2 כריות אוויר: מתכון למקרון שוקולד
מיקי שמו מכין את עצמו לסילבסטר ואופה מקרון שוקולד מלכותי שאפשר להפיק בקלות. רק צריך להיצמד להוראות
מיקי שמו מכין את עצמו לסילבסטר ואופה מקרון שוקולד מלכותי שאפשר להפיק בקלות. רק צריך להיצמד להוראות
מחויבים לסילבסטר יצאנו לחפש את ההתמכרות החביבה עלינו, עם נתזים של אלכוהול ומזמוזים של קפה. שבעה מתכונים של משקאות קפה אלכוהוליים
הילה אלפרט מוותרת על גבר בחצות, ובמקומו, מתאהבת מחדש באוכל, מנשקת ועושה איתו אהבה. הפקת מתכונים לסילבסטר
מחפשים את המתכונים שהצטלמו בהפקת האוכל עם הילה אלפרט? הכנסו והכינו את המתכונים של שף ישי אטיאס, מוינו סוקה
אבי אפרתי אוכל את אחת המנות הגרועת שלו השנה במסעדת אדמה בזיכרון יעקב, ומבין שקשה לאכול טוב מחוץ לתל אביב
הזמר הים תיכוני בעל הגינונים המטרוסקסואלים מפגין זהירות בכל הקשור לצריכת קפה, סוכר ועוגיות לצד הקפה
היינות החדשים מסדרת רזרב של ברקן לא רעים, אבל לא מצליחים להתרומם מעל השגרתיות. אבי אפרתי לוגם בנאליות
רואי גרשון מרגיש שהגשם בפתח, ומכין עוגיות שוקולד צ'יפס וחמוציות מושלמות לטבילה בתה
גולשת וואלה! אוכל, חנה כהנא מכניסה אותנו אליה הביתה כדי ללמד אתכם שלב אחרי שלב איך מכינים קוסקוס אמיתי
כמו בבית קפה אקראי, גם הלקוחות של הקוראות בקפה נחלקים לעוברי אורח וקבועים. יותם קניספל שמע איך הופכים ללקוח קבוע גם בתחום אזוטרי כמו קריאה בקפה (חלק ראשון)
אחרי ארוחה גדולה בסילבסטר, אל תתפתו לקינוח כבד ומסובך. לכו על מרציפן מי ורדים תוצרת בית ולא תתחרטו
אם הייתם יכולים לבחור שף אחד שיבשל לכם, מי זה היה? ביטון, רושפלד, כהן, שני או אדוני. הכנסו ובחרו את שף השנה שלכם
קחו חצי שעה על השעון, ויש לכם מרק שעועית תימני. אורלי פלאי-ברונשטיין נותנת קיצורי דרך למאכל החמים של החורף
במסגרת תערוכה שיעלה בית הספר הריאלי בחיפה אודות עבודתו של המשורר נתן אלתרמן, ישוחזר קפה כסית המיתולוגי. קפה ומאפה כבר בפנים
הן כולן מוצלחות, עובדות כבר תקופה ומיוחדות כל אחת בתחומה. כנסו ובחרו מהי מסעדת השנה שלכם
כמו כל הדברים הטובים, המיסו יוצר לראשונה בסין, אבל רק היום מחליט אורן גולדפינגר להכין מרק מיסו כדי לעזור לחיזוק הגוף
אבשלום מנייביץ גילה נוהג קולומביאני של שתיית קפה עם גבינה וזוכה ב-100 שקלים למימוש ברשת Elite coffee
בזמן שהחורף שוקל את צעדיו בהיסוס, רשת לאביט סדרה גבות, לפפה צעיף, העמידה סירים והשיקה תפריט חורפי - בריא
לפעמים גם לעוגות הבחושות והפשוטות צריך מתכון טוב. מיקי שמו מכין עוגת בננות ואגוזים עם הבננות שעוד רגע נרקבות בבית
בראנץ' איטלקי מתחיל באנטיפסטי. ברנע שלס ממסעדת UNO נותן מתכונים לירקות שמתאימים לתחילתה של כל ארוחה
אבי אפרתי בוכה על יפו המוחמצת, אבל מגלה את קלמטה - טברנה בסיסית בלוקיישן אלוהי, עם אוכל טעון שיפור ומלא פוטנציאל
