רפרפת: כך תפסלו בקפה שלכם
אמן יפני שמפסל בקפה, שבוע האוכל הפולני בישראל והמבורגר שהלחמניות שלו הוחלפו בחטיף טווינקי מטוגן - דברים שאהבנו במיוחד השבוע
אמן יפני שמפסל בקפה, שבוע האוכל הפולני בישראל והמבורגר שהלחמניות שלו הוחלפו בחטיף טווינקי מטוגן - דברים שאהבנו במיוחד השבוע
שוק הפשפשים לא מפסיק להפתיע - בתקופה הקרובה ייפתחו במתחם השוקק לא פחות מ-3 מסעדות שף חדשות ומסקרנות: אונזה, אלמנטרי ואונאסיס
ביקור בכתית החדשה טמן בחובו אוכל עילי טוב, מושקע מן המסד ועד הטפחות ומדוגם למשעי. אבי אפרתי נהנה ומוצא את ביצועיו של מאיר אדוני שקטים ובטוחים מאי פעם
טעימת השבוע מתמקדת באוסטרליה, שם מוצא אבי אפרתי את יקב קלסקי המציע יינות יוקרה מוחצנים ברמה גבוהה
טור האוכל העולמי נוחת בצפון אפריקה במטבח המרוקאי. על שולחן המנות הראשונות מגישה הבשלנית אוסי לנקרי סלט עגבניות ריחני, פסטייה אפויה, דגים ממולאים וסלט חצילים
טעמו העדין של שמן זרעי הענבים הופך אותו לאידיאלי לתיבול מנות קרות כמו גם לשמן שמתאים היטב לאפייה. כל מה שרציתם לדעת על השמן שאתם חייבים להכיר
ליל כל הקדושים האמריקאי בפתח ומעניק תרוץ מצוין לשחיתות חגיגית נוסח אמריקה - טליה רסנר מנולה אמריקן בייקרי מכינה מאפים ברוח ההלואין
רשת הבריאות בודהה בורגרס הודיעה השבוע על סגירת סניף פתאומית מסיבה מפתיעה - גל תביעות של עובדים זרים שהועסקו במסעדה. לדברי הבעלים אריה רווה מדובר בתופעה רחבה
קצת קמח, בשר טלה טחון והרבה תבלינים - זה כל מה שנדרש בשביל לחמניות בשר ביתיות ומפנקות. ארז קומרובסקי מלמד איך לאפות לחמניות זהובות וטעימות שאי אפשר להפסיק לנשנש
עונת הדיג היא הזדמנות מצוינת להכיר סוגי דגים משובחים. הכירו את המליטה - דג ים קטן שעוקף בסיבוב את הסרדינים והברבוניות בטעמו המיוחד
הפתרון המושלם לארוחת ערב משפחתית לעד יהיה עוף שלם, עסיסי וקריספי בתנור, גדוש בתבלינים מרוקאיים. גולן גורפינקל ממסעדת דלאל מכין את המנה שהכי כיף לחלוק
המונית מסתבכת בסמטאות יפו עד אשר נמצא האוצר האבוד: פלאפליה קטנה וסודית בעג'מי שפועלת רק בשבתות ובה מגישים פלאפל מתובל היטב ב-13 שקלים למנה
משלחת צלמי אינסטגרם שהגיעה ארצה לקידום ההסברה הישראלית דרך האוכל, התארחה אצל מיכל אנסקי בשוק הנמל וסיפקה תובנות לגבי איך מצלמים אוכל
לכבוד המעבר לשעון חורף הכין השף איציק אסולין ממסעדת לולו קיטשן אנד בר ארבעה מרקים צבעוניים שעושים חם בלב: מרק בטטה, פטריות, מרק בצל מוקרם ומרק עגבניות עם תרד וחצילים
