הפתרון שלנו לארוחת חג במינימום מאמץ
אם גם אתם עוד לא התאוששתם מאווירת החופש הגדול ואם גם לכם ארוחת החג ביום ראשון בערב באה קצת בהפתעה או הכחשה, יש לנו פתרון בזק שירים לכם ארוחה מפוארת במינימום מאמץ
אם גם אתם עוד לא התאוששתם מאווירת החופש הגדול ואם גם לכם ארוחת החג ביום ראשון בערב באה קצת בהפתעה או הכחשה, יש לנו פתרון בזק שירים לכם ארוחה מפוארת במינימום מאמץ
ארוחה גרוזינית כהלכתה נפתחת תמיד בסלטים גרוזיניים עשירים. הבשלנית אסתר דנסון חושפת את הסודות לסלט איספנחי תרד, חציל בדריג'אני וסלט חזה עוף מפתיע
תבשיל צוואר עגל עשיר ומשביע עם גרגרי חומוס וקוביות חציל, שממלא את כל הבית בריחות של חגים. מושלם לסעודה המפסקת לצד אורז לבן, אבל אנחנו ממליצים לאמץ אותו כל השנה
מאפה אלוהי שיגרום לכם לחלום שאתם בנאפולי, מנה תאילנדית זריזה שתגמול אתכם מהגעגועים לבנגקוק ומנת נקניקיות ותפוחי אדמה כמו בברלין. שלוש מנות עם ניחוח חו"לי שעשו לנו את השבוע
צום בימים חמים כמו אלו מצריך שבירה בהתאם, כזו הכוללת לימונדה ביתית מתוקה ומרעננת ולצידה מאפה או עוגיות, שיחזירו את האנרגיה לגוף. אספנו בשבילכם 5 מתכונים כאלו בדיוק
בין כל ארוחות החג המסורתיות וסירי התבשילים, יש מקום גם לארוחה זריזה ומושחתת של צלעות טלה שלוקחת לא יותר מ-10 דקות הכנה. בדיוק מה שצריך לבילוי של ערב בסוכה עם משפחה או חברים
כל מה שצריך בשביל להכין פיצה טובה בבית זה מתכון אחד טוב להיצמד אליו. אבי ביטון מגיע אל מסעדת פיאצה בדיזנגוף ולא עוזב עד שהוא משיג לנו את המתכון
הצמד שהקים את מסעדת מונאר, ההודית הלוהטת, שולף שפן נוסף מהכובע - איגרא רמא: מסעדה מקומית מחומרי גלם ישראליים בלבד. גולות הכותרת שלנו בתפריט: פתיתים של אסם ועוגת ביסקוויטים
כתבת ממלבורן, אוסטרליה, שילמה לא פחות מ-18 דולר בשביל מנה של לחם קלוי עם אבוקדו ונותרה המומה כשראתה את המנה שקיבלה. גם אתם לא תצליחו להישאר אדישים לזה
המגזין האמריקאי "Conde Nast Traveler" הכתיר את שוק לוינסקי בת"א כאחד השווקים המובילים בעולם וכ"פנינה אמיתית" . גם שוק הפשפשים ביפו זכה לאזכור חשוב כשנכנס לרשימת 50 השכונות המגניבות שפרסם מגזין "טיים אאוט ארה"ב"
ארוחה מקסיקנית, ערב פיצות או אולי כינוס משפחתי סביב סיר פאייה כמו בספרד? האירוח והישיבה בסוכה במהלך ימי החג עושים חשק לגוון את הארוחות השגרתיות. אספנו עבורכם מתכונים לשלוש ארוחות שיהפכו כל ערב תחת הסכך לחגיגה שונה וטעימה
הלוקיישן הלוהט של כיכר רבין מתחדש עם פיתוס, מזללת רחוב יוונית שמגישה גירוס (שווארמה מכבש), וגם סופלקי משיפודי קבב או פרגיות ואפילו קציצות זוקיני, יוון מעולם לא הרגישה כה קרובה
אתם ממשיכים לשתף אותנו בטקסי האוכל המיוחדים שלכם ואנחנו אוהבים את זה! קבלו את המצעד, שמתחיל באכילת במבה עם מזלג ומסתיים בדרך יצירתית במיוחד לאכול קרמבו
אם מסתכלים לפעמים על שלטים בדרכים אפשר למצוא מקומות מופלאים, כך מגלה המונה את בגט הבשר המושלם של סעדו לבכם ביבניאל, לו הוא מדביק את השם - בגט של צדיקים
עונת התאנים כאן לעוד רגע קט, וזה תזמון מושלם לנצל אותן לטארט תאנים ופיסטוקים משגע של השף קונדיטור מיקי שמו. שלושה מרקמים שונים שמתחברים יחד לביס המושלם
אם החיים מרגישים לכם כמו סופ"ש אחד ארוך ובלתי נגמר אוכל הוא תמיד פתרון טוב. מה מציעות המסעדות מאילת ועד טבריה? כל האירועים המיוחדים, כולל המסעדה שמציעה ארוחות ילדים בחינם
פסטיבל הסרטים בחיפה הוא תירוץ מצוין מבחינתנו לבדוק את המקומות החדשים שנפתחו בעיר. סושי, מקסיקני, מטבח ערבי, בר קוקטיילים מגניב, גסטרו בר מעולה או בית קפה משגע? אתם רק צריכים לבחור איפה ומתי
השף גורדון רמזי מעלה בשעות האחרונות בחשבון האינסטגרם שלו תמונות וסרטונים בלייב מירושלים, אז מה הסיפור? סיור לוקיישן או סתם ביזנס? והאם הקולגה אסף גרניט יקבל ביקור?
