

הגל השקט
הגדרת ישובים להתרעה
הגדרת צליל התרעה
נושאים חמים
אוגוסט 2016 - כל הכתבות
- אבי אפרתי לוגם את היינות החדשים של יקב כישור
בטעימה השבוע היינות של יקב כישור, המעניק תעסוקה לבעלי צרכים מיוחדים. עבור חובבי הז'אנר המתון, היינות האדומים שלו שווים רכישה בארגזים
- בקרוב: רשת המבורגרים מושחתים מבית NG
מסעדת הבשרים המוערכת NG שבנווה צדק בת"א, עתידה להשיק בקרוב רשת המבורגרים חדשה בפריסה ארצית שתתבסס על בשר איכותי כחול לבן ברוח המסעדה, ומבטיחים "המבורגרים מדהימים שטרם נראו כמותם בארץ"
- שיעור בבישול - גירסת המסעדה
ברחבי העולם פועלות שלל מסעדות של בתי ספר לבישול. בנובמבר הקרוב תפתח גם בישראל מסעדת פופ אפ כזו, כחלק מבית הספר לבישול דנון בנמל ת"א
- התמכרות מיידית: כיסונים ברגע על המחבת
ביקור במסעדת טוטומה של דליה אלחדף ממאסטר שף עשה לאבי ביטוןן חשק לאמפנדס. בהשראתם הוא מכין כיסונים ברגע על מחבת, העשויים מבצק שק"מ הכי פשוט שיש
- כשאיטליה והמזרח נפגשים לצהריים בשוק
מפגש חד פעמי בוואלה אוכל בין השפים דיויד פרנקל ויובל בן נריה, הוליד מנה מפוצצת בטעמים: פוקאצ'ה טרייה ובתוכה שיפודים מתובלים
- הכנאפה מתוקה
אחד הקינוחים האהובים ביותר הוא ללא ספק הכנאפה. שף עדנאן דאהר ממסעדת מעדל'ה בעכו, מעניק את המתכון שלו לכנאפה חמה ומתוקה שבה הסולת מחליפה את שערות הקדאיף
- נקסט דור: אחות קטנה למסעדת אוזריה
בלבו של שוק לוינסקי נפתח בימים האחרונים אוזריה נקסט דור, שיחליף את הקוק בוק קפה. בתפריט: מנות שכיף לנשנש ליד אלכוהול
- סלט פסטה עם פרחי כרובית צלויים
מנה צבעונית ופרחונית שמשלבת בין שתי אהבות מאוד גדולות- פסטה וכרובית. לחגיגה מצטרפים בצל סגול, צלפים ומיץ לימון וגם טיפ שישדרג את המנה
- דם על הידיים: הפרסומת החדשה של ננוצ'קה מעוררת סערה
מסעדת ננוצ'קה של המסעדנית ננה שרייר משיקה פרסומת חדשה ופרובוקטיבית להמבורגר הטבעוני שלה, שמעוררת לא מעט תהודה ברחבי הרשת
- מעורר קינאה: הכריך שלא תוכלו לסרב לו
רגע לפני שהחופש נגמר ועונת הכריכים מתחילה, החלטנו לצייד אתכם במתכון שאף ילד לא יוכל לסרב לו- רול טורטייה עם רצועות חזה עוף ברוטב חרדל ודבש
- שעון מעורר יפני יעיר אתכם עם רעש של בישולים
חברה יפנית מקווה לשנות את הדרך שבה אתם קמים בבוקר, על ידי שעון מעורר שמייצר רעשים של בישול ביתי שיפתחו לכם את היום ברגל ימין
- עושים שמח: גירוס פרגית ופיתה יוונית במחבת
מסעדת הצועניה מיפו מלמדת את הדרך הטובה ביותר להרים ארוחה במחבת: נתחי פרגיות צלויות מתובלות לצד פיתות חמות וטריות
- להיט משתלם בבאגט
אחרי שחלש על חורים נידחים ברחבי הארץ, דווקא במעדניה בלב העיר בת ים, מוצא קובי רובין סנדביץ' פסטרמה משתלם בתוך באגט ענק
- האוכל היפני יורד לעם
בעלי מסעדת TYO היוקרתית פותחים רשת אוכל יפנית חדשה, AMAMA, במחירים נגישים. הסניף הראשון יפתח בקרוב ברמת החייל בת"א
- מוקפץ שילדים אוהבים
מוקפץ זאת המנה המושלמת לילדים שמתחילים לבשל בעצמם. אורלי פלאי חושפת את השילוש הקדוש של המוקפץ ומציעה פתרון גם למי שסולדים מכל רמת חריפות
- פותחים שבוע: תפריט קיץ באגאדיר
חוות צוק מתארחת בברוט עם חגיגה של טלאים וירקות טריים, תפריט קיץ באגאדיר , פתיחתם של הבורגר פקטורי ופיצה ברוקלין בת"א ופרידה מפטיסרי ג'ראלד וגוצ'ה נחמני - מה קורה השבוע במסעדות?
