ארכיון כל הכתבות - נובמבר 2013
מסע עולמי: אוכל רחוב הודי
טור האוכל העולמי קופץ להודו, לתבשיליו של השף נועם קורן. ברוח חנוכה הוא מכין שתי מנות אוכל רחוב מטוגנות: סמוסה במילוי ירקות ופאקורה ירקות בבלילת חומוס
חנוכה: בוריק מרשים של חג
אורחים לא צפויים להדלקת נרות בדלת? השף גיא פרץ מגיש פתרון מהיר וקל: בוריק - כיסון קריספי בשלל מילויים משודרגים שניתן להכנה תוך דקות
רפרפת: מיהו השף הישראלי הכי עשיר בעולם?
טבלת שיאני השכר בקרב השפים בעולם מגלה גם קונדיטור ישראלי, איך וידיאו עם קרפלעך הופך ללהיט ויראלי, ואיפה נמצא ההמבורגר הכי מושחת בארץ? דברים שאהבנו השבוע
לאזן את הטיגון: סלטים בריאים לחנוכה
קשה לתפקד במשך שבוע שלם אך ורק על בסיס סופגניות ולביבות. שי טנא מביסטרו הכובשים מכין בריחה מהטיגונים - סלטים בריאים לאורחים שיאזנו את הצרבת
רויאל שף: קובה טומי
במעוז הקובות העיראקיות המפורסם של דוד חביב מכינות בנותיו, מרב בן שושן ושני ירושלמי, קובה טומי עיראקית שתחמם לכם את הבטן בימי החורף
הסופגניה המושלמת: מתכון לסופגניה של דודו אוטמזגין
בטעימות של וואלה! אוכל זכתה הסופגניה של דודו אוטמזגין כאחת מחמשת הטובות ביותר. כך תכינו את הסופגניה המושלמת והמרשימה שלו בבית, שלב אחר שלב
לובי: הבנאליות נותנת את הטון
בר המסעדה החדש לובי נפתח לאחרונה עם השף הנכון, עיצוב מדוגם ומנות מושקעות אבל בפועל מצא אבי אפרתי אוכל מזגזג, בנאלי ומפוקשש ומטבח שרחוק מלהיות מגובש ובשל
רויאל שף: השווארמה של בינו
הדוקטור הכי מפורסם בתחום האוכל מעניק את המתכון הסודי של השווארמה המדוברת ביפו.
החדשים של טפרברג, אדיר וצ'ילאג
טעימת השבוע ממחישה בבירור את ההבדל הסגנוני בין טעימות יינות עולם ישן לחדש. אבי אפרתי לוגם את החדשים של יקב צ'ילאג, אדיר וטפרברג
RTVi part 3 - 08.11.2013
RTVi part 2 - 08.11.2013
ארוחה משפחתית: סופגניות ללא התפחה
בניגוד לדימוי הבעייתי שלה, סופגניה לא מחייבת עבודה קשה אמיר קרונברג מנפץ את המיתוסים ומכין סופגניות רוויון קלות ומהירות כמו של סבתא
חנוכה 2013: אירועי החג במסעדות
חלוקת סופגניות במסעדות ערמונים, פסטיבל עראק באוליב ליף, פסטיבל פנקייקס בבנדיקט, ועוד שפע סופגניות ולטקעס - אירועי חנוכה במסעדות ברחבי הארץ
רויאל שף: קישואים ממולאים
במעוז הקובות העיראקיות המפורסם של דוד חביב מכינות בנותיו, מרב בן שושן ושני ירושלמי, קוסה מחשי. קישואים ממולאים בבשר
זהב.רו, אמיר קרונברג, קציצות ברוטבA
בלי טיגון: סופגניות אפויות מבצק בריוש
גם אם אתם לא מעריצים גדולים של שמן - לא חייבים לוותר על הסופגניות. הקונדיטור ירון שנלר ממאפיית הברד סטורי אופה סופגניות מפנקות מבצק בריוש חמאתי
המונה טועם: עונג צרוף בבורקס יוון
בכל פעם שהמונית מגיעה לאזור יהוד, ברור שזה יגמר בבורקס המושלם עלי אדמות. בורקס יוון הוא תענוג לא זול, אבל שווה לשלם עבור אושר צרוף של טעמים בפילאס קטנטן ומענג
סיור טעימות בבאר שבע
מזללה הודית חלבית, מסעדה אסייתית פופולרית וגלידרייה ותיקה. הכירו את הפינות הנסתרות של בירת הנגב
בשיתוף סוגת, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
איך לטגן? תפוחי אדמה
במקום לביבות, מכינה אורלי פלאי ברונשטיין לחנוכה את הצ'יפס הפריכים והממכרים של מסעדת זכאים. הנשנוש המושלם הזה דורש רק תפוחי אדמה, שמן ומלח
ארצ'י: ביסטרו כפרי חדש בביתן אהרון
ביסטרו חדש בשם ארצ'י נפתח בשבוע שעבר בביתן אהרון ומציע מנות גורמה שיחסכו נסיעה לתל אביב: על הפרק סביצ'ה, אנטריקוט וצלעות טלה
פותחים שבוע: אכול כפי יכולתך ברשת רק בשר
תפריט של אכול כפי יכולתך ברשת רק בשר, תפריט טבעוני חדש במסעדת לבן בסינמטק ירושלים ותפריט חג ההודיה במסעדת קרורדיליה. מה ואיפה נאכל השבוע?