אבי ביטון מגיע לאיטלקית הכי לוהטת של ת"א - צ'יקטי וסוחט מהשף את המתכון לויטלו טונטו, הקלאסיקה האיטלקית שסוחטת מחמאות בקלי קלות ואופציה נהדרת להגשה בסוכה
שיתפתם אותנו בכמה בצורות האכילה הייחודיות רק לכם ובחרנו את חמשת טקסי האוכל שיותר אהבנו. קבלו את המצעד שמראה עד כמה כל אחד רואה וטועם אוכל בצורה אחרת לגמרי. צפו
עם אחת ממנות החומוס הטובות בישראל, מנת שישברק שמצדיקה נסיעה במיוחד וקינוח ששווה המתנה של 20 דקות (אם לא יותר), אבי אפרתי מבטיח לעצמו שיחזור שוב לעזבה בקרוב מאד ומפציר בכם לעשות את אותו דבר
רגע לפני שטורפים ארוחה מלאה, ושוברים את צום הכיפורים, מומלץ להתחיל עם כוס תה ומשהו קטן ומתוק לצידה. במאפיית לחם יין פינקו אותנו עם שלושה מתכונים מתוקים ונהדרים שיעשו יופי של עבודה וישמחו את הבטן הריקה
בניגוד לכל מיני רעיונות לעוגות מסובכות שלא נצליח להכין לעולם, טרנד העוגות החדש באינסטגרם הוא די קל להכנה ויקצור אין ספור מחמאות ולייקים
מרק רגל תימני עם קניידלך, קציצות דגים ים תיכוניות עם חלה ביתית, עוף בלימון מעל בטטות ועוגת טורט רכה ואוורירית ממזרח אירופה - סעודה מפסקת ממנה ראשונה ועד אחרונה, שלוקחת את הטוב מכל העולמות
מרק חרירה מרוקאי שיש בו ה-כל, מרק עוף עדין עם קציצות קיפודים וגם אופציה מזינה ומפנקת למרק על בסיס עדשים, בורגול ואורז מלא למי שנמנע מבשר. שלושה מרקים שכל אחד מהם הוא ארוחה שלמה טעימה ומשביעה והדרך הנכונה ביותר להזין את הגוף לפני שמתחילים לצום
אין לה ימים קבועים או שעות, וגם לא בדיוק מקום קבע, היא נמצאת באיזור שנוי במחלוקת, אבל ברגע שנותנים ביס בפלאפל של סבתא אתי שוכחים מהכל
עומר מילר משתלט על מיקום אסטרטגי באלנבי, בקפה קפה בקניון אילון יתנו לכם המבורגר בחינם אם תצליחו לסיים את הארוחה ב-10 דקות ולנוסעים צפונה יחכה ההמבורגר המושלם של כביש 90. מי אמר המבורגר ולא קיבל?
גולשים מזועזעים מסרטון בו נראית חתיכת בשר מדממת זזה כאילו היא עדיין חיה - וטענו שמקורה בזומבי. לנו יש הסבר יותר הגיוני
לחם הבולו המפואר והמתובל מככב אצל הטריפוליטאים בראש השנה או בצאת הצום ביום כיפור. הבשלנית מזל מערוק מכינה את הלחמניות שיציפו את הבית בניחוחות מתוקים
ארוחת החג לא שלמה בלי מנה עיקרית של תבשיל בשר עסיסי ונימוח, כזה שמכינים בקלות בסיר אחד ומגישים בחגיגיות למרכז השולחן. אבל איזה נתח לבחור וכמה זמן בישול הוא צריך כדי שלא נתאכזב? כל התשובות בפנים
אזור צפון ת"א מקבל חיזוק מתוק ופוטוגני במיוחד מבראוני: בית מאפה וגלידריה בעיצוב מודרני ועם ריח ממכר
יריב מלילי, השף והבעלים של בית תאילנדי וקאב קם, הוא אולי הישראלי שמכיר הכי טוב את תאילנד, לרגל החודש בו רבים מתעופפים לגן העדן, ליקטנו ממנו כמה המלצות טעימות במיוחד לבנגקוק
המסעדה החדשה של אסף גרניט בלונדון Coal Office, עוקפת בסיבוב את קודמותיה ומקבלת חמישה כוכבים מאחת המבקרות הקשוחות ביותר בלונדון. "הנאה אין סופית של אוכל בריא שלא מגיע עם חשבון גבוה ומדכא"
מסעדת עדנה ברמת השרון, המתמחה בבישולים ביתיים ומנחמים מגלה לאבי ביטון את המתכון הסודי לתבשיל קציצות הכבש, שעושה לכל מי שאוכל אותו טוב על הלב
חמש שנים עברו מאז הביקור האחרון של אבי אפרתי בבנדיקט, סניפים רבים נפתחו מאז לרשת המצליחה שהישראלים כל כך אוהבים, אבל האם לאוהבי אוכל שאכפת להם לא רק מהקונספט אלא גם ממה שמתרחש בצלחת, יש מה לחפש שם?