- פרסום ראשון: יונתן רושפלד קונה את הרברט סמואל
אחרי תקופה לא פשוטה, השף יונתן רושפלד חוזר ללב הקולינריה הגבוהה ורוכש מקבוצת עדיס לייף סטייל את חלל מסעדת הרברט סמואל בתל אביב, ויפתח בה מסעדה חדשה אחרי החגים
- בכל צבעי הקשת: המדריך להכנת אנטיפסטי
בריא, טעים, צבעוני וקל להכנה מאין כמותו - תמר כהן צדק ממסעדת הס 4 חולקת את כל הטיפים להכנת האנטיפסטי המושלם ומלהטטת בירקות מבטטה ועד כרובית
- מצעד הגלידות הכי מאכזבות-מצחיקות שיכולות להיות
אין ספק שהמלכה של הקיץ היא הגלידה. מתוקה, רכה וקרירה היא מצליחה לספק לנו רגעים של אושר גם כשבחוץ 42 מעלות בצל. אולם לפעמים המציאות מכה בחוזקה ומצליחה להרוס בצורה קורעת את התענוג הקטן הזה
- קייטנה במטבח: חטיפי קורנפלקס עם שוקולד צ'יפס
קצוות הקורנפלקס שנותרו במזווה לא מתבזבזים במטבח של נעמה נויהאוז והופכים בזריזות לחטיפים פריכים וקראנצ'יים מלמעלה ורכים מבפנים. נשנושים שישמחו כל ילד בחופש
- אתם קובעים: פיצה או פסטה?
האוכל האיטלקי הוא מהמטבחים האהובים ביותר בארץ ובמרכזו שתי מנות הדגל שאנחנו מכורים להן - פיצה ופסטה. הגיע הזמן להכריע בסוגייה - מה יותר טעים?
- טוב שם טוב משמן טוב
הוא הדבר הראשון שאתם שומעים על מסעדה, יכול להיות מתחכם, פרובוקטיבי או מסקרן, לפזר סקס אפיל או לבאס. מ"בוריטו חי" ועד "דג-דגן", איך בוחרים שמות למסעדות והאם פיצוח של שם מוצלח הוא סגולה להצלחה?
- אל עאשי: המסעדה החדשה של סאלח כורדי
שנה וחצי אחרי שסגר את המסעדה שלו ביפו והשתתף במשחקי השף, חוזר השף סאלח כורדי לאותו חלל בשוק הפשפשים ופותח את מסעדת אל עאשי: "הבנתי שאני לא יכול לוותר על החלום והמורשת שלי"
- בסדר עד טוב: סנטה קתרינה
אחרי שנה וחצי חוזר אבי אפרתי לסנטה קתרינה ומגלה כי מאז ביקורו הקודם רמת האוכל ירדה בחצי קומה. האם אלו אילוצי העומס העצום בו נתון המטבח או שמא בחירה מודעת?