הסטייליסטית והזוכה בעונה הראשונה של היפה והחנון, שחתומה על המילון העברי הכי אלטרנטיבי לוקחת את הקפה עם שמנת וקרואסון. תקנאו
אבי אפרתי לוגם 11 מבעבעים שיתאימו לכם גם לערב מושקע עם שמפניה יוקרתית או למסיבת קאוות זולה במיוחד
אף על פי חשדנות עקבית כלפי הצפון הישן, מוצא ערן אבן את עצמו מתמסר ללחמניות קשקבל בקפה מיכל, ולפרץ של רוחניקיות זמנית
מזמן הפסקנו לשתות פנטזיה. אבל כדי לא לקרוא לכל יין מבעבע שמפניה קראנו לאנשי אלכוהול מוסמכים לעשות סדר בבועות
טראפלס לצד השמפניה ובריוש לבוקר לספוג את האלכוהול. הקונדיטור לירן גרודה מכין שני קינוחי סילבסטר מגבינת כבשים
עומר מילר מרגיע את הטיגונים שהיו בחנוכה ומכין קציצות בשר מאודות כדי לשמור על הגזרה כמו האסייתים
עד שהסילבסטר נופל על יום שישי, כדאי לכם לנצל אותו, להרים טלפון ולהזמין מקום לארוחת באחת מעשרות המסעדות
בסילבסטר הקרוב משקיעים בארוחה מושקעת ומדוקדקת. השף ירון שנבל נותן שני מתכונים למנות עיקריות מגרות
בקדחתנות על פומפיה או ברגע במעבד מזון. אורלי פלאי-ברונשטיין מכינה מרק מירקות שורש מגורדים בפחות משעה
במתחם שוק הכרמל המתרחב נפתחה בשבוע שעבר מסעדת בראנצ'ים שמיועדת לבטלנים שקמים מאוחר
לאורן גולדפינגר נשבר מאפיה מסורתית, אז הוא ירד לים, חיפש חלוקי נחל (ולא מצא, אז קנה) והחליט לאפות עליהם פוקצ'ה
אורי שניאור צילם חנות לאביזרי קפה ביפן וזוכה ב-100 שקלים למימוש ברשת Elite coffee
קוביה אחת, ואולי עוד אחת. ואחת אחרונה קטנה. מיקי שמו זונח את המתוק המסורתי לשבת ומכין עוגיות מוצרלה ממכרות
איטלקיה חמימה וקריספית, בת למשפחת בצקים גאה, וסופגת בשמחה רוזמרין, מוצרלה עגבניות ושאר ירקות. חודש של פוקצ'ות ברשת קפה לנדוור
קולקציית כלי המטבח של כוהנת הלייף סטייל האמריקאית מרתה סטיוארט מגיעה לארץ. התרוודים הישראלים מתקפלים מהתרגשות
אחרי פתיחה מבטיחה, חזר אבי אפרתי לנווה צדק-מקום של בשר רק כדי לגלות סטייק בינוני מינוס. וגם אותו הוא לא סיים
עוד חבר במועדון של התבורי'ס, שמוכיח לא רק כישרון שירה וחיבה לקפה שחור וחזק, אלא גם אנרגיות חיוביות כמו של אבא
יינות כרם יחיד של יקבי רמת הגולן אמנם יקרים אבל לגמרי מצדיקים את המחיר. אבי אפרתי חוגג מעונג
כל הפנטזיות של לימור תירוש על ירקות שורש טריים ופירות הדר ריחניים התנפצו בשוק. ומתוך האכזבה הגיעו הפטריות לתוך סלט פשוט
גם מסורת ארוכת שנים כמו קריאה בקפה, לא חסינה בפני רוחות חדשות. אחרי שעות חקירה ארוכות בין קוראות בקפה, יותם קניספל מצא את הקריאה בשוקו
בואו של החורף הכניס אותנו למוד של תפוזים סחוטים וריח הדרים. הנה מתכונים לשתי עוגות וקינוח אחד בניחוח הכתום
החורף שהגיע הוציא אותנו לדגום שני סירים חדשים שיצאו החודש לשוק. נאופלם הבריק, וזה של אלגת התייבש אחריו