יין: החדשים של ויתקין וטוליפ
אבי אפרתי טועם את היינות החדשים של ויתקין וטוליפ ומסמן לבן אחד ושלושה אדומים מקומיים טובים מאד
אבי אפרתי טועם את היינות החדשים של ויתקין וטוליפ ומסמן לבן אחד ושלושה אדומים מקומיים טובים מאד
לקראת עונת הגריל, ארז קומרובסקי מחמם את המנגל וצולה כל שידו משגת: דגים עטופים בעלי בננה, נתחי שייטל ואננס וגם לבבות עוף שנכנסים לסלט אביבי
ההמבורגר הביתי של יום העצמאות לא תמיד יוצא כמו במסעדות. עז תלם מסביר לגולשים איך מכינים את הקציצה המנצחת ואיך צולים אותה בדיוק במידה הנכונה
תום פרנץ ממציא מחדש את קערת הסלט, ומבשל סלט חם שמשלב קשת של טעמים: אורז אדום עם ירקות צלויים מקורמלים עטופים ברוטב אסייתי
פרשת רפי כהן מסרבת לדעוך. חברת המיחשוב, אותה האשים רפי כהן, הגישה היום תלונה נגדו בגין איומים והוצאת לשון הרע, לאחר שכל עובדיה עברו בדיקת פוליגרף ונמצאו דוברי אמת
מסעדת "נומה" הדנית זכתה אתמול שוב בתואר המסעדה הטובה בעולם. ריטה גולשטיין, כתבת וואלה! מגלה מה אוכלים במסעדות הנחשבות בעולם ולמה ישראל לא מצליחה להתברג לרשימה. מתוך המהדורה
אתמול התקיימה בבריטניה התחרות השנתית שבוחרת את המסעדה הטובה ביותר בעולם. לאחר שנדחקה בשנה שעברה למקום השני, הצליחה מסעדת נומה הדנית לשוב לפיסגה
לקראת יום העצמאות מעניק הקצב יניב בר נור מקצביית המיט מרקט בת"א טיפים לטיפול בבשר על האש. אז איזה נתחים יש בשוק, כיצד מתפעלים את המנגל ואיך מכינים רוסטביף על האש?
הזמר אבי ביטר פותח את מסעדת קבביטר מחדש בתל אביב. בתפריט יוגשו קבב ולחמעג'ון לצד הצהרה של ביטר כי המסעדה תשלב בין שתי אהבותיו: אוכל ומוזיקה
מתחם גן החשמל בתל אביב נחשב לאזור טרנדי מבוקש, ונמצא בהתחדשות מתמדת. הצצה לבתי האוכל והמסעדות החדשים שנפתחו בו לאחרונה
בישראל, צריכת כנפי העוף לנפש היא מהגבוהות בעולם והן מככבות גם על המנגל. דניאל שליט, שף מסעדת דיקסי בת"א, מלמד את כל הטריקים לכנפיים עסיסיות ונותן מתכון למרינדה מושלמת
קשה לדמיין בלילת פנקייק בריאה שלא תביא לתוצאה דחוסה ומחניקה. רוני קדר הצליחה לפצח את הנוסחה ומגישה מתכון לפנקייק רך ואוורירי מקמח מלא ושיבולת שועל, שגם הילדים יאהבו לנשנש
במקום להכין עוד מנת ספגטי, למה שלא תכינו מהפסטה במזווה לביבות קרנצ'יות עם זוקיני וגבינה? אורלי פלאי ממציאה את הפסטה מחדש
מבחר קינוחים חדשים בננה בר בתל אביב, הצעות מפתות לשישי בצהריים ב-wine bar ושוק איכרים חדש באדלה ביסטרו שברמת ישי. מה ואיפה נאכל השבוע?
