לה פדלה: מסעדה חדשה במקום קפה מזרחי
במקומו של קפה מזרחי המפורסם נפתחה השבוע מסעדה חדשה, לה פדלה, בלב לבו של שוק מחנה יהודה בירושלים. אז מה אוכלים שם?
במקומו של קפה מזרחי המפורסם נפתחה השבוע מסעדה חדשה, לה פדלה, בלב לבו של שוק מחנה יהודה בירושלים. אז מה אוכלים שם?
המונה טועם מגיע לכפר יונה, לא רחוק מאיפה ששירת בצבא ומגלה לשמחתו הרבה שיש סוף סוף אופציה קולינרית באזור. הוא מתענג על עוף בקארי בתוך ג'בטה, אבל החצילים הם אלו שגונבים את ההצגה
השף ניר צוק מגיע לאגודה למען החייל בבאר שבע. שם הוא מבשל למתנדבת בשם ציפורה חלפון המכונה גם "הסנטה קלאוס של ב"ש" ארוחה מפנקת של כדורי בשר ישראלי ברוטב עגבניות ופרוסת שפיץ צ'אך צרובות
היכן ומתי החלו לאכול לראשונה חמאת בוטנים? מה הקשר לנשיאי ארצות הברית ומה יקרה אם תמרחו אותה על ספת עור? כמה עובדות מדהימות לכבוד "יום חמאת בוטנים"
במבשלת בירה במשמר איילון נפתחה לאחרונה מסעדת ברביקיו של בשרים מעושנים, המקיימת מספר ימים בשבוע ארוחות בשר מושחתות של נתחים ארגנטינאים וצלעות כבש אוסטרליות. תחנת חובה לקרניבורים
אולי לא רבים מכירים את השם אסף שטרן, אבל בטח יצא לכם לאכול את האוכל שלו במזללה ובכתית. כעת, הוא מדרים לגדרה שם הוא פתח השבוע מסעדת שף חדשה עם הרבה השראה מאיטליה
במסעדה הבוכרית של חנן מרגילן המבקר מצא את עצמו מופתע הן מרמת האוכל והן מהחיוך של סוף הארוחה. כאן מגישים אוכל פשוט, זול וטוב, בלי התחכמויות ובלבולי מוח
המטבח הטורקי המזוהה כל כך עם בשר לא פראייר גם בגזרה הצמחונית. השפים מולי מגריסו ואריק דרחני ממסעדת אונזה היפואית מטגנים קובה במילוי תרד וגבינת קשקבל ומשתפים במתכון לסחוג עלי גפן שחובה לאכול לצידן
בית המשפט המחוזי בת"א אישר היום תביעה ייצוגית נגד מסעדת צפרה של השף אבי קונפורטי, כיוון שהגישה ללקוחות בשר חזיר והציגה אותו כבשר עגל. התביעה דורשת פיצוי ללקוחות שאכלו במסעדה בשבע השנים האחרונות. אבי קונפורטי מגיב
נתח הצ'אך אינו מאוד מוכר וחבל. הוא עשיר בטעמים ואינו יקר. השף ניר צוק פורס אותו לפרוסות דקות, צורב ומגיש עם בצלים מוחמצים
השבוע זה קורה: יונתן רושפלד פותח את מסעדת מיסטר קומאר ההודית במקומה של הרברט סמואל וסוגר מעגל. בהמשך, הוא מבטיח, המסעדה צפויה לעבור שינויים מרחיקי לכת
סניף חדש למסעדת נאם התאילנדית, תערוכת סומלייה, פסטיבל טעמים בעמקים חוזר, קינוחים חדשים ברשת בייקרי ותוספות חינם על ההמבורגר של אגאדיר - האוצרות הכי טעימים של השבוע
קציצות הבולט הן מהמנות הכי מפורסמות במטבח הטוניסאי. הבשלנית נורית עמנו מלמדת להכין את הגרסה שלה למפרום, כשאת הבשר עוטפים סרטים דקים של תפוחי אדמה
במהלך שנות ה-90 העליזות, בבוורלי הילס 90210 הייתה הדבר הכי לוהט על מסך הטלוויזיה ודונה מרטין וואלרי מלון בוודאי לא שיערו שיסיימו את הקריירה הנוצצת כדודות טרחניות בתכניות בישול. את תגובתה של ברנדה לא ניתן היה להשיג
בלי להפעיל את התנור או להתאמץ יותר מדי מגישה לכם רות אופק קינוח מושלם לאירוח, פיקניק יומולדת או סתם כפינוק - כדורי שוקולד באונטי על מקל
כשרמת הביצוע במסעדות כל כך הפכפכה, נעים לשוב למקום סולידי ויציב שמצליח להפוך אפילו מנות שגרתיות כמו עוף או טונה צרובה למעדן. אבי אפרתי חוזר למסעדת פאסטל בתל אביב