אחד הירקות המזוהים ביותר עם המטבח הים תיכוני הוא החציל שמככב בשלל עדות ומגיע במבחר צורות וטעמים. אורלי פלאי מכינה ממנו סנדוויץ' מפרום עסיסי ממולא בבשר טחון
מנות חורף מנחמות בקורדיליה וסושיאל קלאב, ארוחה איטלקית ביפו תל אביב של חיים כהן וערב פולני בכתית ומזללה - כל אירועי האוכל הטעימים של השבוע
מחפשים מה לעשות עם הסלק שלכם? השפית שלי לרון מממשק ברזילי בת"א מכינה מנה בריאה במיוחד של סלקים מאודים במילוי ירקות שורש ועדשים שחורות, ששוחים ברוטב רימונים חמוץ-מתוק
חודש האוכל האוסטרי מסתיים עם הקלאסיקה האהובה על השף פיטר הומל: קינוח שטרודל תפוחים שמנמן מבצק דקיק ממולא בתפוחים, אגוזים וצימוקים
מחפשים לפתוח שולחן עם כל המשפחה? קבלו רשימה של 10 מסעדות דגים מומלצות במיוחד מצפון ועד דרום
למרות שמפתה לקנות אין מענג מטעמה של פסטה ביתית ותהליך ההכנה קל יותר ממה שחושבים. לכבוד יום הפסטה הבינלאומי שחל מחר קבלו שיעור בהכנת פסטה כמו באיטליה
מעוצבת כמו באייטיז ומגישה אוכל לא אטרקטיבי ברוח הניינטיז - אבי אפרתי מבקר במסעדת עשר החדשה בתל אביב ומוצא מקום רצוף כוונות טובות שלוקה בעודף נאיביות
אבי אפרתי לוגם את יינות איב קווירון מצפון עמק הרון ומגלה יינות טובים עד מצוינים שנותנים תמורה נפלאה לכסף
הילדים נמצאים במטבח לא פחות מכם? קורס חדש ומסקרן ייפתח במהלך השבוע הבא, ויציע תכנית לימודי בישול קלילה לילדים
עונת האבוקדו בעיצומה, אבל דווקא שמן אבוקדו שנמצא על המדף כל השנה, נותר בצל. זה הזמן לחשוף את השמן המשובח שאידיאלי לטיגון ותיבול ויש גם מתכונים
למי שמחפש פתרון בריא לארוחת צהריים אבל לא יכול לוותר על המבורגר, מציעה אורי שביט להכין קציצה עשירה של עדשים כתומות מנוקדת בקינואה ועשבי תיבול, שאפשר לטגן או לאפות
נוסח תפריט בוטה במיוחד הועלה השבוע באינסטגרם של אייל שני והורד במהרה, דיאטה על בסיס נקניקיות וטעם חדש של בן אנד ג'ריס: דברים שאהבנו השבוע
טרטוריה חבה - בית קפה מסעדה וקונדיטוריה חדשה תיפתח בשוק מחנה יהודה בירושלים בשבוע הבא ומסתמנת כהבטחה קולינרית גדולה
כדי לאכול שווארמה טובה לא חייבים לצאת מהבית. שף גולן גורפינקל מדלאל מכין למשפחה שווארמה עוף במרקם עסיסי על פיתה ביתית חמימה
המונית עוצרת בחריקת בלמים ליד החומוס של אסף. המנה אמנם לא זולה אבל בתמורה מקבלים חומוס מעולה במילוי חוזר והשניצל הכי גדול בעיר
התחרות המתפתחת בשוק הקפה עם כניסת קופיקס מעלה על סדר היום גם את סוגיית מחירי היין - למה אנחנו ממשיכים לשלם מחירים מופקעים על היין הכי זול בתפריט?