לשאלה "מה זה מטבח ישראלי?" אין תשובה אחת פשוטה. סרט דוקומנטרי חדש שנערך בימים אלה, ראיין עשרות שפים ומסעדנים בישראל ובעזרתם ניסה לפצח את השאלה הטעונה
איפה שומרים את היין בבית? מה אם אין לנו מרתף יינות? ואיך מאחסנים בקבוק שכבר שתינו ממנו? דייויד גרוניך, מנהל ההדרכה של יקבי כרמל, עונה על כל השאלות
שנייה לפני שקונים חסה לסלטים של יום העצמאות עז תלם עושה סדר בין מאות זנים שונים, שנבדלים זה מזה בגודל העלים, הצבע, המרקם והטעם
כדי לחזור לגיזרה ומהר, מציעה לכם השפית שלי לרון ממשק ברזילי לעבור לשיטת בישול בריאה ונהדרת אידוי. אז למה שלא תתנסו בהכנת לחמניות באו ממולאות, דפי אורז ממולאים וכדורי טופו?
לאחר חרושת השמועות והרמת הגבות, רפי כהן יוצא להגן על שמו הטוב, מבטל את הטענות לגבי פיטורי הצוות ונערך לפתוח את רפאל ב-1 במאי. העובדים מצדם מתארגנים לתביעה
לרגל השרב הראשון מגיע מדור האוכל העולמי לדרום אמריקה ומרענן את ליסט הנשנושים הצפוי לאורחים עם מאכלים אקזוטיים כמו שורש יוקה מטוגן וארטישוק ממולא ברוטב יין
טאוני, סקאפין וקרייגל, אלה רק חלק מהקינוחים שמנסים להתחרות בקרונאט ולייצר באזז. אז למה בכלל לעמוד שעות בתור בשביל לאכול מאפה, מתי זה יתפוס בישראל ומי הם היורשים הפוטנציאליים לקרונאט?
מה שהחל כמחסן של מסעדת פופינה בנווה צדק, הפך לאחרונה לחנות יין ובר המציע לצד השתייה גבינות ונקניקים. השוס: יינות נדירים במחירים זולים
השבוע נפתח בתל אביב טאפאס איטלקי חדש, המציע מנות קטנות ואיכותיות מארץ המגף. על המטבח מנצח השף המוערך מיכאל גרטופסקי
מירב שיינר -דנצ'נקו שמחה לחזור לשיגרה אחרי כל המצות, ומציעה לכם לחזור לדיאטה מבלי לוותר על התענוג שבעוגה: עוגת ירקות בחושה, לחה ואוורירית משובצת באגוזים
על הנייר, מסעדת סמילנסקי בבאר שבע היא קלישאת אוכל אווירה. אבל כשיושבים שם, מגלים שהשלם גדול מסך חלקיו, רמת הביצוע נאותה והמחירים הרבה יותר זולים מהמקבילות התל אביביות
תכירו את נגילה - מסעדה כשרה חדשה שנפתחה בפאתי שוק מחנה יהודה ומגישה אוכל ביסטרו בסגנון ים תיכוני
עלי התרד הירוקים והרעננים יתנו טוויסט כמעט לכל מנה. השף עמוס שיאון מהלנה בנמל מכין סלט תרד עם שומר, מרק תרד ובורקס ביתי ממולא בתרד וגבינה
אחרי החגים קשה לחשוב על אוכל ואם כבר רעבים, מתחשקת ארוחה קלה ככל האפשר. השף יואב בלימן מתקתק ארוחה מהירה עם דג עדין ומיקס אורז צבעוני עם הפתעות
שריפה שפרצה הלילה פגעה קשות במסעדת פיר 23 בנמל תל אביב וגרמה לנזק של מיליונים. הבעלים בן מחרובסקי: "זה זמן קשה וכואב"
הבעלים והשף של המסעדה, רפי כהן, טוען כי הסיבה לסגירת המסעדה היא "הונאת ענק" אך טרם הוגשה תלונה במשטרה. לעובדי המסעדה יש גרסה אחרת. מה באמת עומד מאחורי סגירת המוסד הקולינרי? מתוך המהדורה
עד החורף הבא, ניצמד חזק לקערת הסלט ורצוי להיערך לכך בהתאם. אז איך מכינים רוטב מושלם? למה החסה תמיד נובלת לנו בסלט? מאמן המטבח עונה לשאלות הגולשים
