מסע עולמי: מנות סלמון מהמטבח השבדי
הוא זמין, זול, בריא והכי חשוב טעים. השבוע אייל גרש מלמד כיצד להכין מנות חגיגיות עם סלמון: מרק מרשים וסלמון אפוי בתנור ברוטב מיוחד
הוא זמין, זול, בריא והכי חשוב טעים. השבוע אייל גרש מלמד כיצד להכין מנות חגיגיות עם סלמון: מרק מרשים וסלמון אפוי בתנור ברוטב מיוחד
מסעדה בניו יורק שמגישה ארוחת טעימות על בסיס גראס, בגוגל מציעים לקחת אתכם טרמפ למסעדה, ומאבק משפטי לגבי סוכריות נוסטלגיות. דברים שאהבנו השבוע
הנה, הצלחנו למצוא בצחיחות התל אביבית מסעדה כשרה, מוצלחת וצנועה. אבי אפרתי נהנה מהמטבח הכשר במסעדת ווסט סייד המגישה אוכל ראוי מבלי לגעת בשמיים
אבי אפרתי לוגם את יינות השנין בלאן של שאטו פייר ביז מהלואר ומסמן פנינים שכדאי מאד לגלות
למה הקציצות תמיד מתכווצות לנו בטיגון? עז תלם עונה על השאלה הנצחית ונותן את כל הכלים לטיגון קציצת בשר תפוחה ועסיסית
הוא אמנם דורש לא מעט עבודה וחומרי גלם, אבל אין כמו ניחוחות וטעמי סיר החמין בשבת בבוקר. השף יואב בלימן מכין סיר גדוש כל טוב בהשראת אבא שלו
מתי בפעם האחרונה ניסיתם לאכול בלי לראות, להזמין בלי לשמוע ולחתוך בלי אפשרות לאחוז? חוויה קולינרית מרתקת ממחישה את עולמם של בעלי המגבלויות במפגש עם מסעדה
אחרי שהדגימה את הגירסה המקוצרת לקוסקוס מתפנה הבשלנית הטריפוליטאית אילונה חכמון-שאוליאן להכין את הדבר האמיתי: קוסקוס אמיתי בבישול ארוך
עכו אמנם נתפסת כמעוז של חומוס ושווארמה אבל שני שותפים מקומיים מאיימים לשנות את התמונה - לאחרונה נפתח בעיר בית קפה מוקפד בסגנון ספרדי בשם טורטה
האם הוספה אינטנסיבית של מלח מעניקה לאצה טעם של ים? יש דבר כזה, לזניה קפואה וטעימה? ולמה לכנות בשם צ'יפס מוצר בלי טיגון ומלח
רעבים באזור ים המלח? מסתבר שיש כאן מסעדה מרוקאית, פונדק ואפילו קונדיטוריה. סיור קולינרי במקום הכי נמוך בעולם
אורלי פלאי ברונשטיין משדרגת שפרד'ס פאי אנגלי לגירסה ים תיכונית מאפה שכבות עם תפוחי אדמה, בשר טחון וירקות במעטה פריך
במסעדת מוסקט שבצפון משיקים תפריט חורף גלילי, בהלנה בנמל יוצאים בתפריט חורף חדש ובקפה לנדוור משיקים תפריט טבעוני חדש של ארוחות בוקר ומנות עיקריות
במקומה של קרינ'ס דלי נפתחה השבוע מעדנייה חדשה ובה מבחר גבינות בוטיק, יינות מיקבים קטנים, לחמים טריים ואפילו סלסלאות פיקניק מוכנות
השבוע ממשיך עז תלם בחקר תורת הקרמים, והפעם עושה לכם היכרות עם קרם הקינוחים שאף קונדיטוריה לא שלמה בלעדיו קרם הפטיסייר הצרפתי
כשקר יש את כל התרוצים שבעולם לא לספור קלוריות. מתכונים ל-3 משקאות חורף קלים במיוחד של רשת מקס ברנר, שישאירו את הכפור מחוץ לדלת
43 שנה פועלת העגלה הניידת של סוסו, שהפכה לחלק בלתיי נפרד מרחובות רמלה. הפיצוחים כאן טריים, איכותיים וזולים, ונמכרים באווירה נוסטלגית של שנות ה-80
לרוב הישראלים המטבח השבדי הוא בגדר תעלומה. אייל גרש מכין מנות ראשונות בארוחת סמורגוסבורד מסורתית פטה כבד והרינג כבוש
ההשקעה, השותפים, גיוס ההון ובירוקרטיה עירונית אינסופית. חיים כהן, אבי ביטון ויזמים צעירים מספרים על כל הדברים שצריך לדעת לפני שפותחים מסעדה בגיל צעיר
להזמין יין במסעדה זו אמנות בפני עצמה. לעתים קרובות, עומד הלקוח נבוך בפני רשימת יינות ארוכה ומבלבלת, המקשה על ההחלטה. איך מזמינים יין ועוברים את הטקס הזה בהצלחה?
