לא על הבשר לבדו: חמין צמחוני
מי אמר שמוכרחים להשתמש בעצמות ונתחי בשר? מבחינתה של מירב ברזילי ממשק ברזילי, אפשר לוותר עליהם בקלות ולהתבסס על קטניות ושורשים. קבלו מתכון מחמם ובריא
מי אמר שמוכרחים להשתמש בעצמות ונתחי בשר? מבחינתה של מירב ברזילי ממשק ברזילי, אפשר לוותר עליהם בקלות ולהתבסס על קטניות ושורשים. קבלו מתכון מחמם ובריא
גולשת וואלה! אוכל התלהבה ממנת האטריות המיועדת לילדים במסעדת זוזוברה, וביקשה את הוראות ההכנה. חילצנו עבורה את המתכון
יש לכם בשר טחון במקרר? זה הזמן להוציא אותו. צחי בוקששתר מרשת בלאק מלמד איך מכינים קציצות אווריריות של סבתא רוז, ברוטב טעים של שעועית ירוקה וירקות שורש
מתקתקות הסילאן מחמיאה לבשר הטלה, והטימין משתלב איתם באופן מושלם. סהר רפאל ממסעדות כרמים וכדיתא מכין את המנה העיקרית האולטימטיבית לחורף
למה להסתפק רק בסוג אחד של עדשים? עדיף לשלב בין השחורות, החומות והאדומות, ולהוסיף לחגיגה גם בטטה ותרד
הקולינריה הפורטוגזית עשירה ומרתקת: שפע פירות ים ודגים, מנות טלה ובקר, שעועית לבנה ואדומה, עשבי תיבול, וכמובן - עשרות סוגים של צ'וריסו
נמאס לכם ממרק כתום? אוהד קורי, שף רשת קפה לואיז, מציע כמה שימושים אחרים לבטטות: קישוא ממולא בבטטות ואצות, לביבות טבעוניות וסלט מעניין
מחפשים פחמימה להתנחם בה בחורף? לכו על הבטטה שעשירה בוויטמינים ומשתלבת בטבעיות עם שלל חומרי גלם. השף איציק אסולין מלולו בת"א ומגדל הבטטות גיא דוד מספרים על נפלאותיה
התפרעתם במחלקת הפירות היבשים? הכינו את התנורים: שפע של מתכונים לעוגות חגיגיות ולקינוחים עם פירות, אגוזים ושקדים
אין שום סיבה לשלב פירות יבשים רק במתכוני קינוחים. השפית אביבית פריאל מאוזריה בתל אביב מציעה כמה כיוונים מקוריים של נשנושים מלוחים קלים להכנה, שירשימו את האורחים
בחמין הבוכרי יש אורז, עגבניות מרוסקות, גידים ורגל וגם פירות יבשים, שמוסיפים מתקתקות לתבשיל. זיווה חנימוב, ממסעדת חנן מרגילן בת"א, מלמדת להכין אושי סובו כהלכתו
אל תסתפקו בשולחן חג משעמם, עם קעריות של פירות יבשים. השף שי דובלרו, מהמסעדה האיטלקית פיאצה בר בת"א, משלב אותם בביסקוטי, קרם לימון וקדאיף
אוטוטו מתדפק על דלתנו ראש השנה לאילנות, ולכבודו בושלה ארוחה ירוקה. השף שי טנא מביסטרו הכובשים בת"א מלמד איך ממלאים עלי מנגולד, מכינים מרק תרד ואופים קראמבל פיסטוק
אין מי שיצליח לעמוד בפניו של קינוח תות עשוי כהלכה. הקונדיטור לירן גרודה מפטיסרי נפוליאון בתל אביב מציע מתכונים לסברינה, מוס פרי ומרשמלו תותים תוצרת בית
אדום, בוהק וסקסי תות שדה הוא אחד מפירות החורף האהובים והפופולריים ביותר. מכינים ממנו שפע קינוחים, אבל גם מנות מלוחות. על ריזוטו תותים כבר שמעתם?
