אוכל עולמי: ארוחת צהריים של שבת
המקבילה הבריטית לארוחת שישי בערב, היא ארוחת יום ראשון בצהריים. שתיים מהמנות המסורתיות והאהובות על האנגלים הן רוסטביף עם שלל תוספות ופאי בשר מפתיע
המקבילה הבריטית לארוחת שישי בערב, היא ארוחת יום ראשון בצהריים. שתיים מהמנות המסורתיות והאהובות על האנגלים הן רוסטביף עם שלל תוספות ופאי בשר מפתיע
מדי סוף שבוע משתרכים תורים ארוכים למסעדות ספורות בתל אביב, שהצליחו לפצח את הנוסחה. אז מי הן המסעדות הכי מבוקשות בעיר ללא הפסקה ומה סוד הקסם?
בתי האוכל במתחם שרונה ממשיכים להיפתח אט אט, הפעם- ליטל איטלי של השף יוגב ירוס, שתציע אוכל מהיר, מסעדת בשר, טאפאס איטלקי ושילוב בין חנות לבר יין
כשסוף השבוע מתקרב המקרר של מירב שיינר-דנצ'נקו מתמלא בשאריות. מאסופה של חומרים שנראים לא קשורים היא רוקחת עוגת אגסים מופלאה מארבעה מרקמים שונים
בלגימה השבועית טועם אבי אפרתי יינות עולם חדש מובהקים של יקב תבור לצד יינות חביבים של יקב בן חיים
לכבוד פסטיבל הניוקי שחל בוורונה שבאיטליה, מכין השף גבריאל פנחסוב ממסעדת מרקו בתל אביב, ניוקי צבעוני שמכניס שימחה לצלחת
אנשי אונזה יודעים את מלאכתם - כמקום לבלות בו בנעימים אפשר להגיע לשם כבר עכשיו. אבל הסטנדרטים להם התרגלנו מיוסי שטרית מציבים את רף הציפיות במקום הרבה יותר גבוה
רשת רביבה וסיליה מתרחבת במתחם G בת"א ופותחת מעדנייה צמודה בשם רביבה וסיליה אפיסרי, שמתוכננת לשמש כ"המטבח של תושבי השכונה"
אחרי 7 שנות פעילות ברחוב הארבעה בת"א, מסעדת הדגל של רשת ג'ירף, מועדון הקצינים, עוברת למיקום בו שכנה עד לא מזמן במסעדת יבנה מונטיפיורי של רושפלד
הוא מספק פריכות בלתי נשכחת למאפים ומשמש מעטה אוהב למאפים מכל מיני סוגים. עז תלם מלמד את הגולשים לאפות עם בצק פילו
כדורי בשר עדינים ששוחים בתוך רוטב מתובל זה תמיד תענוג - פיני ואיציק לוי מ"המטבח של פיני" מכינים קציצות עיראקיות שוות שנחטפות במהירות
לרגל יום זכויות בעלי החיים יתנסו היום חברי הכנסת באוכל טבעוני בארוחה שיזמה ח"כ תמר זנדברג בשיתוף הבלוגרית הטבעונית אורי שביט
בגבעתיים נוגס המונה בטריפל שניצל האיכותי של תמיר: שלוש שכבות ענקיות של שניצל עסיסי ורותח בתוך באגט מפחיד בגודלו שישבור גם את הזללן הגדול ביותר
ארוחה מוכנה של פסטה טריה משומן, הטריק שאמור להוציא לכם עוגת שמרים חמה מהתנור וגרנולה אלגנטית בלי סוכר. כל מה שחדש על המדף בסופר
פגשנו את השפים מאיר אדוני, אסף גרניט ומושיק רוט באירוע השקה לקראת שלב הקרבות של משחקי השף. אדוני הזיל דמעה, גרניט תוסכל מההפסד ורוט הרשים בחוש ריח מפותח. היה טעים
לא חייבים שמרים בשביל לחם אורלי פלאי ברונשטיין מתקתקת לחם מהיר וצהבהב, שיוצא מהתנור אחרי 20 דקות עם טוויסט של פיקנטיות מקסיקנית
מבחר חדש של מנות סושי בסוהו, יום הולדת 4 בסגנון איטלקי לסושיאל קלאב וחזרתה של מסעדת צ'ימיצ'נגה. הדברים הכי טעימים שנאכל השבוע
המושג "אוכל מקומי" הפך לשגור בסצינת המסעדנות. אבל האם בארצנו הקטנטונת יש בכלל דבר כזה, אוכל ששייך לאזור מסוים? כתבה ראשונה בסדרה
כבר בתקופת התנ"ך הוא כיכב וממוצאו הוא ככל הנראה מעיראק. איך בוחרים סילאן משובח, מה מבשלים אתו ואיך מכינים לבד בבית?
מדור האוכל העולמי מבקר בממלכה המאוחדת. בטור הראשון מגישה השפית טליה פבזנר מתכון לארוחת בוקר אנגלית ובה מנקניקיות דשנות, שעועית, פטריות וביצים
ירושלים מוצפת במסעדות כשרות, אבל לא תמיד קל להבחין בין מסעדה סתמית להברקה של ממש - 10 אופציות כשרות מוצלחות וטעימות במיוחד בעיר הקודש
בסנטה ברברה מחלקים מסעדה במתנה, מה מגישים במנות הקרב בצרפת ובאיטליה, חמאת בוטנים עם חרקים וארוחת בוקר ישראלית מושלמת. מה חדש בקולינריה?