הבנות של לחמנינה עזבו את המאפייה, האסירים בפלורידה גילו את יתרונות האוכל הכשר, וההבדלים בין אוכל אורגני לאוכל רגיל. ידיעות מרחבי העולם הקולינרי בארץ ובעולם
אחרי גמר מותח במיוחד זכו השקשוקה של בינו גבסו ועוגת המדוויק של מריה פיסנץ בגמר הגדול.מעתה תוכלו למצוא את המנות שלהם במסעדה בעלת שני כוכבי מישלן בלונדון
השף המוערך נועם דקרס עזב את מסעדות היוקרה בשביל מיזם קולינרי בריאותי חדש שיפתח בחודשים הקרובים. המיזם שנקרא ביסל'ה, יציע ארוחות בריאות וטריות במחירים נגישים
אבי אפרתי קיווה שיונתן רושפלד יצליח לחלץ את המטבח העילי הכשר מן הבוץ אך לאכזבתו מצא בהרברט סמואל הכשרה אוכל יקר שלא עומד בסטנדרטים
מאז ומעולם היה חיבור חזק בין הגפן לארץ ישראל. ממעלליו של לוט דרך האימפריה הרומית והברון רוטשילד ועד יינות הבוטיק - גלגוליו השונים של היין בארץ הקודש
בטעימת השבוע יינות משלושה יקבים: החדשים של יקב הרי גליל ויקבי עמק האלה, ויינות של דומיין נטופה, המסורתי והמסקרן מהגליל התחתון
אינספור מיתוסים וסיפורים נוצרו סביב בריאת משקה האלים שמקורו אי שם במזרח הקדום. הצצה להיסטוריה של אחד המשקאות הקדומים ביותר בעולם והמשמחים ביותר
השבוע שאלו הגולשים איך מכינים צ'יפס של אלופים. עז תלם מנפץ מיתוסים ונותן כמה טיפים מהשף הבריטי הסטון בלומנטל להשגת טוגנים פריכים וטעימים
רשימת המתמודדים הסופית של מאסטר שף ננעלה - זמן לערוך היכרות ראשונית עם המתמודדים והמנה המייצגת של כל אחד מהם
השף יואב בלימן מכין תבשיל עם טעמים עמוקים של חורף: כתף בקר בבישול ארוך עם תוספת משגעת של ריזוטו גריסי פנינה
בתערוכת היין השנתית הגדולה בישראל, השתתפו עשרות יקבים, ייננים ויבואנים שהציגו מפגן ענק של כל מה שחדש בענף היין. הצצה לפסטיבל לרגל פתיחת עונת השתייה
לוקוריקשו, בית אוכל איטלקי חדש בת"א מציע מנות פסטה שמפלרטטות עם המטבח הישראלי. בתפריט: מנות במחירים נגישים והרבה פיוז'ן כמו מנת קלצונה שקשוקה
השבוע נפתח בר מסעדה חדש בשם אונזה בשוק הפשפשים. בתפריט: אוכל משודרג מבית מדרשו של השף יוסי שטרית, קוקטייילים ואווירה סקסית
יש אינספור גרסאות לתבשיל החריימה הצפון אפריקאי. הבשלנית אילונה חכמון שאוליאן מעניקה יחד עם אחיה את הגרסה המשפחתית לדגים ברוטב נוסח טריפולי