אבי ביטון חזר מביקור במסעדת בית תאילנדי חמוש בהשראה ורוקח מתכון למרק טום יאם מלא טעמים שדורש מינימום עבודה
אין להן אולי כוכבי מישלן אבל תאמינו לנו שאתם רוצים לאכול בהן. המסעדות ברשימה הזאת נמצאות במקומות הכי מטורפים שיכולים להיות, עם נוף בלתי נשכח, שהופך את האוכל למשני
M25 בשוק הכרמל היא לא פחות מחגיגה לחיך ולכיס של חובבי הבשר. פורום ארוחות הצהריים מגיע למקום שבו הסלוגן "מסעדת שוק מחומרי הגלם הטריים ביותר" הוא לא קלישאה, אלא אמת לאמיתה
פוקאצ'ה ביתית וריחנית עם הפתעות ועשבי תיבול טריים משדרגת כל ארוחה. ארז קומרובסקי מארח בביתו שבמתת את עמית ברנע ממאפיית שלום עלחם בחולתה והשניים אופים ביחד מאפה נהדר
השבוע טועם אבי אפרתי יינות מיקב הבוטיק סלוקיה שבקצרין, שני לבנים ושלושה אדומים, בעלי סגנונות שונים, מתקין ובנאלי ועד מפתיע ורב קסם. יש יינות מוצלחים בסלוקיה, צריך רק לדעת על איזה מהם לשים יד
השווארמה, מהמאכלים האהובים ביותר בישראל מופיע בגרסה חדשה: תכירו את רשת שווארמקס שמציעה מנות שווארמה עם טוויסט בריא ומבטיחה מחירים עממיים. מחר יפתח רשמית הסניף הראשון שלה בתל אביב
אנחנו כבר לא מסתפקים בפילה ובאנטרקוט וחשוב לנו לדעת מאיפה מגיע הבשר שלנו לצלחת. הקצבים מספרים על ההתקדמות הקולינרית שעשו חובבי הבשר הישראלים בשנים האחרונות
שווה לסטות לכמה דקות מכביש ואדי עארה בשביל בוריקה במילוי ביצה ותפוחי אדמה שנכנסים עם שפע סלטים לתוך פיתה. בשביל כל היופי הזה נפרד המונה מ-15 שקלים בלבד
הדיי עפאים בחר להנציח את אהבתו לערבה בספר חדש, ואנחנו זכינו בשני מתכונים ביתיים ומעוררי השראה: בניצה תרד בלקנית עם לימונים ופסטה בחמאת לימון וחלמון
הרשת בהיסטריה לאור פרסום תמונה שחושפת מה באמת נמצא בתוך צנצנת הנוטלה האהובה עליכם. אם אתם רוצים להמשיך לאכול נוטלה בהנאה - אולי כדאי שלא תמשיכו לקרוא
מכל סוגי המרקים, זה חביב במיוחד על הילדים. אורלי פלאי מבשלת מרק עגבניות פשוט וקל להכנה עם תוספת מפנקת של פתיתים. לצד טוסט גבינה צהובה הוא הופך בקלות לארוחת ערב מושקעת ומשביעה
מסעדת מינאטו, היפנית הכשרה בהרצליה, מצליחה לתעתע באריאל פלקסין כאשר היא לא צולחת את מבחן המיסו אבל מבריקה במנות העיקריות, המסקנה שלו: אם אתם רוצים להנות גם מהראשונות, עדיף לבוא בערב
במסעדת אונזה חוזרים למקורות הטורקיים ומכינים חציל קלוי ביוגורט ולצדו סימיט - אותו בייגל טורקי חם עתיר שומשום שאפשר למצוא בכל פינת רחוב באיסטנבול
מאותגרי מטבח אבל רוצים לפרגן לבן הזוג בוולנטיינס? הקונדיטורית נעמה שטייר מעניקה מתכונים לקינוחי שוקולד קלים ומהירים שיצליחו גם למי שלא חזק בבישול ואפייה
יום האהבה שחל היום מצוין במסעדות שחוגגות מצפון ועד דרום עם בלונים ופרחים, רק אל תשכחו להזמין מקום מראש
בר הקוקטיילים הטבעוני הראשון יצא לדרך, אסף גרניט מגיע לבשל עם חמודי בחיפה, ערב מחווה חד פעמי למטבח של רמה ביפו-תל אביב של חיים כהן ועוד המון ארועי אוכל ברחבי הארץ. פותחים שבוע לוהט במיוחד
לא הצלחנו להשאר אדישים ללהיט הרשת ומיהרנו לנסות בעצמנו כדי לספר לכם - כך תכינו ביצי אוריאו, המתכון הכי קל, מהיר ופוטוגני שהכנתם אי פעם