מי לא מכיר את המחזה הבא: מיד אחרי פסח מתמלא המזווה בקופסאות מצה חצי ריקות. מיקי שמו מציע להשתמש בשאריות המצה כדי להכין מאפים אלגנטיים במיוחד
שיחה מקרית עם פקח חניה הובילה את המונה לביתן האוכל, שם מוגשת ארוחה מלאה במחיר ללא תחרות - מנה משביעה הכוללת עיקרית בשרית, תוספת, סלט ולחמניה ב-20 שקלים
בסוף השבוע האחרון נסגרה מסעדת רפאל של השף רפי כהן בת"א עד האחד במאי. לדברי כהן הדבר אירע בשל הונאה כספית ומאידך העובדים גורסים כי הסגירה נובעת מגל פיטורים שהביא למצוקת כוח אדם
לא חייבים להיות מאמא מרוקאית כדי לארח את חגיגות המימונה. אורלי פלאי-ברונשטיין מכינה חטיף קריספי לחג המתוקים המשלב מרשמלו ופצפוצי אורז
מיד אחרי חג הפסח חוגגים הנוצרים את חג הפסחא. שף ניזאר ג'יראסי ממסעדת "דנטה" בנצרת מלמד להכין שלושה מתכונים מסורתיים- צוואר כבש, שוק טלה ומעמולים
קוקלאות מבשר טחון וקמח מצה, מרק פול עדין ותבשיל שכבות צמחוני עם חצילים ועגבניות - השפים אור ברי ורועי ענתבי ממסעדת ברטי בת"א מגישים: ארוחת חג בסגנון סורי
תמו הרעיונות לבישולים? ארוחת החג השני מהווה הזדמנות נהדרת לבשל מנות דגים מהמטבח הרוסי שמציתות את הדמיון - בשר דג עדין ביין וחמאה ודגיגים מטוגנים וקריספיים
הגיע הזמן הזה בשנה שבו מתיידדים עם קמחים כשרים לחג. ערן שוורצברד מלמד אתכם להכין קינוחים משגעים עם קמח שקדים, שיגרמו לכם לשכוח את קמח החיטה
בישול עם מצה לא חייב להתחיל ולהסתיים במצה עם שוקולד. למה שלא תכינו מצברייט-פיצה עם הרבה זעתר של אייל שני, כנאפה של מצות וחרוסת, או לזניית מצות?
חשבתם שרק בתל אביב מחכים הרבה זמן למסעדה? טעות בידכם. גם בראשון לציון, עכו, ואפילו באילת יש מקומות שבהם שורפים קלוריות בעמידה לפני שמגיעים לשולחן הנכסף
פסח הוא רק תירוץ להשתעשע עם מרציפן ועם שוקולד כאחת, לשים את הדיאטה עמוק במגירה וליהנות מחוויה מתוקה. מירב שיינר מתענגת על ממתקי חג נפלאים שיאפשרו לכם להרגיש שוקולטיירים ליום אחד
אקוסטיקה בעייתית ומחירי היין לא פגמו בבביקור בז'אז'ו החדש בשרונה בר-מסעדה נוטף סקס אפיל שנמצא בדרך להיות מקדש יין מקומי, מלווה באוכל ראוי במיוחד
לא פחות מחמישה עסקים שונים נמצאים בשני מבנים במתחם שרונה בת"א, המכונים ליטל איטלי. השף יוגב ירוס שמנצח על הפרויקט המורכב מסביר איך עושים את זה
למצוא מסעדה כשרה וטובה בתל אביב זה לא דבר של מה בכך. לימי פסח המבוקשים וגם לאחריהם, בחרנו עבורכם 10 אופציות כשרות שמספקות את הסחורה
לימי חול המועד מכין תום פרנץ קציצות אורז צמחוניות מקמח מצה, המוגשות עם מטבל יוגורט עדין או טחינה ירוקה. שדרוג מעולה לבראנץ' משפחתי לא מחייב או כנשנוש לילדים
כמדי שנה מציעות המסעדות ברחבי הארץ אופציות כשרות במהלך חול המועד, עם עסקיות משתלמות ומנות ספיישל לפסח