אבי אפרתי טועם את שבעת היינות החדשים של יקב כרמל, היקב הגדול בישראל, ופוסק כי מדובר ביינות טובים המיטיבים לשקף את ההשקעה הרבה של כרמל באיכויות, בכל הרמות
ביום חמישי האחרון הכתיר אותה אבי אפרתי כמסעדה האסיאתית הטובה של השנה, אבל המחמאות לא הספיקו, ומסעדת שיראטויה של המסעדן המוערך אלי גרוסמן נסגרה בפתאומיות פחות משנה לאחר הפתיחה
החלטנו לשים את רוטב העגבניות המוכר בצד ולהוסיף לקציצות האהובות שלנו טעמים חדשים. ולא, זה ממש לא דורש יותר עבודה, להפך בתוך כמה דקות תקבלו רוטב ייחודי ועשיר
תשע"ח שזה עתה הסתיימה הביאה עמה לא מעט מסעדות חדשות לסצנה הקולינרית - מסעדות שף לצד שכונתיות ומרעננות, בבירה הקולינרית תל אביב, אבל גם מחוצה לה. אז מה הייתה המסעדה שאתם הכי אהבתם השנה?
תשע"ח הייתה ללא ספק השנה של הפיצות, עם לא פחות מ-17 פיצריות חדשות שנפתחו, בעיקר בת"א, אבל גם מחוצה לה. לא משנה אם אתם אנשים של פיצה קלאסית או לבנה, דקה או עבה, ברשימה הזאת תמצאו בוודאות את האחת והיחידה שלכם
בין הרבה עוגות דבש שטעמנו השנה, עוגת הדבש בננה טופי של רולדין, בלטה מעל כולם. לא התאפקנו וביקשנו את המתכון, הנה הוא לפניכם, כי גם בבוקר שאחרי החג צריך לאכול משהו
כשאבי ביטון מכין את המתכון הזה הוא קוצר אינספור מחמאות מהאורחים, מה שהוא לא מגלה להם זה שמדובר ברבע שעה עבודה נטו שאחריהן יש גלילות חזה הודו שוות עם רוטב עשיר
מנת אורז טובה יכולה בקלות לגנוב את ההצגה, במיוחד כשהיא מכילה תוספות פריכות, מתוקות וחמצמצות שהופכות אותה לצבעונית ועשירה בטעמים
אין חגיגי ומיוחד יותר מבשר טלה עשיר ועסיסי להגיש לאורחים שלכם בערב החג. רגע לפני שראש השנה דופק בדלת, הגיע הזמן להכיר את נתחי הטלה כמו שצריך, עכשיו רק נותר לכם לבחור
רגע לפני ששולחן החג ערוך וכל המנות כבר מתבשלות בסירים, מציע עז תלם תוספת כיפית שתכניס רעננות וצבע - שעועית ירוקה פריכה עם רימונים ושקדים
גם השבוע אכלנו שלוש מנות שוות שלא יכולנו לשמור בסוד לעצמנו, והפעם: מנה ראשונה, מנת צד ומנה שהיא ארוחה
שלושה מתכונים לחלות מנצחות: אחת קלאסית ופשוטה, אחת ורודה ויפה, ואחת עם גימיק שגונבת את ההצגה
עוגת חג קצת אחרת, פשוטה אך מפוארת, מסורתית מחד ובעלת נגיעות מקומיות מאידך, קלה להכנה עם תוצאה מרשימה
קניית מצרכים למזווה כבר מזמן לא מסתכמת בהליכה משעממת לסופרמרקט, עם שפע של מעדניות המציעות מבחר משגע של חומרי גלם, וחשוב מכך - מקומות ישיבה ותפריט אוכל מהיצע הפריטים הקיים במקום, מובטחת לכם חווית קניות קולינרית בניחוח חוץ לארץ
בין חג לחג יש לנו גם כמה ימי שגרה בהם עדיין צריך להאכיל את המשפחה. הבשלנית חן מזרחי מהבלוג "חן במטבח" אם לארבעה, יודעת בדיוק מי נחלץ לעזרתה בימים שכאלה - סיר ספגטי כמו של פעם ברוטב אדום עם ניחוחות וטעמים צפון אפריקאיים שמתחסל בן רגע ומשביע את כולם