הדייסה הכי מענגת של האיטלקים, מנת פועלים קלאסית, שתחמם אתכם בימים קרים. השף רועי סופר ממסעדת סרדיניה ביפו מספר איך מכינים את הצהובה הכי דשנה
יענקל'ה שיין הביא את החמין האשכנזי מהבית, זוגתו, שרון בר אור, גדלה על חמין מרוקאי, ויחד הם הכליאו גרסאות, עד שיצא להם צ'ולנט ורשה-מרקש. ויש גם מתכון
גולשת וואלה! אוכל בפייסבוק ביקשה את המתכון לכרובית בפיתה של אייל שני במסעדת מזנון. כולה כרובית בפיתה? מסתבר שלא ממש. חילצנו עבורה את המתכון
למי אין בשר טחון במעמקי הפריזר? הגיע הזמן להוציא אותו. השף צחי בוקששתר מרשת בלאק, יציע מדי שבוע רעיונות לשימוש בחומר הגלם הכי ידידותי. והשבוע: צ'ילי קון קרנה
מתיישבים הולנדים, בריטים, גרמנים וצרפתים, לצד מהגרים מהמזרח הרחוק כל אלה יצרו כוך היתוך מעניין על הצלחת. יעל עזר מספרת על המטבח הדרום אפריקאי ועל מורשתו הקולינרית המסועפת
חי, מטוגן, מבושל או צלוי, בצל הוא הפקעת הכי נפוצה בכל מטבח. השף דודי בן דוד מוויקי כריסטינה בתל אביב, והחקלאי רביבו שרלי, מספרים על הבצל ומסירים שכבה אחר שכבה
ידידתם הטובה ביותר של מאכלי הכבד היא ריבת הבצל. טעמיה העמוקים מחמיאים מאוד למנה שלצידה היא מוגשת, והכנתה פשוטה מאוד. השף גיא פרץ מלמד איך עושים את זה
עוד תבשיל חורפי ומנחם, מושלם לימים קרים, שבהם מחפשים מנה כבדה ומהבילה עם טעמים עזים של בשר. היין, הערמונים והסילאן מעניקים לו עומק ומתקתקות
וויסבראטן הוא נתח מושלם לבישול ארוך - עשיר בטעמים ונטול שומן. קלאסי לתבשיל ארומטי, המשלב ירקות שורש, יין ותבלינים שמגיש סהר רפאל, שף המסעדות כרמים וכדיתא בדרום
בעוגה, בקציצות, בסלט מתכונים עוקצניים מביסטרו טרומפלדור 10 ברמת השרון, המזכירים לנו, שלימון אכן מוסיף המון
הוא נחשב למקפיץ טעמים מוצלח, ומשתדך גם למנות מתוקות, לא רק מלוחות ופיקנטיות. השפית רוני בלפר מלה רפובליקה דה רונימוטי בתל אביב מספרת על המרענן הצהוב
מה יותר פשוט מלהכין חומוס? טוחנים גרגירים מבושלים, מוסיפים טחינה ולימון, וסוגרים עניין, לא? אז זהו, שלא. קבלו טיפים משני חומוסולוגים מדופלמים בדרך אל החומוס המושלם
עוגת הבננות של קפה 48 בתל אביב היא מסע במנהרת הזמן, לטעמים נשכחים של ילדות. הכנתה מצריכה לא מעט שלבים, אבל התוצאה יפהפייה ומרגשת
גולשת וואלה! אוכל בפייסבוק ביקשה את המתכון לסלט הבריאות של מסעדת צפרה בתל אביב. חילצנו עבורה את פרטי המתכון
פיקנטי, מתובל, צבעוני ומרתק הבישול הקריאולי מלהיב את השף קובי כץ מבניולה בתל אביב, ובהשראתו בנה תפריט שלם. המטרה: לערוך היכרות בין המטבח הלא מוכר לקהל הישראלי
עופר ורדי ונעמי אבליוביץ' ממשיכים להתחקות אחר מתכוני עבר מחתונות. והפעם: עוגת חתונה ענקית מבת ים, שלא הצליחה לעבור דרך הדלת