טירוף חנוכה: 5 מיליון סופגניות בדרך אליכם
5 מיליון סופגניות, 50 טון בצק ושיאנית ארצית אחת בזלילת סופגניות. רגע לפני החג ביקרנו במפעל של בונז'ור כדי לצפות בטירוף חנוכה מקרוב
זהב.רו, אמיר קרונברג, אוסובוקו ירקות
מסע עולמי: בצקים מהמטבח המרוקאי
בביקור האחרון של טור האוכל העולמי במרוקו, מכינה אוסי לנקרי פיתות מנחמות בעבודת יד ומתוקים מרוקאיים מטוגנים במיוחד לחנוכה: ספינג' ושבקייה
רפרפת: אפליקציית חומוס חדשה
אפליקציה חדשה שכל כולה סביב חומוסיות, מסעדה פיקטיבית שמגישה לחם ללא קרום לילדים ושודד שנתפס בגלל שאכל פאי. דברים שאהבנו השבוע
התמונה הכי מפתה: איך מצלמים אוכל?
מאז המצאת האייפון והפייסבוק צילום האוכל הפך לחלק בלתי נפרד מכל ארוחה - טיפים משפים, צלמי אוכל וצלמים חובבים לאיך עושים את זה נכון, אסתטי ומפתה
קרונאט של חנוכה
למי שרוצה לגוון, מציע אלירן דפני ממאפיית מובינג בייקרי, להכין קרונאט - בצק קרואסון מטוגן מפוצץ בשחיתות. ויש גם גירסה לעצלנים
בנדיקט: הגיע הזמן לבדק בית
התורים הארוכים ברחוב רוטשילד הביאו את אבי אפרתי לביקור בבנדיקט. סעודה במקום חשפה נפילה בבקרת האיכות השוטפת - אוכל בנאלי וגס שרחוק מלספק את הסחורה
זהב.רו, אמיר קרונברג, אוסובוקו ירקות
מאחורי הקלעים: מאסטר שף פלסטין
הוא למד אצל השפים המהשורה הראשונה בעולם, בישל לפרס ולמלך חוסיין, וכיכב במאסטר שף הפלסטיני. אז איך זה שהשף ג'וני גוריק לא מצליח לפרוץ בסצינה הקולינרית המקומית?