- גלגול טעים: ארוחה בטורטיה
שוק מחנה יהודה בבירה לא מפסיק להפתיע והפעם עם דוכן בוריטו כשר. אבי ביטון מפרגן ומגלגל בקלי קלות טורטיה עם פרגית, שעועית שחורה וגוואקמולי
- 8 טיפים לבישול פסטה מוצלח
האם ניתן לבשל פסטה גם במים קרים? מתי מוסיפים את השמן? ואיך מכינים פסטה כמו במסעדות? כל הטיפים להכנה מוצלחת של פסטה, כולל כמה קיצורי דרך שעובדים מצוין
- קנטינה סושיאל: בר היין והאוכל החדש של חיפה
הקנטינה סושיאל, בר יין ואוכל חדש שנפתח בחיפה חרט על דגלו מטרה ברורה: לגרום לאנשים להתאהב ביין מבלי לבזבז חצי משכורת
- עוגיות שוקולדיות ללא אפייה
רגע לפני שנפרדים מהחופש מפנקת אותנו מירב שיינר בעוגיות שוקולדיות ועשירות ללא אפייה שמשלבות עוגיות גרנולה וטעמי
- לה דולצ'ה ויטה
רחוב בן יהודה הקוסמופוליטי התחדש באחרונה במסעדה-מעדניה איטלקית ייחודית שמביאה לצד אוכל איטלקי קלאסי גם קינוחים מפתים ואלמוניים יחסית מארץ המגף
- 5 מתכונים מתוקים שכיף להכין עם הילדים
סופרים את השעות לאחור עד ל-1 לספטמבר? יש לנו כמה דרכים מתוקות להעביר אותן בנעימים עם מתכונים קלים שידליקו אצל הילדים את הדימיון ואת הגרגרנות
- השף המפורסם חולל סערה: "הייתי הורג את כל הטבעונים"
ג'אנפרנקו ויסאני, אחד השפים ומבקרים האוכל הפופולריים ביותר באיטליה, אמר בתכנית טלוויזיה כי "טבעונים הם כמו חברים בכת", וחולל סערה. "הוא ההוכחה שבשר עושה לאנשים רע", אמר אחד ממבקריו
- תפוח ללא גלוטן
טסים לניו יורק אבל לא אוכלים גלוטן? דביר בר נותן לכם את רשימת המקומות והמנות שאסור לכם לפספס בנסיעה הבאה לתפוח הגדול, שיגרמו לכם ללכת עם ולאכול בלי
- שובו של השף
השף ניר צוק שסגר השנה את כל המסעדות שלו חוזר בשינוי אדרת. הצצה למסעדת מאפו החדשה שלו שמגישה אוכל כשר במלון בוטיק תל אביבי
- 10 דברים שחייבים לדעת על עגבניות
הקיץ הוא שעתה היפה של העגבניה הבשלה. איך שומרים על הטעם לאורך זמן והאם עדיף לאחסן במקרר או מחוצה לו? כל העובדות שחייבים לדעת על עגבניות
- קנלוני ראגו חצילים, בקר ועגבניות
כשבא לכם להשוויץ במנה מעשה ידיכם מול האורחים ואין לכם הרבה זמן, מתקתקים מאפה קנלוני עשיר שהוא הצלחה מסחררת, במילוי של ראגו חצילים, בקר ועגבניות
- המונה טועם: דיפלומה בשקשוקה
אצל גב בנתניה מוצא המונה שקשוקה צפון אפריקאית אמיתית, עם טעמים של חריימה ועושר של תבלינים ומקבל ארוחה משביעה פלוס חומוס ונוסטלגיה ב-33 שקלים בלבד
- שורש העניין: סלט שורשים שמח
השפית תמר כהן-צדק מהס 4 עושה לשורשים כבוד עם סלט צבעוני ועשיר בטעמים ומרקמים בזכות השילוב בין עלי החסה הרכים לירקות השורש המתפצחים ותיבול עדין
- היי דרומה: סיור בשוק התוסס של הדרום
דוכנים שעוברים במשפחה ביחד עם הרבה ידע, תבלינים ריחניים מהודו, קצביה שמתמחה בחלקים ייחודיים וכריך טוניסאי עמוס בכל טוב, הם רק חלק קטן ממה שיש לשוק של באר שבע להציע לכל מי שיגיע להיווכח בקסמו
- קציצות של בנות
הן ורודות, יפות, ויש להן סטייל. אורלי פלאי מכינה קציצות סלמון נהדרות עם תפוחי אדמה ותירס, שבתוך כריך הופכות לארוחה מעולה לילדים בחופש, כזו שבה השלם עולה על סך חלקיו
- פותחים שבוע: אבו חסן בשרונה מרקט נסגר
הסניף של חומוסיית אבו חסן במתחם שרונה מרקט יסגר, אימפריית הבשרים B12 מגיעה לת"א, תפריט פיצות חדש ברוברטה וינצ'י, כרכור ועוד אירועי אוכל. איפה כדאי לאכול השבוע?