במקום עוד ולנטיינס של פרחים ומתנות אופה טליה רסנר מנולה אמריקן בייקרי עוגיות חתונה מקסיקניות - מתכון למחווה רומנטית קטנה, ממזרית ומתוקה, מצופה באבקת סוכר
אחד מעמודי התווך של המטבח הטוניסאי הוא מרק צבעוני המוגש עם קוסקוס. נורית עמנו, בשלנית טוניסאית מיומנת, מגישה מתכון מושלם וגם גרסה טבעונית. פרויקט הסירים של אמא בחודש טוניס
איך תדעו אם אפשר לאכול את מה שיש במקרר או שהגיע הזמן לזרוק לפח? הנה מדריך מפורט עם פרקי הזמן בהם כל מוצר נשאר טרי ובריא באחסון במקרר
רות אופק נהנית להטמין בבראוניז שלה הפתעות מתוקות ומלוחות, שגורמות לכל ביס לצאת שונה, טעים ומפתיע, בשלל מרקמים שונים
בית קפה שכונתי שמכיל גם מנות שף מושקעות, אוכל ביתי טוניסאי ומרוקאי ומעדנייה עם היצע מגוון - הצצה אל קפה אל נור שנפתח היום לקהל הרחב בתל אביב
הבאזז סביב מזללת קרייב האמריקאית בירושלים היה גדול. ביקור במקום הכשר מגלה שמגישים כאן בכלל מישמש מבולגן של אוכל מקסיקני בתיבול אסיאתי
יונתן רושפלד חזר השבוע לכותרות כשהודיע שהוא כן יכנס לחלל של הרברט סמואל ויפתח שם מקום בשם מיסטר קומאר, אחרי שחזר בו מכוונתו המקורית. מבולבלים? סידרנו לכם את מעלליו של השף המפורסם בשנים האחרונות על גבי ציר זמן
עיצוב כפרי, מחירים משתלמים ותפריט שפונה למכנה המשותף הרחב - על הנייר מדובר במסעדה עם פוטנציאל. בפועל, אוכל בינוני ומטה הוגש ברוברטה וינצ'י, האיטלקית החדשה בפרדס חנה
בתוך שפע המסעדות של נמל תל אביב מסתתרת מסעדה קטנה, ביתית ומקורית. אבי ביטון מבקר במסעדת יהלומה בנמל ומכין בהשראתה ריזוטו סלק שהופך את החיים לוורודים יותר
אבי אפרתי בוחן שבעה יינות מיקב פלנטה שבסיציליה, החל מיינות מסורתיים, דרך מודרנים וכאלו שעושים שילוב טוב בין ישן לחדש. יותר משווה לשים ליקב הזה, שמביא טעמים וניחוחות מסוג שפחות רגילים ללגום כאן
מתכון כזה לפיצה עוד לא ראיתם, שבו כל סדר הפעולות מתהפך. ארז קומרובסקי מארח את הקונדיטור יוסי הייב מקפה קוקייה והשניים מכינים פיצה עם קרם ארטישוק ירושלמי
איזו חמאה מומלצת להכנת קינוחים עם שוקולד, מה יהפוך את עוגות השמרים שלכם לעשירות יותר ולמה חמאה למריחה רכה יותר? כל התשובות בפנים
כמו פטריות אחרי הגשם, ההמבורגרים המושקעים משתלטים על כל פינה בחיינו ודוחקים הצדה את הרשתות הגדולות והוותיקות - קבלו 8 המבורגריות מהדור החדש שחייבים לאכול בהן
שוק האוכל החדש בפינת הרחובות רוטשילד אלנבי נפתח להרצה הבוקר בלב לבה של תל אביב. הצצה ראשונה לשוק הכי מסקרן של 2017 שמציע מיקום מנצח ושלל דוכנים
בנחלת יצחק בתל אביב מוצא המונה מקום כלבבו: תחנת האוכל מגישה מנות בטווח שבין 5- ל-25 שקלים ומאפשרת לאכול מנה בשרית טעימה ומשביעה עם תוספות שמוכיחה שוב - דופקים אותנו במחירים
תנועת הנוער כנפיים של קרמבו, היא התנועה היחידה בעולם לילדים עם מוגבליות. השף ניר צוק מבקר בקומונה ומכין למדריכים תבשיל צ'ילי קון קרנה עם שעועית מש וקרפצ'יו שייטל מבשר טרי שייתנו להם כוח להמשיך לעוף
השף ניר צוק מכין קרפצ'יו מנתח שייטל ומסביר על מה צריך להקפיד בהכנתו.מנה מרשימה שלא דורשת כמעט עבודה, רק חומר גלם איכותי וטרי