזל הארומטי והמעורר
בזמן שמרבית בתי הקפה חווים תקופה קשה מתרחבת רשת קופי בין עם שני סניפים נוספים בתל אביב
טוסט מוצלח הוא פתרון מצוין למצוקת רעב פתאומית. דנה שיין מעמידה למסדר את הטוסטים שליוו אותה מאז שהייתה ילדה ונותנת מתכונים לטוסטים שגרתיים וכאלה עם תוספות משובחות
אחרי שנדמו תרועות הפסטיבלים והצטמצמו הסלבים, הוכיח "הבראסרי" שהוא מקום שמעמיד את התוכן לפני יחסי הציבור. וזה טעים לדעת
ריבועי סולת אסורים וסנדוויץ' שמתפוצץ מחצילים בזיתים - סמדר ולטר מתגעגעת למתכוני הדגל של הסבתות שלה ומשחזרת טעמי ילדות נשכחים
"צ'ימיצ'אנגה" ושף אבי קונפורטי חוגגים עשור ומציעים תפריט נבחרי העשור, ואילו "פסטיס" ושף איל לביא חוגגים 6 עם תפריט חדש וחגיגי
כששותים הרבה זה ברור אבל איך בדיוק משפיע האוכל שאנחנו אוכלים על מספר הפעמים בהם אנחנו רצים לשירותים לעשות פיפי?
רולים של סושי מגולגלים בתוך דפי סויה ורודים, כחולים וירוקים מוצעים ב"קיוטו" כתחליף לאצה המסורתית
ייתכן שבית הקפה "תוצרת הארץ" הוא לא המקום המתאים להרשים את אבא. מלבד עוגת הגבינה הפנומנלית המקום התגלה כבית הקפה לא יותר מחביב
אם אתם בדיאטה לא משתלם לכם לריב עם מכונת גלידה, אבל אם חשוב לכם לדעת בדיוק מה נכנס לגלידה שלכם ואתם חובבי צעצועי מטבח תשקלו לבקש מכשיר כזה לפסח
במשך 4 ימים מוגשת במסעדת "איסט" ארוחת ריסטפאל אינדונזית שכוללת קערת אורז למרכז השולחן וסביבה מגוון תוספות
גיא גיסר נסע ליקב תשבי כדי לבדוק מה שווה הברנדי הכשר המיוצר במקום. אחרי שנלחץ מהמרחבים הירוקים ונרגע בחדר האפל הוא קובע - לא סתם זכה "ג'ונתן תשבי" במדליית זהב
כמו יקבי הבוטיק גם מבשלות הבירה הזעירות צוברות תאוצה בשנים האחרונות. כשהן ממוקמות במסעדה הן מאפשרות שלוק מהבירה הכי טרייה שיש לצד ארוחה - כתבה שלישית בסדרה
סמדר מודה שיש לה יחסים מורכבים עם חמאה והיא אוהבת אותה בעיקר מרוחה על המאפה מבחוץ ולא אפויה בתוכו. זה לא מונע ממנה לספק לכם מתכון לבריוש עם צילומים שלא מותירים מקום לספק
דנה שיין, שעד היום לא אוכלת את הקשה של הלחם, נזכרת בלחם האחיד ובחנווני ונותנת מתכונים הזויים מפעם לניצול שאריות לחם. יש גם מתכונים מעודכנים ואופנתיים
איתי להט מציץ לאג'נדה של חמש חברות הקפה המובילות ולא מתפלא שכולן איטלקיות
מי שמכור לפרג לא יוכל להתעלם משלושת מתכוני עוגות הפרג של סמדר ולטר אחת מרושתת היטב, שנייה עם שמרים ושלישית עשירה ומצופה שוקולד
אי אפשר להתמסטל מהם אבל אופיום זה פרג (רק אחר) ואם חשבתם שהם גרגרים קטנים ולא משמינים טעיתם. הדיאטנית יעל דרור עם המופע המרכזי של פורים בכיכובם של גרגרי הפרג
פורים הוא אולי ההזדמנות היחידה שיש לנו להשתכר עם הכשר מהרבנות. לא ננצל אותה? הנה כמה הצעות
5 אוזני ההמן הכי יצירתיים באזור המרכז
פורים הוא אולי ההזדמנות היחידה שיש לנו להשתכר עם הכשר מהרבנות. לא ננצל אותה? הנה כמה הצעות
שוחרי NESCAFE יוכלו לנשנש ערגליות לצד הקפה, במבצע שיתקיים בסניפי YELLOW