- הארוחה היוונית שלי: סעודה משפחתית בתבנית
מסעדת הצועניה מיפו משתפת אותנו במתכון מנצח למוסקה עם חצילים, תפוחי אדמה ורוטב בשמל, שכל המשפחה תתענג עליה. מה שנאשר זה להגיש עם סלט יווני חתוך גס
- חגיגה שלא נגמרת: סלט רענן עם ענבים
נראה שהקיץ לא יעזוב אותנו בקרוב וזו סיבה לנצל את היתרון הכי גדול שלו - הענבים. מוסיפים לסלט ירוק עם חסה, תרד, עלי נענע רעננים, אגוזים ורוטב ויניגרט עם תיבול סודי
- מלך ההמבורגרים
אוכל רחוב יבוא וילך אבל התאווה לקציצה מושחתת בין שתי לחמניות תשאר. הגיע הזמן שתכריעו ותדרגו- איפה נמצא ההמבורגר הכי טעים בארץ
- קעריות שוקולד צ'יפס ממולאות
עוגיות השוקולד צ'יפס המסורתיות הופכות במתכון הזה לספלונים אפויים, שלתוכם נמזג קרם סמיך של שוקולד לבן. נעמה נויהאוז מרגישה מושחתת וטובלת בתוך הקרם עוגיות קטנות משאריות הבצק
- לונדון מחכה להם
מאחורי המסעדה הישראלית המצליחה ביותר בלונדון עומדת לא רק קבוצת מחניודה, אלא זוג ישראלי שחי ונושם מסעדנות. איך מצליחים לעשות סרוויסים ביחד ומה גרם ללקוחה מאיראן לבכות?
- הוקוס פוקוס קוקוס: חטיפוני באונטי טבעוניים
בקייטנה של מירב שיינר מתכוננים לסיום החופש הגדול עם חטיפי באונטי שוקולד קוקוס, שידידותיים גם לטבעונים ולא מצריכים מכם אפילו תנור
- אבי מפרגן: השיטה הכי קלה להכנת ניוקי
האמרה, "ברומא התנהג כרומאי", מאוד שימושית גם כשאתם בארץ ורוצים להכין ניוקי. אחרי שביקר בניוקי שופ שבשכונת פלורנטין, מלמד אבי ביטון איך להכין אותם בבית בגירסה הרומאית- כל כך פשוט וכל כך טעים
- פבלה: מספקת את הסחורה
במסעדת פבלה באשדוד מוצא אבי אפרתי את כל להיטי הרגע במיינסטרים: כרובית בטחינה, חציל שרוף, קרפצ'יו וסביצ'ה. אולי לא מדובר במקום הכי מקורי, אבל הוא יעיל וחיובי
- פסטה קונכיות ברוטב רוזה תרד
כדי לתת לרוטב הרוזה המוכר קצת יותר אופי, מוסיפים תרד טרי בשני סבבים, וכך תקבלו מנה טעימה בשני מרקמים שונים. עכשיו רק משדכים לקונכיות פסטה שישתו את הרוטב וזוללים
- ביקורת יין: יקב אסף
אבי אפרתי לוגם את יינות יקב אסף מרמת הגולן, יינות "עולם חדש" עשויים היטב, שיש בהם מידה של מעוגלות ונימה של מתיקות