אותה גברת בשינוי אדרת: סושי בר בזל נפתח מחדש
מוסד הסושי הנחשב סגר את דלתותיו לפני כשנה במתחם בזל, רק כדי להפתח שוב מחדש בלוקיישן חדש ברחוב פרישמן בת"א ולעבור מתיחת פנים
חנוכה: הסופגניה הכי טובה לשנת 2013
חברי מערכת וואלה! אוכל זללו סופגניות כאילו אין מחר כדי לבחור את חמש הסופגניות המצטיינות לשנת 2013
מלכת הדרום: הודו הקטנה
קובי רובין מבקר בממלכה ההודית של באר שבע ומחלץ מחנוך סטמקר מתכון למלאי כופתה: קציצות אווריריות מגבינה וסולת ברוטב עגבניות ותבלינים
המונה טועם עסקית: אוכל טריפוליטאי של בית
בשקט בשקט הפכה אור יהודה ליקירת חובבי האוכל הטריפוליטאי. המונית קופצת לעסקית בלחם בית וומקבלת מנה מהבילה וענקית של מפרום וקוסקוס במחיר 35 שקלים
המוסד: מונקה - הקבב המפורסם של יפו
דורות של בולגרים גדלו על הקבב העסיסי של מסעדת מונקה היפואית. למרות שהתפריט השתנה, הקבב המפורסם היה ונותר הלהיט הגדול ביותר
בצעד תימני: מתכון לקובנה מנצחת
בעיר העתיקה בבאר שבע מסתתרת המסעדה התימנית הכי אותנטית בארץ. קובי רובין פגש את נתן כהן מהבית התימני האורגינלי, וקיבל ממנו מתכון לקובנה אסלית
פותחים שבוע: מרקים חורפיים בטייגר לילי
בתאילנדית טייגר לילי מגישים תפריט מרקים חדש ומחמם, ברוף טופ הירושלמית מציעים תפריט גורמה חדש, ובננה בר בנווה צדק מוסיפים מבחר סוגי קרפצ'יו לתפריט. מה נאכל השבוע
זהב.רו, צלי עוף, אמיר קרונברג
כמו של הסבתות: קובה חאלב?ית
בלב שכונת התקווה נמצא מעוז הקובות העיראקיות המפורסם של דוד חביב. בנותיו, מרב שושן ושני ירושלמי, מכינות קובה חאלב?ית אסלית כמו של הדודות העיראקיות
קוקוט שוקולד וקלמנטינה
קינוח מרשים לא חייב לקחת הרבה זמן. הקונדיטורית מירב שיינר דנצ'נקו משתעשעת עם שוקולד וקלמנטינה ואופה קוקוט שוקולד על בצק עלים חמאתי שקל להכין במטבח הביתי
מסע עולמי: קוסקוס ומרק חרירה
השבוע מכינה אוסי לנקרי מנות שמנפצות מיתוסים במטבח המרוקאי: קוסקוס אוורירי אמיתי מהיר הכנה עם מרק ירקות עשיר ומרק חרירה ממכר בלי בשר
רפרפת: טרנד עוגות הגירושין כבר כאן
מסעדה שמושיבה את המכוערים מאחור, מסעדה יפנית שעבדה על הסועדים וטרנד חדש: לכל מי שמאס בעוגות חתונה מומלץ לעבור לטרנד הבא - עוגות הגירושין
מלגו ומלבר: למרות האוכל ולא בזכותו
תיבול אגרסיבי, מוס שוקולד היישר מהסבנטיז, דמי חליצה שערורייתיים ועוד מפגעים קולינריים - אבי אפרתי מבקר במסעדת הדגים הפופולרית מלגו ומלבר
מדרום תפתח הטובה החדשים של יקב מדבר
אבי אפרתי טעם את היינות החדשים של יקב מדבר ומתפעל מגישה ייחודית של יקב שחושב מחוץ לקופסא ומספק יינות מקומיים ראויים מאד
מוורשה לתל אביב: נשף חשק
ארוחה מפוארת שהתקיימה בפולין בשנת 1893 קרמה עור וגידים השבוע בקפה אירופה תחת הטייטל "נשף חשק". הצצה לאירוע שסגר את שבוע האוכל הפולני והצליח לשחזר פיסת היסטוריה
רומן רוסי: הוורניקי המכושפים של בבה יאגה
מריה פיסנץ ממסעדת בבה יאגה מספרת לקובי רובין על המטבח הרוסי ומכינה ורניקי - כיסונים עדינים במילוי דובדבנים ששוחים ברוטב קרמלי
ללא תסביך: סביח מנצח של פלאפל גבאי
קובי רובין ביקר במעוז האוכל הביתי, פלאפל גבאי, ויצא עם המתכון לסביח של שבת בבוקר - פיתה עם חריף, ביצה, חצילים מטוגנים ומרכיב סודי
ארוחה משפחתית: עגבניות ממולאות בפתיתים
מתעצלים לרוקן קישואים ולגלגל עלי גפן? השף אמיר קרונברג מכין מנה מהירה וקלה של עגבניות ממולאות בפתיתים הדורשת מינימום מאמץ ויוצרת מקסימום רושם
לא רק סושי: ארוחה יפנית מושחתת
מה גורם לכל המי ומי מתעשיית האוכל ומשגרירות יפן להתקבץ יחד במסעדת יאקימונו? הצצה לארוחה מפוארת עם חומרי גלם נדירים לרגל שבוע האוכל היפני