במסגרת יום מילואים בדרום מאתרת המונית שווארמה מדהימה בקריית מלאכי, שלא רק מקבלת ציון מעולה במבחן הטעם, אלא גם עומדת בסטנדרטים מחמירים של כשרות
יצרני הבירה והיין הקטנים מתאגדים כדי להלחם בחוק החדש האוסר עליהם לפרסם את תוצרת באינטרנט. המשמעות: גזר דין מוות לתעשיית האלכוהול המקומית
בישול בוואקום אמנם נשמע מפחיד, אבל בסדנה שלו השף יאיר פיינברג מפיג את החששות ועושה היכרות עם שיטת בישול בריאה וטעימה במיוחד
תכירו את הטרלוצ'י, קינוח ממכר בטעמיו האופייני לחבל אברוצו שבאיטליה - כיסוני בצק המורכב מיין ושמן זית, מקופל לצורת חצי סהר וממולא בריבה
אורלי פלאי ברונשטיין מסבירה כיצד עובדים עם סלק ומכינה תבשיל אדמדם בהשראת השוקרוט ובו כרוב המבושל בבירה. מגישים עם שמנת חמוצה או יוגורט ואתם מסודרים
במסעדת מרקו בת"א משיקים תפריט מרקים ומשקאות חורף חדש, מאיר אדוני מרענן את התפריט של כתית ובאדורה מקיימים ערב טבעוני. מה נאכל השבוע?
הוא שימש במקור כרוטב לביצים עלומות, והמתכון הראשון שתועד להכנתו שילב טעמי קינמון ואתרוג. טעימה לעומק מהשחיתות הכי מתוקה - קרם אנגלז
מבחוץ הוא נראה קוצני ומרתיע אבל מתחת לשכבות העלים המסוככות עליו מסתתר לב בשרני וטעים. ביקור בארטישוק של נועם לרגל פתיחת עונת הארטישוק
רוצים להימנע משעות של טירחה במטבח אבל להעמיד פנים שבישלתם? קבלו שמונה אופציות לקיצורי דרך בבישול שדורשים רק כמה דקות אפייה, בישול, צלייה או חיתוך מקדים
מנת פסטה בצורות שמודפסת בתלת מימד באמצע הארוחה, בית קפה שמשלמים בו לפי דקה והטרנדים הקולינריים הצפויים בשנת 2014. דברים שאהבנו השבוע
מחפשים קינוח מרשים לט"ו בשבט? הקונדיטורית רוסלה יונה מקונדיטוריית ביסקוטי מכינה ספונגאטה פריכה - עוגה איטלקית מסורתית במילוי בפירות יבשים ואגוזים
מול ים היא לא רק קביעות, יציבות ואוכל נורא טעים. היא המקום היחידי בישראל לבוא ולהתפנק בו בצהריים על דברים שאינם שייכים לכאן, כמו לובסטר או ביצת פאברז'ה. אבי אפרתי מתמוגג
אבי אפרתי טועם יין מחבל ריוחה בספרד, ונהנה מיינות טובים עד מצוינים שנמכרים במחיר משתלם במיוחד
לרגל ט"ו בשבט אבי לוי נזכר במנת טאג'ין הכבש המענגת שטעם במרקש ומוסיף לה שידרוג אלג'יראי מסורתי של פלפל חריף
איך מכינים תבשיל בשר מנצח מבלי לייבש אותו? מה הנתח הכי מתאים? עז תלם מוביל את הגולשים צעד אחר צעד בדרך אל התוצאה המושלמת