לפני 20 שנה הם היו בכל מקום והיום נדיר מאוד למצוא אותם. משק שוורצמן במושב נטעים מגדל תפוזי דם אורגניים חמצמצים שמעולים למיץ, בקינוחים או סתם ברבעים
העולם מתחלק לשניים: חובבי מתוק ומכורים למלוח. למען האחרונים מכינה מירב שיינר דנצ'נקו עוגיות מלוחות עם פרמזן שהולכות טוב עם הכל ומתחסלות צ'יק צ'ק
אחרי שורה של מפלות במסעדות בצפון, מוצא אבי אפרתי נחת בביסטרו מיכאל שבמושב לימן. שם, בלי רעש וצלצולים, מספק השף מיכאל גרטופסקי אוכל טעים במיוחד
אבי אפרתי טועם את יינות סדרת Carmel Vineyards החדשה והיוקרתית של יקבי כרמל שתמצאו רק במסעדות וחנויות מתמחות
מזג האוויר הלא חורפי לא סיפק יותר מדי הזדמנויות לחמין, אבל עז תלם בכל זאת מנצל את סוף פברואר כדי לענות על מקבץ שאלות הגולשים לגבי החמין המושלם
שפים צרפתים יוצאים נגד תופעת תיעוד האוכל באינסטגרם. השפים בארץ חושבים שזו עמדה מיושנת ומבשלים ומצלמים. מתוך המהדורה
קבלו את סטיקס - מזללה חדשה שמנסה להמציא מחדש את אוכל הרחוב עם בצק פיצה מגולגל במגוון מילויים
הוויטרינה של קארם היא גן עדן לכל חובב מתוקים באשר הוא. מאחורי הקלעים של הפטיסרי הצרפתי שהביא משב רוח פריזאי לתל אביב וישבור את שומרי הדיאטה האדוקים ביותר
השקשוקה של סניור, שמתבשלת שעות, תחזיר כל אחד לבית אימא. המונה מתמוגג מטעמים חדים בכל ביס, נימוחות עדינה, סלטים טריים ובאגט אחד, ענק וקריספי
בסוף החודש תפתח בתל אביב ניני האצי, מסעדה יפנית חדשה, שתציע מבחר סושי, סשימי, קונוסים ומבחר מנות אסייתיות נוספות במתכונת כשרה
טבעונות היא כבר מזמן לא מילה גסה, אבל קינוחים נהדרים בלי ביצים או חלב עדיין קשה למצוא. המלצה על 10 מקומות שמציעים קינוחים טבעוניים מצוינים
גורמה כשר, בראנצ'ים עשירים, קינוחי פטיסרי מושקעים ואוכל אסייתי. סיור מעורר תאבון של מסעדות ובתי אוכל בעמק יזרעאל
דמיינו סיר מהביל עם שכבות של ירקות אפויים ופתיתים מרופד בתפוחי אדמה שחומים ופריכים - אורלי פלאי ברונשטיין מגישה תבשיל מקלובה בלי בשר
ארוחה פלשתינית - לבנונית בקפה שרגא, ארוחת טעימות מפנקת על הבר של מלון רוטשילד והנחות על ההמבורגר של אגאדיר. מה ואיפה נאכל השבוע?
הוא מכיל את כל מה שטוב בקנה הסוכר, היווה את הבסיס לרום ואף נטל חלק בהפיכתה של ארצות הברית למדינה. תכירו את הסירופ ששינה את מהלך ההיסטוריה - המולסה
בספרן החדש נותנות אורלי פלאי ברונשטיין ועינת אביטל מתכונים מהירים לאירוח. קבלו שלושה מאפים מפתים במיוחד מתוכו: מאפינס תפוחים וקרמל, חלה ממולאת ולחם קופים מלוח
לרגל השילוב המנצח של וולנטיינס ושבוע השוקולד מכינה הקונדיטורית רוסלה יונה מקונדיטוריית ביסקוטי שלושה קינוחי שוקולד שישדרגו את סוף השבוע
שובו של הגשם הוא תירוץ מצוין לסבב של קינוחים בסגנון שבדיה הקרירה. אייל גרש מקנח בכדורי שוקולד, כדורי שלג צחורים ומאפה מרציפן
מחאת הגולשים החזירה את הגלידה הנחשקת של בן אנד ג'ריז, אוכל בפרסומות אל מול המציאות, פותחן שישמור את היין טרי תמיד ומסעדה שמוחה נגד פוטין בצלחת. דברים שאהבנו השבוע
את אמנות הבישול הוא למד מהסבתות, בגן עזר לגננת עם הסנדביצ'ים והמשיך בבישול ארוחות לדיירי הבניין. הצצה למטבח הביתי של שאול בן אדרת
מירב שיינר דנצ'נקו בורחת מהמציאות ומתנחמת באפיית קינוח שחיתות בסגנון אמריקאי- חיתוכיות בצק שוקולד צ'יפס עם חמאת בוטנים שכיף להכין עם הילדים
אבי אפרתי מבקר בדליקטסן שנתיים אחרי הפתיחה המדוברת ומגלה שגם עכשיו, מדובר במקום מתוקתק שמיטיב לשלב בין אוכל מוכן ומושקע לאווירה עדכנית ומסוגננת ביותר
אבי אפרתי חולץ פקקים מיינות וייטי מפיימונטה - איזור יין קלאסי ונהנה ללגום קלאסיקה אחר קלאסיקה
מעוז אלונים ואיתי הרגיל עזבו את מסעדת קפה אירופה המדוברת, וכעת מסתמן שהשותפים שלומי זידאן ודוד טור, איתרו שף חדש ומבטיח לגלגולו הקולינרי הבא של המקום
הגולש אורן ברוידא תהה לגבי מוצרים המשלבים תמצית פטריות כמהין האם כדאי להשתמש בהם במטבח ובאיזה אופן. עז תלם עונה