עלעלי הבצק הפריכים של הפילו נותנים מעטפת עדינה לכל מלית, מתוקה או מלוחה. אורלי פלאי ברונשטיין מלמדת לאפות באניצה, מאפה פילו בולגרי משגע עם דלעת וגבינות
בבשרלה משיקים תפריט בשר אקסטרה לארג' לקרניבורים, בבליני חוגגים את הסתיו עם פסטיבל פטריות וברולדין יוצאים במתיחת פנים חדשה לקינוחים
איך גורמים ללקוחות לחזור לאותה מסעדה שוב ושוב? הצצה לפועלן של קבוצות המסעדנות המצליחות שפיענחו את הצופן הגנטי של סועדי חיפה, באר שבע וירושלים
הגשם גרם לשפית שלי לרון ממשק ברזילי לבשל מרק כתום עם דלעת וגזר עם פטנט, שמעניק למרק מרקם קטיפתי וקרמי בלי טיפת חלב
האוסטרים מצטיינים לא רק בשניצל אלא גם במתוקים. השף פיטר הומל נותן את הגירסה שלו לכופתאות תפוחי אדמה מתוקות במילוי פירות וקייזרשמרן
אבי אפרתי ביקר בביסטרו גרינברג החדש ומצא מסעדה נעימה וידידותית לילדים שאינה מספקת באיכות האוכל ומתאמצת מדי להיות הבראסרי של שכונות הצפון המבוססות
אבי אפרתי לגם את יינות טדסקי, מולפוליצ'לה שצפון מזרח איטליה, וגילה יינות טובים שמספקים תמורה מעולה לכסף
בשבוע הבא יפתח להרצה בר מסעדה חדש בדיזנגוף. למעט דגש על מנות גורמה מבטיחים שם גם קינוחים מושקעים וקוקטיילים מפתיעים
קליפ מטופש על אוכל סיני שהפך ללהיט, מסעדה שממלצרות בה רק תאומות, סערת הקפה ועוד דברים שקרו השבוע שאהבנו במיוחד
בשבוע שעבר ביקר בארץ כריסטוף מישלאק, סופרסטאר עולמי מתחום הקונדיטוריה ואפה שני קינוחים צרפתיים מושחתים ומענגים במיוחד- טארט תפוחים ומילפיי
לכבוד פתיחת שנת הלימודים הסטודנטיאלית מכין רועי אברהם ממסעדת התרנגול מנה לסטודנטים תפרנים שמוכנה צ'יק צ'אק - נודלס ללא בישול ברוטב מיוחד
מנת אורז ועוף פשוטה ומהבילה שהופכים מהסיר ישר על צלחת ואהובה על כל המשפחה שף גולן גורפינקל ממסעדת דלאל בתל אביב נותן את הגרסה שלו לאושפלאו, התבשיל הבוכרי העשיר
ארטישוק ירושלמי כבר כאן, מאותת שהחורף עוד רגע מגיע - קבלו חמישה מתכונים עם השורש הלבן בטעם המתקתק והאגוזי לרגל ההתקררות שבפתח
סיפורו של המוסד הרומני בעיר התחתית, שהפך ממקום קטנטן המייצר גלידה למסעדה המתמחה בנקניקיות, סטייקים עסיסיים וקבב רומני והפכה את המושג "אתם באים לגלידה?" למטבע לשון
הסטודנטים חוזרים השבוע לספסל הלימודים, בלי הרבה זמן וכסף לבזבז. במיוחד בשבילם מכין רועי אברהם ממסעדת התרנגול מרק עגבניות זריז שמנצל את היטב השאריות במקרר
המונית כמו עוצרת מעצמה מול הבוטקה של מזנון לשובע, שם מוגשים בנדיבות שני שניצלים פריכים בפיתה עם ברכה נלווית שמזכירה את העיקר לאכול ולשבוע במחיר משתלם
במקום עוד דניס או לברק שווה לבשל עם דג הנצרן , שנפוץ בים התיכון. על עבודת הניקוי הארוכה מפצה מרקם כשל סטייק עסיסי ומחיר נמוך יחסית לנהוג בשוק הדגים
מוסדות אוכל, ברים ומסעדות ותיקות לצד מקומות בילוי טרנדיים - מתחם העיר התחתית המתחדש בחיפה הוא שילוב של היסטוריה, מסורת שתייה ואווירה שוקקת